Genetička Struktura Srba i Hrvata

Nemam za ove g25 kordinate, al štokavci su bliski jedni drugima, od prilike veci deo Srbije, stara hercegovina, BiH, Dalmacija i BiH Hrvati su najblizi jedni drugima po regionima.
Vetovatno i Slavonija barem delimicno, ako ne i cela.
Odskacu malo Crnogorci ( kao juzniji Srbi) i Kajkavci i taj deo hrvatskih severnjaka koji su maltene kao Česi.
/Slovenci.
Ostalo sve u sredini je blisko jedno drugome, sto je i logicno.
Dakle, bojiš se pokazati da su ti Hrvati iz Hercegovine, Dalmacije i Bosne najbliži. Znao sam.

Što su to štokavci?

Ne znam sta se smejes, nisam rekao da su to Srbi, vec da ti ljudi u sredini, dakle najlakse mi ih je nazvati stokavcima cine jedan klaster, da su razlike realativno male medju njima.
Naveo sam to ti grupe koje malo odskacu, i naveo sam ti razlog zbog cega je to tako.
Postoje regionalni rezultati, al tesko mi ih je naci za G25 kalkulator, postoje za K13, ranije su postavljani ovuda.
Samo što mnogi čakavski krajevi potpuno ruše te tvoje konstrukcije.

Ne, zapravo nisu mi ti Hrvati najblizi, najblizi su mi Srbi iz Krajine(Banija-Kordun), Bosanci/Bosnjaci, onda Hrvati i Srbi iz Dalmacije i Srbi iz Bih i Macve.
:hahaha:

Pa eto, ti etnički nemaš nikakve veze sa povijesnim srpskim krajevima. Pazi ovo:

Karta_Hrvatske.png

Zamisli da je meni etnički najbliža populacija Kosova i Raške, a tvrdim da sam Hrvat. Ovo je još gore. :hahaha:

:hahaha:

Pa eto, ti etnički nemaš nikakve veze sa povijesnim srpskim krajevima. Pazi ovo:

Pogledajte prilog 1758831

Zamisli da je meni etnički najbliža populacija Kosova i Raške, a tvrdim da sam Hrvat. Ovo je još gore. :hahaha:
Sta ti tacno mislis odakle su dosli ti Srbi ma Baniju recimo, pa iz Hercegovine i Raske, istocne BiH itd.
Ti si neozbiljan, i neupucen, kreveljis se bzvz.

To sto si obelezio su nekada bili cakavski krajevi, danas tu imas jedno 5 talasa migracija sa istoka.
Kod stanovnika cazinske i bihacke krajine imas puno islamizovanih nekadasnjih zitelja stare hercegovine, ni manje ni vise.
Ali, da, slazem se, taj deo sto si okruzio jeste bio hrvatski u srednjem veku, istocnu i juzno su Srbi.
Tvoja potpuna neupucenost u tematiku te navodi na ovakve odvale, a sa njima ne kapiras da sam sebi skaces u stomak.

To nisu mije konstrukcije.
Kako mislis ruse? Cakavci su takodje relativno bliski grupi koju sam naveo.
Cakavci su dramaticno izmesani sa stokacima, ne znam ni gde bih mogao naci neke ciste cakavske uzorke, oni su izmedju Kajkavaca i Stokavaca.
Jel znaš koliko su se miješali Hrvati koji kažu "ej", "bok" i "ćao", tj. takozvani ejkavci, bokavci i ćaokavci? Bilo bi zanimljivo vidjeti sa kojom se skupinom najviše poklapaš.

Jel znaš koliko su se miješali Hrvati koji kažu "ej", "bok" i "ćao", tj. takozvani ejkavci, bokavci i ćaokavci? Bilo bi zanimljivo vidjeti sa kojom se skupinom najviše poklapaš.
Kakve su to gluposti jbt.
Rekoh ti Srbi iz Krajine i Bih/hercegovine su mi najblizi, a ne znam kako su "tudji" etnicki krajevi.
Da su mi zaista Hrvati toliko bliski ne bih dobijao srpski prosek ispred hrvatskoga.

Sta ti tacno mislis odakle su dosli ti Srbi ma Baniju recimo, pa iz Hercegovine i Raske, istocne BiH itd.
Ti si neozbiljan, i neupucen, kreveljis se bzvz.
Čudno, zašto onda nisi bliži Srbima iz Raške i istočne BiH?

I kako to da se u povijesnim izvorima ti pravoslavci ne nazivaju Srbima?
To sto si obelezio su nekada bili cakavski krajevi, danas tu imas jedno 5 talasa migracija sa istoka.
Jesu se pozdravljali sa bok ili ćao?
Kod stanovnika cazinske i bihacke krajine imas puno islamizovanih nekadasnjih zitelja stare hercegovine, ni manje ni vise.
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Govorili su kruh i mliko u staroj Hercegovini?
Ali, da, slazem se, taj deo sto si okruzio jeste bio hrvatski u srednjem veku, istocnu i juzno su Srbi.
Istočno je Bosna, a južno primorske sklavinije nekadašnje Crvene Hrvatske.

Poslednja izmena:
Čudno, zašto onda nisi bliži Srbima iz Raške i istočne BiH?

I kako to da se u povijesnim izvorima ti pravoslavci ne nazivaju Srbima?

Jesu se pozdravaljali sa bok ili ćao?

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Govorili su kruh i mliko u staroj Hercegovini?

Istočno je Bosna, a južno primorske sklavinije nekadašnje Crvene Hrvatske.
Ti si stvarno bolesnik.
Imas dijagnozu.
Lepo ti kazem Srbi iz BiH( dakle cela BiH i istocna itd), a ne Hrvati iz BiH.

Za ovo ostalo stvarno nemam sta da kazem.
Pa, po odredjenim granama haplogrupa se mogu pratiti seobe, al sta ja tebi da objasnjavam uopste.
TI si sine neuk za ove stvari.

Kakve su to gluposti jbt.
Govoriš o nekakvom miješanju Hrvata koji kažu ča i šta i na temelju toga radiš nekakve konstrukcije, pa me zanima kako su se miješali ovi koji se pozdraljaju sa bok i ćao.
Rekoh ti Srbi iz Krajine i Bih/hercegovine su mi najblizi, a ne znam kako su "tudji" etnicki krajevi.
Pokaži cijeli niz, a nećeš zato što pokazuje da su ti Hrvati iz navedenih krajeva bliži od Srba iz povijesno srpskih krajeva.
Da su mi zaista Hrvati toliko bliski ne bih dobijao srpski prosek ispred hrvatskoga.
Ti i takvi poput tebe stvarate pogrešnu sliku srpskog prosjeka.

Govoriš o nekakvom miješanju Hrvata koji kažu ča i šta i na temelju toga radiš nekakve konstrukcije, pa me zanima kako su se miješali ovi koji se pozdraljaju sa bok i ćao.

Pokaži cijeli niz, a nećeš zato što pokazuje da su ti Hrvati iz navedenih krajeva bliži od Srba iz povijesno srpskih krajeva.

Ti i takvi poput tebe stvaraju pogrešnu sliku srpskog prosjeka.
Nema za G25 na ovom kalkulatoru regionalni prosek. Kapiras li to.
Ne znam od kada su Zahumlje i Bosna hrvatski etnicki krajevi, ukljucujuci Macvu i Backu npr.
Rekoh ti ko mi je najblizi, sto bi ti i sam mogao da naslutis iz toga sto mi je srpski prosek blizi od Hr proseka, naravno da se razumes u geneticku geneologiju, a ti ne znas ni osnove.

Lepo ti kazem Srbi iz BiH( dakle cela BiH i istocna itd), a ne Hrvati iz BiH.
Kako sad to, Hrvati štokavci ti nisu bliski?
Za ovo ostalo stvarno nemam sta da kazem.
Pa, po odredjenim granama haplogrupa se mogu pratiti seobe, al sta ja tebi da objasnjavam uopste.
TI si sine neuk za ove stvari.
Rekao si da populaciju bosanske krajine čine islamizirani doseljenici iz Stare Hercegovine, ja te osporavam ukazujući ti da je bosanska krajina tradicionalno ikavski kraj a da njenu populaciju čine islamizirani Hrvati, kojima si kao što i sam priznaješ genetski blizak.

Nema za G25 na ovom kalkulatoru regionalni prosek. Kapiras li to.
Ne znam od kada su Zahumlje i Bosna hrvatski etnicki krajevi, ukljucujuci Macvu i Backu npr.
Rekoh ti ko mi je najblizi, sto bi ti i sam mogao da naslutis iz toga sto mi je srpski prosek blizi od Hr proseka, naravno da se razumes u geneticku geneologiju, a ti ne znas ni osnove.
Zašto su ti Hrvati iz Dalmacije genetski bliži od Srba sa Kosova?

Kako sad to, Hrvati štokavci ti nisu bliski?

Rekao si da populaciju bosanske krajine čine islamizirani doseljenici iz Stare Hercegovine, ja te osporavam ukazujući ti da je bosanska krajina tradicionalno ikavski kraj a da njenu populaciju čine islamizirani Hrvati, kojima si kao što i sam priznaješ genetski blizak.
Pravis se lud, mada nema potrebe da se pravis.

Oko toga ti treba da se zabrines, a ne ja.
Zemlja vam je duboko podeljena, blizi je meni Srbin sa KiM negi tebi Hrvat iz centralne, ili severozapadne Hrvatske.

Do juce ste tvrdili sa su Srbi iz V Krajine i Bosne nekakvi Vlasi, a za ostale Srbw da su Turci itd.
Pa me zanima kako to da su ti tako bliski "Vlaji" i "Turci".

Dakle, blizi ti je Crnogorac nego Zagorac, ili Hvat iz gorskog kotara.
To ti majstore objasni.

Kako da ti je blizi Srbin iz zapadne i centralne Srbije nego Hrvat iz Like?

Nemam za ove g25 kordinate, al štokavci su bliski jedni drugima, od prilike veci deo Srbije, stara hercegovina, BiH, Dalmacija i BiH Hrvati su najblizi jedni drugima po regionima.
Vetovatno i Slavonija barem delimicno, ako ne i cela.
Odskacu malo Crnogorci ( kao juzniji Srbi) i Kajkavci i taj deo hrvatskih severnjaka koji su maltene kao Česi.
/Slovenci.
Ostalo sve u sredini je blisko jedno drugome, sto je i logicno.
Šta ti misliš zašto je sve u sredini blisko jedno drugome?

Ako meni daje odgovore na račun prethodnih pitanja jel i tebi onda daje takve odgovore? Ili je u tvom slučaju objektivan, a u mom pristran?

Prije bi reka se tebi ne sviđa čut odgovor, a on govori. Hrvati - Hrvatska plus zapadni i centralni dio BiH, a Srbi - Srbija, C-G i istočni dio BiH. A tako se otprilike poklapaju i arheološki nalazi kao i mnoge druge stvari i vezi Hrvata i Srba kroz srednji vijek.

Šta ti misliš zašto je sve u sredini blisko jedno drugome?

Ako meni daje odgovore na račun prethodnih pitanja jel i tebi onda daje takve odgovore? Ili je u tvom slučaju objektivan, a u mom pristran?

Prije bi reka se tebi ne sviđa čut odgovor, a on govori. Hrvati - Hrvatska plus zapadni i centralni dio BiH, a Srbi - Srbija, C-G i istočni dio BiH. A tako se otprilike poklapaju i arheološki nalazi kao i mnoge druge stvari i vezi Hrvata i Srba kroz srednji vijek.
Lose si ti to povezao.
Vidis da su tim Hrvatima po tebi, upravo blizi Srbi istocne Bosne, nego Hrvati iz gorskoga kotara.
Vidis da su im blizi Srbi iz centralne Srbije od ostatka Hrvata.

Al' zasto su Hrvatima iz Dalamcije blizi bisanski Srbi, nego nrp Hrvati iz Slavonije
:per:
Pa veliki udio današnjih Srba zapadno od rijeke Bosne je hrvatskih korijena, naravno.

Nisam baš siguran koja skupina je bliža, jer podatke sa tih stranica uzimam sa rezervom.
Zemlja vam je duboko podeljena, blizi je meni Srbin sa KiM negi tebi Hrvat iz centralne, ili severozapadne Hrvatske.
Nije, samo vidimo tipična obilježja širenja jednog naroda. Etničku jezgru hrvatske nacije čini šire područje Dalmacije, sve dalje pokazuje efekte asimilacije dijela populacije krajeva koje su Hrvati naselili i kojima su vladali.

Back