Cuda pod Ostrogom?

Inače, ne reče niko zašto pod Ostrogom ne rastu nedostajući udovi? Ili ja nisam video.. mrzi me da čitam 14 strana, a baš bih se obradovao da se i to desi...
Ja ovaki dokon ispratih svih 14 stranica. Jedino što nam se podastrlo kao isceljenje bilo je da je jedan zatrudnio jetrvu tako što je sanjao svetog Vasketa, a
Boky tvrdi da je vido jednog žgoljavog na stolici što je bio težak da nisu mogli da ga pomere.

Niko nije pominjao narastanje amputiranih udova direktno. Postoji nekoliko njih koji su imali nekakvo sramotno iskustvo u Ostrogu pa ne bi o njemu da pričaju. Teoretski je moguće da je neko od tih iskutava bilo narastanje udova, ali kako ne mogu drugačije da objasnim njihov stid u vezi sa tim iskustvom, pretpostavljam da se pod udovima svakako nije mislilo na ruke i noge.
Tako nekako. :kafa:

Mogao bi i da pocnes da razmisljas svojom glavom, a ne da trisic ispred rude. Kad rekog da “To ja nisam rekao” znaci da to nije moja ideja, moj stav, moje vidjenje, vec parafraza onog sto je napisano u “svetim spsima”. Ocigledno da je to daleko od tvog razumevanja.

Pazi sad, znači izađeš na ulicu i govoriš fašističke i rasističke poruke i posle kažeš, Ja sam to ipak rekao, ali to nije moj stav.
Ili, dođeš na neki javni skup, i javno parafraziraš nekog umobolnika, i posle kao kažeš, to sam Ja rekao, ali to nije moja ideja.
A čija je ideja da kažeš ono što ne misliš?

Briljantno... kad malo bolje pogledam šta je napisala, vidim da je baš tako! :cool:

Inače, ne reče niko zašto pod Ostrogom ne rastu nedostajući udovi? Ili ja nisam video.. mrzi me da čitam 14 strana, a baš bih se obradovao da se i to desi...

Ne rastu bas zbog tebe i takvih kao ti.Hoces senzaciju neces je dobiti pod Ostrogom.Idi pitaj Coperfilda,on zna odgovor.

Pa sad... Ti si tvrdio da dokumentacija postoji. :kafa:
Što se tiče lekara, postoji ogromna dokumentacija o nerazjašnjenim slučajevima zagonetnih isceljenja bez uplitanja (ili uz bezuspešno uplitanje) medicine. To je jedan od načina na koji medicina napreduje.

Stvar je u tome da ne postoji dokumentacija da se i izlečio od psihičke bolesti.
Kaluđerska zloupotreba psihičkih bolesnika je ono najprljavije što se tamo događa.
Postoji nekoliko jednostavnih tehnika (koje može koristiti i priučeno osoblje) da se izvestan broj psihičkih bolesnika smiri u nekom trenutku. Kada se to dešava na očigled neupućenih laika, ovi ostaju impresionirani, ali bolesnik nije izlečen. No, dalju tužnu evolciju njegove bolesti lakoverna svetina neće videti.

Mogu ja mnoge stvari. Apsoluno je nepotrebno da mi ti deliš savete šta bih mogao i kako da radim.

Ne znači ni da se dogodilo.

Koješta. Kako se to nauka nameće?
Kako to da svi ovi polupismeni vernici koju se vrzmaju ovuda nemaju pojma o naučnim stavovima nego samo ređaju bisere?

Sem toga, nije baš alhemija preteča nauke. Ispravnije je reći da postoji razvoj naučnog metoda i skupa znanja.

Jok bre. Njutn je bio veliki fizičar i matematičar. Postavio je nekoliko značajnih teorija koje bar delimično važe i danas. Ako je po inženjerima, zavisno od struke reći će da praktično važe u potpunosti. :)
Njegov doprinos alhemiji je poznat, ali nije interesantan. Zato se ne pominje, a ne stoga što je prisramotno povezivati ga sa alhemijom.
Paracelzus pak, koji je ostao poznat kao pozni alhemičar ostao je zapamćen u istoriji medicine zahvaljujući svojim radovima vezanim sa otrovima i dreniranjem rana. N jedan lekar se ne oseća nelagodno zato što je Paracelzus bio okultista.
Написао сам раније да ме ниси разумео, ти очигледно тумачиш туђе постове како теби одговара.
Када одеш у Острог нико те и не пита зашто си дошао, како неко може неког да злоупотреби ако ништа о њему не зна?
Нису сви психички болесници агресивни, неки су савршено мирни.
Наука се намеће кроз образовани систем, медије, књиге, разне публикације.
Пример ти је експресна смена министарке образовања због Дарвинове теорије еволуције која у пракси није доказана већ се заснива на сумерском миту и машти неколико аутора који су се клањали Великом Архитекти Универзума.

"Истински Бог је живо, интелигентно и моћно биће. Његово постојање допире од вечности до вечности; Његово присуство од бесконачности до бесконачности. Он управља свим стварима."
Сер Исак Њутн

Tačno. Stoga se senzacije pod Ostrogom ograničavaju na maltretiranje psihičkih bolesnika. :kafa:

Ti se palis ovaj verujes u abrakadabra,ciribu ciriba i zlatnu ribicu sto je ok,samo budi jak u svojoj veri, ne daj da te prevare i psihicki slome pa da ne daj boze zavrsis pod Ostrogom.Kako bi to mocno zvucalo-Zazijavalo pod Ostrogom,mislim da bi tada svi ateisti sa pdf religija presli u pravoslavlje ili bi te razapeli.:D

Poslednja izmena:
Ako ja odlučim da sedim kući čitavi dan, ja neću uraditi ništa dobro, što znači da sam zao čovek po ovoj tvojoj tvrdnji. Jasno je da ovo nije tačno. Da ponovim ako nisi pročitala: zlo i dobro nastaju proaktivno, to su etikete koje stavljamo na dela!

Шта радиш док сједиш у кући? Гледаш ТВ? Читаш новине или само гледаш у зид?

За оне који нису причитали цијели дио из текста, да поновим:

“Професоре, зло не постоји, или барем не постоји по себи. Зло је једноставно одсуство Бога. Баш као и тама и хладноћа, то је појам којег су људи створили да опису одсутност Бога. Бог није створио зло. Зло није попут вере и љубави које постоје баш као сто постоје светло и топлота. Зло је последица оног што се догоди када у човековом срцу није присутна Божја љубав. Баш попут хладноће коју доживљавамо у одсуству топлоте, или попут таме која се догађа када нема светла.

Под присуствим добра се не подразумијева само физичка активност!!

Ja ovaki dokon ispratih svih 14 stranica. Jedino što nam se podastrlo kao isceljenje bilo je da je jedan zatrudnio jetrvu tako što je sanjao svetog Vasketa, a
Boky tvrdi da je vido jednog žgoljavog na stolici što je bio težak da nisu mogli da ga pomere.

Niko nije pominjao narastanje amputiranih udova direktno. Postoji nekoliko njih koji su imali nekakvo sramotno iskustvo u Ostrogu pa ne bi o njemu da pričaju. Teoretski je moguće da je neko od tih iskutava bilo narastanje udova, ali kako ne mogu drugačije da objasnim njihov stid u vezi sa tim iskustvom, pretpostavljam da se pod udovima svakako nije mislilo na ruke i noge.
Tako nekako. :kafa:

Можда су у себи тајно гајили подсмјех, када су ишли тамо, овако као што ти износиш у својим постовима, да би се касније постидјели и покајали.

То могу само они који су и поред свега довољно храбри да са критиком крену прво од себе. Не сумњам да је теби то недокучиво а такво ће и остати јер си најгласнији овде у исмијавању онога што никада ниси ни видио нити чак знаш о чему се тачно ради.

Најјадније код тебе је то што си са лажима покушао да исмијеш Светог Василија Острошког па када си ухваћен у тим лажима покушао си да све оно што си пљунуо да полижеш.

Ne rastu bas zbog tebe i takvih kao ti.Hoces senzaciju neces je dobiti pod Ostrogom.Idi pitaj Coperfilda,on zna odgovor.

Sad sam pričao sa Koperfildom, kaže mi "Man, those guys in Ostrog are crazy... I know shit about magic compared to them...."

Šalu na stranu, da se na Ostrogu i desi čudo tog tipa, da nekome izraste amputirani ud - oni svakako ne bi ćutali, već bi trubili o tome na sva zvona (sasvim opravdano!). Zamisli koliko bi tek onda prodali drvenih krstića... ihaaaj.... Naravno, pošto magična isceljenja od takvih bolesti ne postoje, već uglavnom od onih kod kojih su dijagnoze pre i posle lečenja vrlo fleksibilne kategorije, načekaćemo se mi debelo da vidimo pravo čudo.

Написао сам раније да ме ниси разумео, ти очигледно тумачиш туђе постове како теби одговара.
Šta ima da se tumači? Pitao sam te postoji li medicinska dokumentacija o izlečenima u Ostrogu, rekao si da postoji.
Tražio sam da je navedeš, ali umesto linka ili eventualno naslova štampanog materijala, dobio sam epitet da sam bezobrazan, dobio sam savet da idem da spavam u gornjem konaku, prebacivalo mi se da "tumačim" i svašta nešto. Iz čega sam zaključio da dokumentacija ne postoji.
E sad, možda sam "protumačio" pogrešno, a dokumentacija ipak postoji? :ceka:

Када одеш у Острог нико те и не пита зашто си дошао, како неко може неког да злоупотреби ако ништа о њему не зна?
Pravi se predstava sa nesrećnim umobolnim ljudima. Sa moje tačke, to mu dođe zloupotreba i to najgore vrste.
Нису сви психички болесници агресивни, неки су савршено мирни.
No, neki nisu savršeno mirni. Uz malo praktičnog znanja upravo sa takvima se prave predstave.

Наука се намеће кроз образовани систем, медије, књиге, разне публикације.
O, pa nije to nametanje. Niko ti ne brani da ostaneš neobrazovan, da ne pratiš medije, da ne čitaš knjige ni publikacije. To je stvar izbora.
Ali... ako ostaneš neobrazovan onda si u opasnosti da napišeš recimo ovo:
Пример ти је експресна смена министарке образовања због Дарвинове теорије еволуције која у пракси није доказана већ се заснива на сумерском миту и машти неколико аутора који су се клањали Великом Архитекти Универзума.

"Истински Бог је живо, интелигентно и моћно биће. Његово постојање допире од вечности до вечности; Његово присуство од бесконачности до бесконачности. Он управља свим стварима."
Сер Исак Њутн
Koji Isak? Onaj za kojeg si tvrdio da je bio veći alhemičar nego fizičar? :D

Ti se palis ovaj verujes u abrakadabra,ciribu ciriba i zlatnu ribicu sto je ok,samo budi jak u svojoj veri, ne daj da te prevare i psihicki slome pa da ne daj boze zavrsis pod Ostrogom.Kako bi to mocno zvucalo-Zazijavalo pod Ostrogom,mislim da bi tada svi ateisti sa pdf religija presli u pravoslavlje ili bi te razapeli.:D
Ti si taj koji veruje u koještarije, na primer da leš troši papuče po manastirskoj porti. :kafa:

Можда су у себи тајно гајили подсмјех, када су ишли тамо, овако као што ти износиш у својим постовима, да би се касније постидјели и покајали.
Možda je i to. Dozvolio sam mogućnost da je nekome ipak izrastao... ud u Ostrogu. Ali, ako ti kažeš da nije... :kafa:

То могу само они који су и поред свега довољно храбри да са критиком крену прво од себе. Не сумњам да је теби то недокучиво а такво ће и остати јер си најгласнији овде у исмијавању онога што никада ниси ни видио нити чак знаш о чему се тачно ради.
O, znam ja tačno o čemu se tamo radi.

Најјадније код тебе је то што си са лажима покушао да исмијеш Светог Василија Острошког па када си ухваћен у тим лажима покушао си да све оно што си пљунуо да полижеш.
Pa šta ja to lažem? Da je Vaske pod staklom? Dobro. Nije pod staklom. :D
A ko je lagao da Vasketov leš troši papuče? Valjda ne isto ja?

Za mene bi bilo veće čudo da leš troši papuče nego što se neki maloumni nesrećnik bekelji kad pokušavaju da ga nateraju da poljubi crkotinu. :kafa:

Ti opet isto,dosada,dosada,dosada:dosadno:.Jel znas sta da napises a da to nije blago da kazem sknavljenje, uvreda.Eh da je sada komunisticko vreme(iako je ova demokratija slicna) siguran sam da bi se snasao i da bi imao pune ruke posla.Al opet dzaba,iako ste godinama rusili, palili, ubijali,mucili,skrnavili svetinje,vera kod ljudi je opstala i manastiri su opstali pa tako i Ostrog zivi i uvek ce ziveti.

Back