Suština religije izvire iz srca, i to što su babe padale na kolena, ima više veze sa religijom, nego Tvoje ateističko čitanje Biblije.
Da, u pravu si, ovo sve vise ima veze sa religijom, magijom, okultizmom, predrasudama i neznanjem nego ateisticko citanje Biblije. Doduse, ne znam u cemu se tvoje djavoljsko citanje razlikuje od moga, osim sto ti verujes u svaku cudo nevidjeno, a ateista to vidi realno kao mitologiju, zaludjivanje pucine.
Mnogi, koji nisu pročitali ni jedno slovo Biblije, veći su Hrišćani, nego mnogi, koji su pročitali svako slovo Biblije, a Ti razmisli kako je to moguće, i kakve veze čitanje Biblije ima sa suštinom Hrišćanske religije.
Ne mnogi, vec ogromna vecina stanovnistva nije procitalo ni jedno slovo iz Biblije, jer je jednostavno nemaju, a polovina stanovnistva je ili nepismeno ili polupismeno.. Hirscani su zato sto ih je mesni pop, a i roditelji, ucio da ce ziveti na onom svetu ako dolaze u crkvu i mole se bogu, a da ce ici u pakao ako hule na boga. Istovremeno, u narodu se vise psuju bog, Isus, slava i svetitelji nego majaka i sestra.
Drugo, oni koji procitaju Bibliju, a posebno Stari zavet, pocece da razmisljaju i videce koje su sve budalastine napisane u toj knjizi. Naravno, u pitanaju su obrazovani ljudi.
лекар оправља, колко му техника дозволи и стручност.
светац указује, предупређује, надграђује...
мајмун ил бог питање је сад.
Daj, lebac ti se ogario, kazi nam kako to mrtvac ukazuje, predupredjuje, nadgradjuje. Pa, po tvojoj Bibliji, koju ti nisi procitao, svi su mrtvi do Strasnog suda, tek onda, po toj mitologiji, bices ozivljen i poslat u pakao, jer ne znas sta pise u toj svetoj knjizi. Dakle, i sveci su mrtvi mrtvijati sve do vaseg "Straznog suda". Dzaba je sto im se molis.
Vidis kako sam ja prozorljiv,ipak si komunista.Poznajem jednog zagrizenog komunistu-ne slavi slavu,ne prica sa bratom,nije otisao stricu na sahranu.........pa se pitam dal ateisti ovaj komunisti mogu biti dobri ljudi
Bas si hriscanski zloban. Jedna lasta ne cini prolece. Doduse, i ja se pitam da li hriscani, posle toliko pobijenog, spaljenog, mucenog, pljackanog sveta mogu biti ljudi uopste. Dobri ne mogu biti ni pod razno.
Trazite senzaciju,trazite Copperfielda u pravoslavnoj crkvi.Sta hocete da vam na televiziji prikazuju cuda pod Ostrogom.O Boze kako maloumno.
Sto da ne, pa zar toliko idiotizama se prikazuje na televiziji, ukljuciv i razne vudu rituale, a ne moze jedno lecenje koje izvodi jedan mrtvac. Neka se skolovani lekari uce od neskolovanog mrtvog sveca kako se leci narod! Mozda nam oni. lekari, vise nece biti ni potrebni.
Видио сам својим очима како стално пристижу возила, људе које носе други, болесне и шта све не...
Не знам ко се излијечио од њих а ко није али је чињеница да стално долазе. Ја нисам био болестан, ишао сам чисто из радозналости а доживио нешто што ћу памтити цијели свој живот.
Мислим да ово није мјесто гдје се таква искуства могу подијелити без изругивања и подсмијеха, али свакоме ко је у стању да без икаквих предрасуда размисли могу рећи:
"Види па суди".
I ja svake godine vidim red zena za cudotvornu lekovitu svetu vodicu iz crkve Svete Petke na Kalemegdanu, dug skoro kilometar, ali niko iz tog reda se nije odrekao lekarske nege. U ocajanju bolesni su skloni da isprobaju sva moguca sredstva, pa i razne magije. Naravno, to je cisto nadrilekarstvo koje je kaznjivo po krivicnom zakonu.