Cuda pod Ostrogom?

Šta znači suočiti se oči u oči, je l' to važi ako je povređeni slep i gluv?

Jesi ti bosanc ili bukva?Ne moram crtati svaku svoju rec.

Ako ne možeš da objasniš šta znači suočiti se oči u oči sa slepim i gluvim čovekom, onda ne znaš šta govoriš, kada govoriš u frazama.

Oci u oci,znaci traziti oprost direktno od osobe koju smo povredili,a ne od imaginarnog.

Kako ćeš da tražiš oprost od slepog i gluvog čoveka?

Preko boga,naravno.:worth:

:lol:

I, ovaj...

Ide otac sa sinom ulicom i u jednom trenutku vidi neku žensku i omakne mu se:
- Kakva *****!
A sin pita:
- Gde je *****?
- Kažem tica, sine. :rumenko:
- A kakva tica?
- Pa tica... ono... tica obična.
- A kakvo ima perje?
-...
A jel ima žut kljun?
-...
- A šta je to žutokljunac?
-...
- A jel jede ta tica zrnevlje?
-...
- A...
- ***** sam reko, sine. :(

Evo, tipicno za ateiste. Po vama su izgleda samo serijske ubice zlocinci. A svi ostali smo, valjda, nevinasca. E pa, Hriscanstvo ima mnooogooo stroze kriterijume. Jer ako su samo serijske ubice zlocinci, a sve ostalo u redu, onda bi trebalo da u ovom svetu zivimo u blagostanju (jer ser. ubica ima veoma malo).

U velikoj sam dilemi da li je ovde u pitanju stari dobri Non sequitur ili Straw man fallacy? Pomoć?!

:lol:

I, ovaj...

Ide otac sa sinom ulicom i u jednom trenutku vidi neku žensku i omakne mu se:
- Kakva *****!
A sin pita:
- Gde je *****?
- Kažem tica, sine. :rumenko:
- A kakva tica?
- Pa tica... ono... tica obična.
- A kakvo ima perje?
-...
A jel ima žut kljun?
-...
- A šta je to žutokljunac?
-...
- A jel jede ta tica zrnevlje?
-...
- A...
- ***** sam reko, sine. :(
И какве то има везе са темом?

Nikakve. Malo se družimo dok ne stigne ta tvoja medicinska dokumentacija o lečenju duševnih bolesnika pod Ostrogom.
Па нико ти неће написати од лекара да му се болесник излечио не његовом лекарском умешношћу већ у манастиру.
Овде је изнета тврдња да се неко излечио аутосугестијом, а како се онда аутосугестијом излечио психички болесник, за кога постоји медицинска документација да болује од неке психичке болести?
А можеш и психијатре да питаш о тим случајевима, наравно у приватном разговору.

Ако нешто није друштвено прихватљиво не значи да се и није догодило.
Људима је наука наметнута као религија, а прва претеча савремене науке је алхемија. Сер Исак Њутн је био већи алхемичар него ли физичар, то знају и академици доктори физике и сви о томе ћуте, зато што није друштвено прихватљиво.
Што би рекао Умберто Еко "Учимо се на мрвцима мудрости".

Ja u početku vidim Argumentum ad hominem koji služi kao uvod za Non sequitur da bi se uveo Straw man, s idejom da se sve završi sas Argumentum ad baculum (u delu posta joj koji nije citiran). :lol:
Briljantno... kad malo bolje pogledam šta je napisala, vidim da je baš tako! :cool:

Inače, ne reče niko zašto pod Ostrogom ne rastu nedostajući udovi? Ili ja nisam video.. mrzi me da čitam 14 strana, a baš bih se obradovao da se i to desi...

Da li to znači da se munjevitom brzinom nije širilo Hrišćanstvo?
Sve grdje i ludje. Da, to znaci da se nije sirilo munjevitom brzinom, vec sporo i u krvi, suzama, mukama, ognju na lomacama onih koji su odbijali tu idiotsku religiju koja im je nanosila nevidjeno zlo.

Hogarius:
1. Hoces li i ti jednom da nesto pametno napises ili da nesto pametno pitas. Dokle ovo izigravanje glupog avgusta. Ajde, gukni golube beli, kako se sirilo hriscanstvo? Inace, "sve ovo" sto sam ja rekao je napisano u toj mitologiji zvanoj Biblija. To ja nisam rekao, ves samo parafrazirao.
Pazi nije On rekao, već je parafrazirao.
Znači izađeš na ulicu i govoriš fašističke i rasističke poruke i posle kažeš, ma to Ja nisam rekao, već samo parafrazirao.
Mogao bi i da pocnes da razmisljas svojom glavom, a ne da trisic ispred rude. Kad rekog da “To ja nisam rekao” znaci da to nije moja ideja, moj stav, moje vidjenje, vec parafraza onog sto je napisano u “svetim spsima”. Ocigledno da je to daleko od tvog razumevanja.

Znas li zasto crkve imaju gromobrane?
Zato, da zastite vernike od pojave nevernika tipa zazi i kanarinka kada se nadju bizu crkve po losem vremenu,e kada oni se sklone u crkvu onda rade gromobrani
Boki, ti ne samo sto imas bogatu mastu, vec i veoma pokvarenu. Etu, to si naucio na casovim veronauke!

bog te pa ti ko ona iz filma "leptirica" kad najases najahala si posteno:pop2:
Neutralni, veliki si prostak. Pravi pravcati Balkanac; primitivan do srzi.

Па нико ти неће написати од лекара да му се болесник излечио не његовом лекарском умешношћу већ у манастиру.
Pa sad... Ti si tvrdio da dokumentacija postoji. :kafa:
Što se tiče lekara, postoji ogromna dokumentacija o nerazjašnjenim slučajevima zagonetnih isceljenja bez uplitanja (ili uz bezuspešno uplitanje) medicine. To je jedan od načina na koji medicina napreduje.

Овде је изнета тврдња да се неко излечио аутосугестијом, а како се онда аутосугестијом излечио психички болесник, за кога постоји медицинска документација да болује од неке психичке болести?
Stvar je u tome da ne postoji dokumentacija da se i izlečio od psihičke bolesti.
Kaluđerska zloupotreba psihičkih bolesnika je ono najprljavije što se tamo događa.
Postoji nekoliko jednostavnih tehnika (koje može koristiti i priučeno osoblje) da se izvestan broj psihičkih bolesnika smiri u nekom trenutku. Kada se to dešava na očigled neupućenih laika, ovi ostaju impresionirani, ali bolesnik nije izlečen. No, dalju tužnu evolciju njegove bolesti lakoverna svetina neće videti.

А можеш и психијатре да питаш о тим случајевима, наравно у приватном разговору.
Mogu ja mnoge stvari. Apsoluno je nepotrebno da mi ti deliš savete šta bih mogao i kako da radim.

Ако нешто није друштвено прихватљиво не значи да се и није догодило.
Ne znači ni da se dogodilo.

Људима је наука наметнута као религија, а прва претеча савремене науке је алхемија.
Koješta. Kako se to nauka nameće?
Kako to da svi ovi polupismeni vernici koju se vrzmaju ovuda nemaju pojma o naučnim stavovima nego samo ređaju bisere?

Sem toga, nije baš alhemija preteča nauke. Ispravnije je reći da postoji razvoj naučnog metoda i skupa znanja.

Сер Исак Њутн је био већи алхемичар него ли физичар, то знају и академици доктори физике и сви о томе ћуте, зато што није друштвено прихватљиво.
Jok bre. Njutn je bio veliki fizičar i matematičar. Postavio je nekoliko značajnih teorija koje bar delimično važe i danas. Ako je po inženjerima, zavisno od struke reći će da praktično važe u potpunosti. :)
Njegov doprinos alhemiji je poznat, ali nije interesantan. Zato se ne pominje, a ne stoga što je prisramotno povezivati ga sa alhemijom.
Paracelzus pak, koji je ostao poznat kao pozni alhemičar ostao je zapamćen u istoriji medicine zahvaljujući svojim radovima vezanim sa otrovima i dreniranjem rana. N jedan lekar se ne oseća nelagodno zato što je Paracelzus bio okultista.

Back