Evo jednog naučnog rada objavljenog u 5. knjizi Onomatoloških priloga, 1983. godine, u izdanju Odbora za onomastiku Odeljenja za jezik i književnost Srpske akademije nauka i umetnosti:

Pogledajte prilog 1515042Pogledajte prilog 1515043Pogledajte prilog 1515044

Citat Mirka Markovića sa 227. stranice:
Sve je ovo bilo daleko pre Cvijićevog otkrića.

P. S. Delić vrlo lepe karte u Džogovićevom prilogu, na kojoj je trojanska planina, zapadno od Gusinja, uprav albanskim stranama.

Pogledajte prilog 1515049
Ситно ми је читање преко фона има ли неких Проклетија или Тројанске планине о чему је реч опет?
 
Oni su oznaceni kao Vlasi u 14. v. dakle kao nesrbi. utope se u Drobnjake (isto tada vlasi) i samim tim ulaze u crnogorski identitet.
Aj sad malo oplakuj i ovú nesrećú vođé:

0B6C67AC-7C49-49ED-BD37-31D3E326E527.jpeg
 
Kasnije to nije tvrdio.

Srbin je stvar politike, a ne stvar biologije.
Hahaha nije to stvar politike ili ubedjenja! Ako ti je otac bio srbin ( a bio je ako je stariji od 40-50 godina jer tada crnogorci nisu postojali) onda si i ti srbin to se nasledjuje po ocu kao prezime. Naravno kao i prezime ti mozes promeniti naciju ali ce te tvoji smatrati izrodom isto kao i u slucaju promene prezimena !!!
Naravno ukoliko zelis da promenis naciju moras uzeti neku postojecu naprimer hrvat ili grk bugarin i sl. Ne mozes izmisliti naciju tako sto ces ime nekog srpskog regiona proglasiti za nacionalnost tipa sremac crnogorac ili bosanac to su geografske a ne nacionalne odrednice!! U tim geografskim odrednicama zive posed srba i hrvati muslimani i svi su oni crnogorci bosanci ili sremci ali u GEOGRAFSKOM SMISLU NE U NACIONALNOM
 
Možeš li da obrazložiš?

Ne mogu iz razloga što nemam pri ruci tekst. Nema ga na internetu u celosti što znači da moram drugačije do njega doći.

Ukratko, tekst je vapaj za panslovenstvom i kuka kako se svi slovenski narodi izgrađuju čvrsto kao nacije i ne rade ništa na sveslovenskon osećaju. Autor kuka i da se nijedan Poljak više ne oseća Slovenom, već samo Poljskom...to je vapaj za tim sa se prestane sa tim nacionalnim partikularitetima i žal za ranijim vremenima, zlatnog doba sveslovenskog pokreta.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Budala i ideala koliko i krivog drveća!Srbi su se prodali kao "slobodarski narod" a poslije su pokazali svoje pravo lice i u ko fol nekim oslobodilačkim ratovima pa u ww1 pa u ww2 pa poslije toga do 1995 i poslije ko zna koja repriza na Kosovu!Ma naj rađe bi povukao vodu za vama ali mi Vjera to ne dozvoljava!Ipak ću se moliti za Vas!:pop2:
Ja mislim da bi ti trebalo da se oprostiš sa nama i ovim forumom.
 

Back
Top