Crnogorci i crnogorska plemena

Čitam o crnogorskoj historiji, o periodu obnove crnogorske državnosti pa do Prvog svjetskog rata. Posebno mi je zanimljiv početak dinastije Petrović-Njegoš i tadašnje prilike u Crnoj Gori. Ono što me zbunjuje jesu plemena.
Kako su ta plemena podijeljena?
Je li pleme čini jedna velika porodica ili više njih koje nisu međusobno srodne?
Kada su nastala plemena?
Ima li ikakvih razlika među plemenima osim porijekla?
Je li pripadnost plemenu namijenjena za ugledne pojedince bilo ili su svi bili pripadnici plemena, pa i oni "najdonji"?
Ima li tu albanskog uticaja (jer kod drugih Južnih Slavena nisu postojale plemenske zajednice?
Kakva je danas identifikacija u Crnogoraca po pitanju plemenske pripadnosti?
pa ako pripadas plemenu kome pripada i ministar, generalni direktor, ambasador...........imaces zavidno mesto u platnoj hijerarhiji Srbije.
Tu nema nikakvog albanskog uticaj vec obrnuto, crnogorski uticaj je stvorio albansku mafiju a ovi pak talijansku mafiju.
Medju crnogorskim plemenima nema nikakva razlika osim sto je jedno pleme u srpskoj diplomatiji, drugo i srpskim finansijama, trece pleme u policiji Srbije, cetvrto kontrolise JAT, peto EPS...........inace po izgledu se ne razlikuju.........svi lice na coveka mladjeg lamenog doba. A i mentalitet im je takav, pecinski, TO JEST PLEMENSKI...........KO U KAMENO DOBA.

Vidji Bobi, znam da Srbi obožavaju bajke i mitove, prekrajanja istorije...
Ali ono što je činjenica- dok ste vi gore vjekovima ljubili papuče, Crna Gora je bila slobodna i nepokorena. Stara Crna Gora, pa koliko god da je bila malena (ali časna i poštena)
Brt Nato fašisti u Murinu pobili decu a časni i pošteni Milo i njegov DPS koga vi tkz Crnogorci podržavate nisu dozvolili da se obeleži taj dan kad su deca pobijena..
Brt Milo je časno podržavao Miloševića devedesetih.. i pošteno podržavao bombardovanje Dubrovnika.. posle se pošteno izvinio, časno od njega nema šta
Brt u Cg su se venčali Matora i njena devojka.. Časno nema šta..
Brt u Cg se časno i pošteno kolju dva najveća narko klana u Evropi i Cg je pošteno jedna od 3 najkorumpiranijih država u Evropi

Hihihi, *********, presmEšno!!

Njeguši, Cuci, Cetinje, Bjelice, Čevljani, itd, itd što su možda i najjača plemena, "Srba" tu ima ne u procentima nego u promilima
Moji su se 1694 iselili iz tih prostora i otisli u Vojnu krajinu KundK, zaparvo pristigli, znamo tacnu godinu jer su moje pretke popisale tadasnje austrijske vlastu u Sremu i postoji pisani trag za dolazak nekoliko srpskih porodica u to sremsko selo. Par vekova kasnije u nekom dalekom inostranstvu mene prijatelj upoznaje sa covekom koji se preziva kao i ja, prezime nije bas uobicajeno, a taj prezimenjak ima zestok djeticki akcenat. Kaze, rodjen je i odrastao na Cetinju i pita mne "jesil ti od nasijeh?", "kakvih nasijeh?", "pa, nasijeh, crnogoraca", "ne, nisam, moj pradeda je bio Srbin, pa je i moj sin", "a ne, ne, vi Topalovici* nijeste Srbi, vi ste Crnogorci", "ti ces da mi kazes sta smo mi bili i sta jesmo, moji preci su iz danasnje Crne Gore otisli kao Srbi a ne nesto drugo sto tada nije ni postojalo", "ne Topalovici* jesu Crnogorci samo sto su njih Karadjordjevici posrbili"... tu ga ja oteram u p.i.zdu koja ga je rodila i razidjemo se.

Moji su se 1694 iselili iz tih prostora i otisli u Vojnu krajinu KundK, zaparvo pristigli, znamo tacnu godinu jer su moje pretke popisale tadasnje austrijske vlastu u Sremu i postoji pisani trag za dolazak nekoliko srpskih porodica u to sremsko selo. Par vekova kasnije u nekom dalekom inostranstvu mene prijatelj upoznaje sa covekom koji se preziva kao i ja, prezime nije bas uobicajeno, a taj prezimenjak ima zestok djeticki akcenat. Kaze, rodjen je i odrastao na Cetinju i pita mne "jesil ti od nasijeh?", "kakvih nasijeh?", "pa, nasijeh, crnogoraca", "ne, nisam, moj pradeda je bio Srbin, pa je i moj sin", "a ne, ne, vi Topalovici* nijeste Srbi, vi ste Crnogorci", "ti ces da mi kazes sta smo mi bili i sta jesmo, moji preci su iz danasnje Crne Gore otisli kao Srbi a ne nesto drugo sto tada nije ni postojalo", "ne Topalovici* jesu Crnogorci samo sto su njih Karadjordjevici posrbili"... tu ga ja oteram u p.i.zdu koja ga je rodila i razidjemo se.
Разиђете се као права фамилија у Срба:)

Back