Црна Гора званично у НАТО-у

Можеш ти да сумњаш кол'ко 'оћеш - али тако је по катастру непокретности... и наравно да неће остати у непријатељској земљи јер продају своју имовину у ЦГ у бесцење.......

Ма да, видимо све како халави Руси продају своје непокретности по Бугарској која је ихаха још у НАТО-у, а преплављена је руским туристима у никад већем броју, па још непријатељскија Турска која им скида пилоте и амбасадоре где увек најрадије летују. :roll:

Него дер, кажи ти нама примиш ли ти који џепарац за руске пропагандно-памфлетске прдеже што шириш овде ? Ред би био. :think:

- - - - - - - - - -

Чланство Црне Горе у НАТО-у је најтужније за нас Србе, а не за и због Русије или неког тамо трећег ил' петог.

Ja uopste nisam iznenadjen takvim izvestavanjem. O onome sto se ne voli uglavnom se cuti ili prica malo, onako kroz zube, koliko mora.
A u zivotu se cesto cini ne ono sto se voli, nego sto se mora, ili mozda ne mora, ali se isplati. Pitanje ulaska u NATO treba razmotriti upravo na takav nacin, odnosno staviti na papir sta nam se tu isplati, a sta ne.

I posle ces doci ovde da cetnike nazivas izdajnicima glorifikujes titoistei brozove anti srbe!

ti koji bi zard guzice uso i u ono sto je ubilo malu milicu na nosi! ono sto je ubilo hiljde gradjana, porusilo toliko toga u tvojoj zemlji...

poslao bih te kod milicinih roditelja

da njima pojasnis st ti se isplati oko ulsk u gnedzdo onih koji im ubise cerku na nosi...

i ovakav stav kad predvlada jasno je da smo postali govn.a

Poslednja izmena od moderatora:
Pad privrede 2009. godine nije nista neobicno posle bankarskog karambola godinu pre. To isto se i nama dogodilo iako nismo ni blizu Natoa. Resecija je posledica stanja u privredi, vojska sa time nema nista.

kakve veze to ima ? Zar vi nas ne ubedjujete da je clanstvo u NATO put u ekonomski raj , jer cim udjes u NATO pare samo krenu da stizu investitori te vuku za rukav i slicne nebuloze? :lol:

I kad ono sve ove novopecene clanice NATO-a ekonomski propale i devastirane UPRAVO od kad su usli u NATO pakt

To znaci da je cela vasa prica NEBULOZNA I GLUPA , i da je zivot dokazao DA LAZETE - i da clanstvo u NATO ne donosi nikakvu korist vec EKONOMSKU PROPAST

Sto je i logicno. Clanstvo u toj organizaciji je veoma skupo, jer moras da kupujes rashodovano americko naoruzanje, moras da saljes , kao vazal i konjusar americki vojsku i tehniku GDE GOD TI GAZDA KAZE , plus mora da placas DEBELO sa 2% BDP-a godisnjeg clanstvo u NATO alijansi sto je do skora samo Amerika postovala, a od kako je dosao Tramp na vlast , morace i svi ostali da plate sto duguju sa sve kamatama.

Tako je jednoj Nemackoj Tramp ispostavio racun za neplacenu clanarinu NATO-u od cak 350 milijardi dolara. O tome pise i tvoj svapski list Blic

NEPRIJATNOST IZA ZATVORENIH VRATA Tramp je Merkelovoj u Beloj kući isporučio vrtoglavi "RAČUN ZA USLUGE"

Sastanak Donalda Trampa i Angele Merkel u Beloj kući je po svemu sudeći bio sve samo ne prijatan, barem po najnovijim informacijama koje su procurele u javnost. Američki predsednik pokušaće da od Nemačke izvuče oko 350 milijardi dolara. Britanski "Sandej tajms" navodi da Tramp veruje da je to cifra koju Nemačka duguje NATO alijasi i SAD, ali navodi da će nemačka kancelarka u potpunosti ignorisati takav Trampov pokušaj.

34BktkqTURBXy9iZDNmMGExZjk4YTVlOTkzNmJlOWRlYzZkNWI2OTk4Mi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Američki predsednik je navodno odštampao svojevrsnu "fakturu" koju je uručio Angeli Merkel na sastanku u Beloj kući. U fakturi je naveden iznos za koji su njegovi saradnici procenili da Nemačka duguje vojnom savezu, a koji bi trebalo da pokrije neplaćene doprinose za odbranu.

Kako piše "Independent", faktura je uručena Merkelovoj za vreme privatnih razgovora s predsednikom SAD, nakon čega su takav Trampov potez kritikovali čelnici NATO i zvaničnici Nemačke.

Iako iznos koji Tramp potražuje od Nemačke nije zvanično otkriven, Britanci navode da tu sumu nije teško sračunati.

Zemlje NATO su 2014. godine pristale da troše 2 posto BDP na troškove odbrane. Navodno se Trampov račun proteže sve do vremena mandata Gerharda Šredera, koji je bio kancelar pre Angele Merkel i koji se još 2002. godine obavezao da će povećati troškove odbrane.

kakve veze to ima ? Zar vi nas ne ubedjujete da je clanstvo u NATO put u ekonomski raj , jer cim udjes u NATO pare samo krenu da stizu investitori te vuku za rukav i slicne nebuloze? :lol:

I kad ono sve ove novopecene clanice NATO-a ekonomski propale i devastirane UPRAVO od kad su usli u NATO pakt

To znaci da je cela vasa prica NEBULOZNA I GLUPA , i da je zivot dokazao DA LAZETE - i da clanstvo u NATO ne donosi nikakvu korist vec EKONOMSKU PROPAST

Ja ne ubedjujem nikoga. Ja merim rezultate. Moze neko da izjavi ovo ili ono. Jos ako uradi, onda pocinjem da merim. Posle nekog vremena, kada se nakupe rezultati - to je to.
Fanaticno i slepo ubedjivanje za ili protiv ne valja... za zapad ili Ruse, svejedno. Mi u stvari nemamo neku 'sredinu'. Ili je najgore ili je najbolje.

Ne vidim ni da su manje zemlje posebno procvetale ni od prikljucenja evroazijskoj grupi. Velike sile su jedno, mi smo nesto drugo. Jedni vicu 'kupi F16", drugi vicu "kupi MiG29". I jedno i drugo je reklama - mi mozemo samo da platimo.
Sada smo potpuno okruzeni zapadom i treba o tome da vodimo racuna. Nasa masta moze svasta ali od maste se ne zivi.

Mozda je za nas pravo resenje da budemo u nekakvoj Dunavskoj uniji, gde ce naravno Nemci da vode glavnu rec. Nekako mi se cini da je za nas najbolje da sa Nemcima ne ratujemo, a ostalo se da srediti.
Cucemo mi razne price "ne lipsi magarce do zelene trave", ali to je sve magla. Mnogo smo izginuli zbog drugih, a niko drugi nije zbog nas.

.

Koja grozna lupetanja!:dash:

Ni jedno slovo Tihi koje si ovde napisao Tihi - nije istina.

Ne pitam zasto su nas bombardovali, to je jasno... Ali apelujem da ne istrebljujemo sami sebe.

Mada... misljenja sam da su nas bombardovali samo zato sto smo se predstavljali kao prednji ruski stit. Izgleda neki misle da smo u Belorusiji, ali ipak nismo. Mi jos uvek cekamo, 17 godina, da Rusi stignu - a oni nece doci. Mozda su Crnogorci to pre ukapirali, pa su resili da naplate vernost.
To što NATO potkupljuje boraniju, to nemoj da te teši. To im i nije tako teško. NATO je zlikovačka i mafijaška struktura, i prvo to treba da ti je na umu! Pre nego što počneš da računaš šta dobijaš, a šta gubiš:think:

I naravno da ovo nije vezano za to što su nas bombardovali. Ovo sa zlikovcima:manikir:

To što NATO potkupljuje boraniju, to nemoj da te teši. To im i nije tako teško. NATO je zlikovačka i mafijaška struktura, i prvo to treba da ti je na umu! Pre nego što počneš da računaš šta dobijaš, a šta gubiš:think:

I naravno da ovo nije vezano za to što su nas bombardovali. Ovo sa zlikovcima:manikir:

NATO je VOJNI SAVEZ DRZAVA koji se bori za svoje interese.

...

Sto je i logicno. Clanstvo u toj organizaciji je veoma skupo, jer moras da kupujes rashodovano americko naoruzanje, moras da saljes , kao vazal i konjusar americki vojsku i tehniku GDE GOD TI GAZDA KAZE , plus mora da placas DEBELO sa 2% BDP-a godisnjeg clanstvo u NATO alijansi sto je do skora samo Amerika postovala, a od kako je dosao Tramp na vlast , morace i svi ostali da plate sto duguju sa sve kamatama.

Tako je jednoj Nemackoj Tramp ispostavio racun za neplacenu clanarinu NATO-u od cak 350 milijardi dolara. O tome pise i tvoj svapski list Blic

NEPRIJATNOST IZA ZATVORENIH VRATA Tramp je Merkelovoj u Beloj kući isporučio vrtoglavi "RAČUN ZA USLUGE"

Sastanak Donalda Trampa i Angele Merkel u Beloj kući je po svemu sudeći bio sve samo ne prijatan, barem po najnovijim informacijama koje su procurele u javnost. Američki predsednik pokušaće da od Nemačke izvuče oko 350 milijardi dolara...

Ma to Tramp samo folira, a u prevodu hoće da kaže "bando jedna treba vas ukinuti"!

Ти си поставио кључно питање у вези са овом темом на које се нико не обазире !!!
Зашто је овај акт формалногзавршетка једног дугог процеса у суседној држави за нас политичко питање ?
Сем што је вирење преко плата у комшиско двориште које замерамо другима , ова тема нема никаквог смисла.
Али да ли је њен циљ суптилно агитовање да се треба да угледамо на ЦГ, позивањем на тобоже хладне и рационалне интересмне разлоге, је већ сасвим друго питање.

Ти си поставио кључно питање у вези са овом темом на које се нико не обазире !!!
Зашто је овај акт формалногзавршетка једног дугог процеса у суседној држави за нас политичко питање ?
Сем што је вирење преко плата у комшиско двориште које замерамо другима , ова тема нема никаквог смисла.
Али да ли је њен циљ суптилно агитовање да се треба да угледамо на ЦГ, позивањем на тобоже хладне и рационалне интересмне разлоге, је већ сасвим друго питање.

Naravno da bi Srbija trebala da udje u NATO.

Tako bi vratila Kosovo.

Naravno da bi Srbija trebala da udje u NATO.

Tako bi vratila Kosovo.

Коме Блајби ???
Космет је окупирани део српске територије од стране НАТО пакта дат Шиптарима на управу као квази држава. Коме бит то био враћен уласком у ту алијансу ???

Ja misalim da bi i sada postojala sansa.

Ameri ne vole Albance i ne veruju im.

Srbi su druga prica.

Kosovo je Bondstil. Sta Amere boli racku da li je pod albanskom ili srpskom kontrolom.

Ko ovde iznosi vise moronstina, ti ili Tihomir. To je kljucno pitanje.

----------------------------

Cemu sluzi NATO clanstvo? Sta prosecan gradjanin ima od toga? To da vi mene kazete :)

Nato nas bombardovao i oteo nam jedno parce i priznao ga (KiM) - mi vicemo da je grozno i naopako.

Rusi uzmu kratko zarate sa Gruzijom, otmu im dva parceta i priznaju ih kao nezavisne zemlje (Juzna Osetija i Abhazija) - mi... mi ne smemo da progovorimo. Ako cemo 'ni po babu ni po stricevima' mi to moramo da osudimo... ali bi onda turbo-patriotska magla konacno propala.
Od 2009. naovamo je nama najbolji odnos prema Rusima - neutralan, jer su ucinili bas isto sto i Nato nama.

Velike sile su jedno, a mi smo drugo. To sto mi vicemo da su nam ovi ili oni veliki prijatelji, to ne znaci nista. Ako sile kazu da su nam prijatelji, to je vec nesto.

Crnogorci su se priklonili da prezive. Videcemo sa kojim uspehom.
Mi jos uvek teramo inat, pa cemo da vidimo dokle cemo da doguramo. Za sada, ne cini mi se dobro.

I posle ces doci ovde da cetnike nazivas izdajnicima glorifikujes titoistei brozove anti srbe!

ti koji bi zard guzice uso i u ono sto je ubilo malu milicu na nosi! ono sto je ubilo hiljde gradjana, porusilo toliko toga u tvojoj zemlji...

poslao bih te kod milicinih roditelja

da njima pojasnis st ti se isplati oko ulsk u gnedzdo onih koji im ubise cerku na nosi...

i ovakav stav kad predvlada jasno je da smo postali govn.a
Znaci ti zapravo uzimas zdravo za gotovo da bi Srbija u NATO bila obavezno u plusu, samo ti smeta da imamo nesto s njima zato sto su nas bombardovali. Vidis, ja uopste nisam siguran u nas plus u tome, mislim u sadasnjoj situaciji. Hrvatima i Albancima je to pomoglo, ali taj voz smo propustili. Sad trenutno nije jasno sta bi i koliko mi tu dobili, a sta izgubili, ali da, jesam za to da se o tome odlucuje na osnovu toga sta Srbija time dobija u buducnosti,a ne sta je bilo u proslosti. Samo sve to treba izracunati na osnovu informacija koje su nazalost obicnim gradjanima nedostupne.

Nato nas bombardovao i oteo nam jedno parce i priznao ga (KiM) - mi vicemo da je grozno i naopako.

Rusi uzmu kratko zarate sa Gruzijom, otmu im dva parceta i priznaju ih kao nezavisne zemlje (Juzna Osetija i Abhazija) - mi... mi ne smemo da progovorimo. Ako cemo 'ni po babu ni po stricevima' mi to moramo da osudimo... ali bi onda turbo-patriotska magla konacno propala.
Od 2009. naovamo je nama najbolji odnos prema Rusima - neutralan, jer su ucinili bas isto sto i Nato nama.

Velike sile su jedno, a mi smo drugo. To sto mi vicemo da su nam ovi ili oni veliki prijatelji, to ne znaci nista. Ako sile kazu da su nam prijatelji, to je vec nesto.

Crnogorci su se priklonili da prezive. Videcemo sa kojim uspehom.
Mi jos uvek teramo inat, pa cemo da vidimo dokle cemo da doguramo. Za sada, ne cini mi se dobro.
Pa jel ja ne rekoh da mene Kosovo po tem pitanju ni ne zanima:think:

НАТО алијанса није војни савез проистекао из антихитлеровске коалиције изДругог рата , него као војни савез западних држава у ситуацији хладноратовске ситуације у послератном периоду. Његова основа је била идеолошке природе.
Падом Берлинског зида је та војна алијанса изгубила сваки разлог постојања и о томе се итекако озбиљно и аргументовано расправљало у земљама чланицама , пошто је то врло слупа алијанса.
Уместо распуштања, та је организација наставила свој живвот преебацујући свој објектив , не више на идеолошке него потенциојалне непријатеље, на првом месту Русији, а ми смо у товреме били жртва која је требало да покаже оправданстопст наставка живота те алијансе.
Никаква наша " разумна" политика не мења чињеницу да нас је тај војни савез бомбардовао и окупирао нам део територије , без одобрења Савета безбедности УН.
Уцењивачки захтев тада насталог ЕУ Рајха, по коме је чланство у НАТО савезу један од кључних услова за пијем у ту глобалистичку државну заједницу је манифестација непријатељства, не само према Српском народа кога треба пацификовати упрезањем у туђу војну оранизацију, него и према срској државности које се етапно треба оодрекнемо.
Потез суседне Црне Горе је израз одлуке њене суверене владе и тенутног политичког руководства , а то је потез у који нити треба нити имамо права да сер мешамо.
Оно на шта итекако имамо право , али и обавезу је соптвено ,ишљење и став, како званично политички тако и онај јавног мњења у односу на овакву одлуку и новонасталу ситуацију.

Back