Ćoše za slanoljupce (slani zalogaji, aranžiranje hrane)

SALATA SA MASLINAMA

Za ovu salatu treba mlecni proizvod koji se kod mene zove urda, a skoro identicni po ukusu je sremski sir ili neki sitan sir koji nije u komadima.

250 gr. urde ili sremskog sira umutiti mikserom sa 150 gr margarina ( ili pola/pola margarin/puter).Kad se dobro izjednaci dodaje se 100 gr. seckanih crnih maslina (mere se iseckane bez semenki), 2 zelene sveze paprike (iseckane na kockice), 100 gr. seckanih oraha i soli i bibera po ukusu.
Kad je dobro promesana salata, prvo probajte, pa tek onda solite.

Ajde i ja da dam nesto na ovu temu,pravljeno je jos u septembru kada su mi bile u gostima Stana ,Dragica i EVR(to j jos jedna mlada dama koja isto pravi divne torte,samo neznam sta ceka sto se nejavlja:think:)

dsc01460.jpg

slana torta(recept sam vec pisala ,samo neznamna kojoj strani:roll:)

Па дај да и ми упознамо ту "звезду".
Иначе, правила сам Верину салату са маслинама. Феноменална је. Ја не бих била ја, кад не бих експериментисала, па сам је искористила као фил за ролат. Слике вечерас, после вечере.

Ево, Вера, твоје салате у облику ролата. Правила сам и слану торту са тиквицама по Унином рецепту. Један део сам направила без белог лука, има оних који га не подносе, али је са белим луком права ствар.
Кора за ролат: 8 јаја, 8 кашика брашна, 2 чаше јогурта и прашак за пециво. Имам питање: имате ли рецепт за ту слану кору за ролат, али да буде онако ваздушаст као пишкота, рецимо за жути ролат, најобичнији са џемом. или је само проблем у мајсторици.

Prilozi

• P2120052.jpg
    P2120052.jpg
    29,7 KB · Pregleda: 47
Evo recepta:

ŠARENI ROLAT

POTREBNO: 500g kora za pitu, 6 kašika senfa, 6 kašika majoneza, 8 fileta pečenih paprika, 2 veze blitve, 200g švapskog sira, 3 jajeta, 1dl ulja, mešavina začina
POSTUPAK: Prve dve kore poprskati uljem, složiti jednu na drugu i premazati sa dve kašike senfa. Preklopiti sa trećom i namazati sa dve kašike majoneza. Naneti četvrtu koru i premazati uljem, prekriti filetima pečene paprike i urolati. Pripremljen rolat staviti sa strane. Opet dve kore poprskati uljem, složiti jednu na drugu i premazati sa dve kašike senfa. Prekriti sa trećom korom i premazati sa dve kašike majoneza. Mameti četvrtu koru, poprskati uljem i prekriti listovima blitve (ja sam je predhodno malo obarila). Preko blitve staviti predhodno napravljen rolat, sve zajedno urolati i ostaviti sa strane. Opet dve kore poprskati uljem, složiti jednu na drugu i premazati sa dve kašike senfa. Prekriti sa trećom korom i premazati sa dve kašike majoneza. Mameti četvrtu koru, poprskati uljem. Posebno umutiti 2 jaja i švapski sir začiniti po ukusu i nanet preko četvrte kore. Staviti predhodno pripremljen dupli rolat i sve zajedno urolat. Pleh obložiti sa papirom za pečenje položiti pripremljen rolat i premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

Ево, Вера, твоје салате у облику ролата. Правила сам и слану торту са тиквицама по Унином рецепту. Један део сам направила без белог лука, има оних који га не подносе, али је са белим луком права ствар.
Кора за ролат: 8 јаја, 8 кашика брашна, 2 чаше јогурта и прашак за пециво. Имам питање: имате ли рецепт за ту слану кору за ролат, али да буде онако ваздушаст као пишкота, рецимо за жути ролат, најобичнији са џемом. или је само проблем у мајсторици.

Možda bi ovaj odgovarao

SLANI ROLAT SA PAŠTETOM

POTREBNO: 5 jaja, 5 kašika brašna, na vrh noža praška za pecivo, pola kašičice soli, kašičica ulja, 200g jetrene paštete, 1dl kisele pavlake, 1 krem sir, 6 kiselih krastavčića, 3 barena jajeta, ½ veze peršunovog lista.
POSTUPAK: Umutiti 5 belanaca, dodati jedno po jedno žumance, brašno, prašak za pecivo, sitno iseckan peršunov list, so i ulje. U pleh obložen pek papirom sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200°C 10 minuta. Pečenu koru umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se oladi. U dubljoj posudi pomešati krem sir sa pavlakom i dodati 100g paštete. Sve dobro promešati i premaziti koru. Po ivici izdrobiti kuvana žumanca i poređati krastavčiće. Uviti u rolat i premazati ga sa ostatkom paštete.
A evo i slike da vidite o čemu mislim. Testo je baš ukusno i ovaj rolat klinci baš vole. :bye:
attachment.php

Una i Pota recepte na sunce, jer odavde se vidi koliko je to lepo i ukusno!
Olgice svaka cast za brzinu, a i uputila si me da to moze i u rolat, samo razmisljam kakvo testo bi bilo idealno.
Poto sto ne nabacis jos neku slicicu sa slave, mislim na slane stvari!

Jao vera gdje me nadje .. nisam ja bas nesto za slane stvari a na slavi sam imala samo 5 gostiju ;)
pa gdje da spremam brdo hrane..dovoljno je da kazem da su se pojele samo 2 i slovima dvije kasike ajvara....
spremala sam im pitu sa mesom, ovu slanu tortu i unine tikvice..; jos sam ubacila par tanjira malih raznovrsnih zalogajcica i to je bilo predjelo... ;)
evo recept za slanu tortu:
400 gr majoneze
400gr pavlake (ja stavim crvenu)
24 parceta tost hleba bez korice, ako tu nem da se kupi takav onda koricu obavezno iseci ;) bude lepse...
300 grama sunke rendane na krupno rende, ja tanke, tanke listice seckam na male kockice....
300 gr feta sira
3-4 tvrdo kuvana jajeta
5-7 kiselih krastavcica
Majonez i pavlaku pomesati i podeliti na tri dela
u prvi dodati sunku
u drugi jaja i krastavcice sitno iseckne
u treci feta sir rendan na krupno rende
slagati tost hleb pa prvi fil, tost, drugi fil, tost treci fil i posuti rendanim sirom-trapist, gauda, emental....
Jednostavno i brzo se pravi a sto je najvaznije uvek se sve pojede ;)

Back