Cuda pod Ostrogom?

Znam logicki da razmisljam i ne dozvoljavam da crkva manipulise samnom kao sto nisam dozvolio
ni komunistickoj partiji . Kad sam shvatio sustinu prevare , napustio sam je , a to je bilo u
dvadeset cetvrtoj godini . Ne zelim jednu prevaru zamijeniti drugom .A dali cete vi vjerovati
u ostroska ili bilo koja druga cuda , to je vasa stvar . Za mene su to sve besramne manipulacije
da se ljudima uzme novac .

i sta sad hoces, znas li?

.

Bas si hriscanski zloban. Jedna lasta ne cini prolece. Doduse, i ja se pitam da li hriscani, posle toliko pobijenog, spaljenog, mucenog, pljackanog sveta mogu biti ljudi uopste. Dobri ne mogu biti ni pod razno.

Ne,ja sam pravoslavno hriscanski zloban.Nemoj metati celo hriscanstvo u isti kos.Svi znamo da su pravoslavni hriscani odnosno- pravoslavni monasi, svestenici najvise stradali, verovatno sto su bili zli a ovi sto su ih ubijali i mucili bili dobri.A evo vidim da bi i danas najvise stradali od tih istih ateista,samo da vam se da moc svasta bi radili.Ko zna, mozda opet dodje vasih pet minuta,nikad se ne zna.Samo vam jos treba vodja(cobanin) ovce vec ima, da vas vodi a vi da ga slepo sledite.

Poslednja izmena:
.

Ne,ja sam pravoslavno hriscanski zloban.Nemoj metati celo hriscanstvo u isti kos.Svi znamo da su pravoslavni hriscani odnosno- pravoslavni monasi, svestenici najvise stradali, verovatno sto su bili zli a ovi sto su ih ubijali i mucili bili dobri.A evo vidim da bi i danas najvise stradali od tih istih ateista,samo da vam se da moc svasta bi radili.Ko zna, mozda opet dodje vasih pet minuta,nikad se ne zna.

pa kako da ti kazem, vidis danas vladaju ateisti u srbiji, ne znaju sta je pravoslavna vera, ne znaju pravoslavne obicaje, ne znaju ni da se prekrste. dva coveka koji vladaju u srbiji tadic i dacic su ateist bili i ostali i gde je tu narod, pa po kontejnerima, raniji ateisti su duhovno ubijali, ovi i duhovno i fizicki. ateizam je jedno sociolosko zlo.

pa kako da ti kazem, vidis danas vladaju ateisti u srbiji, ne znaju sta je pravoslavna vera, ne znaju pravoslavne obicaje, ne znaju ni da se prekrste. dva coveka koji vladaju u srbiji tadic i dacic su ateist bili i ostali i gde je tu narod, pa po kontejnerima, raniji ateisti su duhovno ubijali, ovi i duhovno i fizicki. ateizam je jedno sociolosko zlo.

Aha,eno u Nemackoj svi visu po kontejnerima od ateizma.Kandidujte Irineja za preCednika,i procvetace nam pogrebna preduzeca i kafane gde davaju dace pokojnicima!

.

Ne,ja sam pravoslavno hriscanski zloban.Nemoj metati celo hriscanstvo u isti kos.Svi znamo da su pravoslavni hriscani odnosno- pravoslavni monasi, svestenici najvise stradali, verovatno sto su bili zli a ovi sto su ih ubijali i mucili bili dobri.A evo vidim da bi i danas najvise stradali od tih istih ateista,samo da vam se da moc svasta bi radili.Ko zna, mozda opet dodje vasih pet minuta,nikad se ne zna.Samo vam jos treba vodja(cobanin) ovce vec ima, da vas vodi a vi da ga slepo sledite.
Blago vasem cobaninu s vama ! :mrgreen:

Nemam ništa protiv kad se neko izleči zahvaljujući samosugestiji i verovanju, to je baš lepo i dobro, ponekad mi krivo što to ne funkcioniše i kod mene, kad neko veruje u takvo nešto, ne treba mu se smejati, već ga podržati jer će mu biti bolje.Ljuti me samo, što mi neko vređa ovo malo mozga pominjanjem božjeg čuda i voštanih svetaca, kao jedinih i verostojnih lekara sa sve Bogom, koji su tome pripomogli.Da je Bog hteo da leči, što bi uopšte postojali lekari, čak, da voli svoje kreacije, što bi mu uopšte trebali lekari, a kamoli bolesti?

Nemam ništa protiv kad se neko izleči zahvaljujući samosugestiji i verovanju, to je baš lepo i dobro, ponekad mi krivo što to ne funkcioniše i kod mene, kad neko veruje u takvo nešto, ne treba mu se smejati, već ga podržati jer će mu biti bolje.Ljuti me samo, što mi neko vređa ovo malo mozga pominjanjem božjeg čuda i voštanih svetaca, kao jedinih i verostojnih lekara sa sve Bogom, koji su tome pripomogli.Da je Bog hteo da leči, što bi uopšte postojali lekari, čak, da voli svoje kreacije, što bi mu uopšte trebali lekari, a kamoli bolesti?
Па ако је неко у стању да се излечи аутосугестијом што би и ишао код светитеља?

Potreban mu je potstrek,muza,okidac....S tim da moras biti karakterno labilan da bi poverovao u cudo i dobro ocajan,tako da jedino kod takvih ova vrsta okidaca deluje.
A како тумачиш излечење психички оболелих под Острогом?
И зашто се само везујете за чуда исцељења, дешавају се и друга чуда.

I ja svake godine vidim red zena za cudotvornu lekovitu svetu vodicu iz crkve Svete Petke na Kalemegdanu, dug skoro kilometar, ali niko iz tog reda se nije odrekao lekarske nege. U ocajanju bolesni su skloni da isprobaju sva moguca sredstva, pa i razne magije. Naravno, to je cisto nadrilekarstvo koje je kaznjivo po krivicnom zakonu.

Сувише поједностављено.

Данас постоје и методе лијечења које нису стручне већ представљају старе, из народа произашле. Чак их и доктори некад препоручују. Оне су објашњиве са научне стране само је битан начин на који се примјењују. Биљке су љековите али није сваки дио биљке и не у сваком временском периоду. Оне методе које дају учинак се наравно настављају примјењивати.

Разлика између њих и ових које називамо чудотворним, без обзира колико су ове друге доказане, је већа него што ти замишљаш. Јер за ове прве нам је потребно да их сазнамо, и примјенимо на прави начин. За друге није потребно само сазнање и жеља да се неко излијечи. Не функционишу само зато што ми ХОЋЕМО ЗБОГ НАШЕ КОРИСТИ. Шта би онда оне као такве представљале? Којим именом би се онда могло назвати оно што ми добијемо на тај начин ако само кажемо:" сада пошто видим, хоћу и ја да ми се то деси. Не интересује ме како функционише, ја то хоћу и то је довољно".

Да се никада ништа тако мистично није десило људима који оду на молитву Светом Василију Острошком, сигурно се не би и данас колоне људи сливале тамо.

Сама чињеница што неко не може да ти тачно и детаљно објасни шта се деси или дешава тамо, није довољна да ти тако увјерено тврдиш да то није ништа. Та твоја тврдња говори више о теби него о ономе што је тема.

Da li ti to smatraš da svu psihijatriju treba tutnuti pod Ostrog i zatvoriti sve psihijatrijske klinike, jesi li siguran da to želiš?Do sada su optuživali psihijatre ako puste poremećenog, jesi li siguran da želiš da za to optuže i svetog Vasilija, jerbo nije dobro procenio ili se zaneo?
Koja su druga čuda, za Vasilija su vezana isceljenja:)

Ne videh debilnog ili idiota kojeg izleci Ostrog.Leci li ljude sa Daunovim sindromom,ili samo depresivne?
Bila sam,znam mnoge koji su odlazili po vise puta radi nekog svog problema,i vracali su se bez ozdravljenja.Jedino znam za jednu prijateljicu koja je sa muzem odlazila jer nisu mogli imati dece.Doduse nije bio problem u njoj,vec u njemu.Isli oni tri puta ,nocivali,ostavljali darove,slavu slavili,postili itd,i nakon 10 godina se ona lepo razvede.Udade se ubrzo za drugog i ima dvoje dece.Je l se i ovo racuna,jer na kraju zena ipak rodi?

O čemu postoji obilata medicinska dokumentacija, pretpostavljam? :kafa:

Ko kaže da se vezujemo za čuda isceljenja. Evo, ja insistiram na čudu trošenja papuča u toku noćnih šetnji. :D

Verovatno zato što mu to daje snagu da veruje da će mu neko pomoći, jer je sam nemoćan da se izbori sa problemom.Šta te konkretno interesuje iz mog odgovora:)
Доста си контрадикторна.
Прво пишеш вероватно, значи ниси ни сама сигурна шта је довело до исцељења особе.
Друго наводиш да је особа немоћна да се носи са проблемом, а у претходном посту пишеш да се особа исцелила аутосугестијом.
Божија чуда су неразумна људима.
О светим моштима је једино код нас писао др теологије и проф. Београдског универзитета Јустин Поповић (Св. Јустин Ћелијски) и нико више.
Лекари судске медицине тиме се нису бавили и нема публикованих радова на ту тему бар на Балкану.
Ми овде можемо само да изнесемо личне доживљаје и ништа више, да ли ће неко веровати у то, је питање његове духовности, јер човека осим интелектуалне компоненте сачињавају још три а то је емоционална, физичка и духовна или спиритуална и о томе су писали умни људи не само данашњице него и старога света на чијим делима почива целокупна западна цивилизација, тј, цивилизација која је изнедрила савремену науку на коју се многи овде позивају.

Back