Mstislav
Stara legenda
- Poruka
- 75.109
Cudno je to ljudima sa strane, ta nacionalna dualnost koje ne mora da iskljucuje i srpstvo i crnogorstvo. To doskora nije potiralo jedno drugo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja to razumem, to su promovisali Petrovići. Ali reći da su ''Srbin'' i ''Crnogorac'' sinonimi ili izbegavati otvoreno odgovoriti da li si Srbin ili ne to već nema veze sa Petrovićima.Sinonimi su u smislu da su Srbi na prostoru pod nazivom Crna Gora bili i jedno i drugo. Naravno tu ima netacnosti u definiciji ali je efikasno za narod CG.
Ne vidim sta je tu nejasno ili indirektno u tim citatima. Vlast zeli da definicija Crnogorca bude nesrbin, antisrbin itd. On se toga protivi. On zeli da Crnogorac znaci Srbin iz Crne Gore, dakle njegova prica je da budu srpski Crnogorci, Njegosevski Crnogorci. A ne da glume Guču i Sumadiju kao neki iz Demokratskog Fronta.
Ja to razumem, to su promovisali Petrovići. Ali reći da su ''Srbin'' i ''Crnogorac'' sinonimi ili izbegavati otvoreno odgovoriti da li si Srbin ili ne to već nema veze sa Petrovićima.
Čim ti kažeš da su to sinonimi ti izjednačavaš ta dva pojma i samim tim dodaješ ulje na vatru konfuzije. Upravo iz tog razloga mnogi su se i izjašnjavali kako Crnogorci na popisu jer to je ''sinonim za Srbina'', pa sada imaš zloupotrebu svega toga od strane raznih likova koji govore kako je nekada u Crnoj Gori bilo više i Hrvata i Albanaca od Srba.
I sve to samo da bi Milačić dodao da je on autentični predstavnik i Srba i Crnogoraca, što znači da u ovom slučaju nema govora o sinonimu već da priznaje i jedne i druge kao posebne naroda.
Hteo je da jaše dva sedla u isto vreme, a kada je video da ne može postao je veliki Srbin.
Tačno se vidi ta evolucija kod njega.
Šta reći o čoveku koji je prvo tetovirao Stjepana Filipovića na ruci, pa preko njega Gavrila Principa?
Kako verovati tom čoveku? Koje on vrednosti zapravo gaji? Zašto se odjednom zastideo Filipovića? Zašto nije mogao da ima i jednog i drugog?
Njegova žena se udala za jednog čoveka, a sada živi sa drugim.
Mislim da sa tom izjavom on je zelio da napravi razliku izmedju sebe i DF. Milacic sebe pozicionira kao prosrpska "crnogorska" stranka, s onim tradicionalnim Crnogorstvom na prvom mjestu, dok DF su samo Srbi, Srbija im je matica i ne stave CG i Petrovice u prvi plan.
Ima tu konfuzije jer u nekim segmentima drustva CG i Srbije "Srbin" znaci neko iz Srbije, to mora maksimalno izbjegavati.
U CG ima 3 najvece kategorije pravoslavaca: Srbi, Crnogorci koji govore srpskim jezikom i idu srpsku crkvu, srpskog su porijekla, i nacionalni Crnogorci/Montenegrini (Vecina su ateisti ili idu u srpsku crkvu).
Ove druge dvije kategorije su jako labave i zavise od edukacije i ekonomske situacije, mogu da predju u Srbe veoma lako.
Sto se tice tetovazi ne znam, cini mi se da je Princip isto bio komunista. Radi se ovdje o mladom covjeku koji je tek osnovao partiju prije godinu dana.
To nije izgovor već upravo problem.
Osnovao si stranku, a nisi izdefinisan do kraja već evoluiraš (ili mutiraš) uz vreme.
Zato su ga neki važni članovi i napustili poput mladog Dajkovića kojem popularnost u poslednje vreme raste velikom brzinom.
Milačić je itekako pročitan u Crnoj Gori. Zato su mu 90% pratilaca na Fejsbuku iz Srbije i Republike Srpske, a njihova inteligencija je tek posebna priča.
Nedavno je Milačić na stranici čestitao rođendan vojvodi Marku Popoviću, a 90% komentara čestita rođendan Milačiću i žele mu sve najbolje.
Ajde što ne znaju ko je Marko Miljanov (što je velika sramota) nego što nisu ni pročitali šta je Milačić napisao.
Milačić je bojim se tu samo da bi glumio blažu i ''normalniju'' verziju Demokratskog Fronta kako bi im otkinuo koji procenat, jer opozicija u Crnoj Gori (naročito srpska) se konstantno cepa i rasipa.

Nisam u toku?Al' s obzirom da je Dajković eno kod Miše Vacića...![]()
Nisam u toku?
Ne znam onda šta da mislim više. A Dajkovića sam gotovio.Dajković je bio govornik na Trećem saboru Srpske desnice. Priča po Srbiji kako je Miša Vacić uzdanica koja će spasiti i Srbiju i Crnu Goru i srpski nacionalizam i sve.

https://pink.rs/politika/172897/srp...lja-i-ovde-ce-da-vaze-nasa-pravila-foto+videoAl' s obzirom da je Dajković eno kod Miše Vacića...![]()

To nije izgovor već upravo problem.
Osnovao si stranku, a nisi izdefinisan do kraja već evoluiraš (ili mutiraš) uz vreme.
Zato su ga neki važni članovi i napustili poput mladog Dajkovića kojem popularnost u poslednje vreme raste velikom brzinom.
Milačić je itekako pročitan u Crnoj Gori. Zato su mu 90% pratilaca na Fejsbuku iz Srbije i Republike Srpske, a njihova inteligencija je tek posebna priča.
Nedavno je Milačić na stranici čestitao rođendan vojvodi Marku Popoviću, a 90% komentara čestita rođendan Milačiću i žele mu sve najbolje.
Ajde što ne znaju ko je Marko Miljanov (što je velika sramota) nego što nisu ni pročitali šta je Milačić napisao.
Milačić je bojim se tu samo da bi glumio blažu i ''normalniju'' verziju Demokratskog Fronta kako bi im otkinuo koji procenat, jer opozicija u Crnoj Gori (naročito srpska) se konstantno cepa i rasipa.
Ovo i ja sam primjetio, i to njemu ne pise dobro. Ako Milacic ne udje u koaliciju sa DF onda bice da si u pravu, ali ne vjerujem da je to tako.
Milacic se "transformisao" iz jednog komunistickog, anti-globalistickog, nacionalno nesvjesnog protestanta u pravoslavnog, srpskog politicara. Ova anti-globalisticka, anti-autoritetska tendencija Milacica je ostala ista, i svojstvena srpskim nacionalistima. Ne vjerujem da je bas pravoslavan ili iskreni tradicionalni srpski rodoljub nego da je iskreni buntovnik koji je prihvatio to Srbovanje kao izraz "bunta" naroda.
Rekao sam prije - mi kukamo kako Srbi se asimiliraju u druge narode ili nece da vise budu Srbi, a gdje je nasa asimilatorska moc? Zar nam smeta kad vidimo ljude koji se vrate korijenima i postaju Srbi pred nasim ocima?
E to je još jedna zanimljiva priča što se vere tiče: kako je on došao sa pozicije čoveka koji zabranjuje mitropolitu Amfilohiju da drži govore na skupovima na kojima i on učestvuje, da sada bude ultra vernik, veliki pravoslavac koji brani svetinje i stalno se slika sa mitropolitom?
Nemam ja ništa protiv da se on pokaje i bude to što se sada predstavlja da jeste. Ako je iskreno neka je!
Ali nema prava da se predstavlja kao nekakav srpski, pravoslavni lider ili šta sve i da očekuje da se svi pravimo ludi što se tiče njegovog ''prošlog života''.
Жена је написала књигу базирану на архивској грађи и као проф. Међународног права је базирала на сувој фактографији, што је свакако иманентмо правницима.Smilja lupetala po obicaju, najvise ih je bilo procentualno iz CG. Sentiment je kod Crnogoraca izrazen do bola.
I samo jedno pitanje ,da li je na forumu bilo rasprave o onom paragrafu 92 zakonika Danila I iz 1855 dje dukljani tvrde da je falsifikat odrednica da je narodnost srpska vec da je to u Bg ubačeno nahnadno? Ovih dana počinje veličanje Zeka manitoga kao jedinog oravog Petrovica Dukljanina pa valja se naoružati provjerenim informacijama
Ukratko šta je tvoje mišljenje,falsifikat ili ne ? Hvala
Ukratko šta je tvoje mišljenje,falsifikat ili ne ? Hvala
Kažu da su neki CG strucnjaci to uocili 1982 i da je sve to jasno i precizno utvrdjeno.da je original na CT i da srpske nacije nema nego slovenska. Da je štamoano u NS i razlikuje se od originala i da je sve jasno kao dan.sekretar Medaković prepravljao. 20 porika na CDm ima danas o tome kao komentari...Jesi li ti čuo ikada za primer u modernoj istoriji da neko falsifikuje nacrt ustava ili nekog drugi fundamentalni javno pravni dokument i da to niko živ ne primeti niti konstatuje na apsolutno ikoji način za vreme njegovog usvajanja, kao niti ikada u budućnosti?
Jesi li ti čuo ikada za primer u modernoj istoriji da neko falsifikuje nacrt ustava ili nekog drugi fundamentalni javno pravni dokument i da to niko živ ne primeti niti konstatuje na apsolutno ikoji način za vreme njegovog usvajanja, kao niti ikada u budućnosti?
Kažu da su neki CG strucnjaci to uocili 1982 i da je sve to jasno i precizno utvrdjeno.da je original na CT i da srpske nacije nema nego slovenska. Da je štamoano u NS i razlikuje se od originala i da je sve jasno kao dan.sekretar Medaković prepravljao. 20 porika na CDm ima danas o tome kao komentari...
Da li je ijedan ikako pokušao objasniti uopšte šta je tačno tvrdna (vidim da kažeš da tvrde da tamo negde piše nešto slovensko, a što je notorna laž).