Ćoše za slanoljupce (slani zalogaji, aranžiranje hrane)

attachment.php

`ajte na gibanicu

Ovo su takođe slike sa Etno sajma. Nisam pitala na licu mesta, pa pitam nekoga od vas: imate li recept za ove slane torte. U stvari više me zanima postupak, predpostavljam da unutra može da bude svašta. Mislim da su ovo braon palačinke.

Prilozi

• P2220134.jpg
    P2220134.jpg
    55,9 KB · Pregleda: 127
  • P2220133.jpg
    P2220133.jpg
    61,5 KB · Pregleda: 102
  • P2220138.jpg
    P2220138.jpg
    64,4 KB · Pregleda: 91
  • P2220135.jpg
    P2220135.jpg
    59,2 KB · Pregleda: 83
Ove torte sam obisla vise puta, moja prijateljica sa foruma , a sa teme o zenama, koja je bila da nas upozna je i probala, ali ja nisma jer nisu bile posne.
Obe torte se prave od palachinki, rekla nam je zena koja ih je pravila.
Ove braon se prave od integralnog brashna, unutra je neki fil sa kikirikijem, slan naravno, jer su obe torte slane.
Ona druga torta je sa obichnim palachinkama, svaka je prmazivana sa onim filom kao za tortu sa pecenim paprikama, znachi pavlaka i sitan sir, pa red paprika pecenih i sunkarica, pa tako dok se ne potrose palacinke, onda se premaze sa ostarkom fila i narenda se sir kackavalj, okolo se oblozi sa sunkaricom.
Eto toliko sam ja zapamtila.

Ja sam dobila zadatak od Smeh da napisem recept za punjeno pile koje smo jeli na sajmu ,samo neznam kako cu vam objasniti :think:
Iz celog pileta povadim kosti malo ga posolim i premazem limunovim sokom zatim ga punim stavljam red suvog vrata ,red edamer sira ,red barene slanine tako dok se nepopuni pile i dobije oblik dok je imalo kosti u sebi.Tako isto punim krila i batake .
Suvog vrate 250 gr Sira Edamer 250 gr Barene Slanine 250 gr .Pece se na umerenoj temperaturi a jede se hladno :hahaha::hahaha::hahaha:Prijatno..

Ja sam dobila zadatak od Smeh da napisem recept za punjeno pile koje smo jeli na sajmu ,samo neznam kako cu vam objasniti :think:
Iz celog pileta povadim kosti malo ga posolim i premazem limunovim sokom zatim ga punim stavljam red suvog vrata ,red edamer sira ,red barene slanine tako dok se nepopuni pile i dobije oblik dok je imalo kosti u sebi.Tako isto punim krila i batake .
Suvog vrate 250 gr Sira Edamer 250 gr Barene Slanine 250 gr .Pece se na umerenoj temperaturi a jede se hladno :hahaha::hahaha::hahaha:Prijatno..

Za ovo majstorstvo je, pre svega potreban dobar, uzan i oštar nož. Veština se stiče nakon nekoliko posečenih prstiju :rotf:

Bojana izvini sto si toliko cekala za recept..
Čini mi se da je na toj temi neko nesto slicno postavio,a evo moje verzije
ANA BEKUTA(svi me pitaju zasto takvo ime,pojma nemam tako sam ga dobila a ti sto su mi dali recept mozda su dobili od Ane Bekute,hahahaha)

1,5 kocka lisnatog testa se tanko razvuce velicine velikog pleha od rerne,izbosti je viljuskom
nadev
4zumanca se umute sa1 velikom kiselom pavlakom ili mileramom,novokremom,500gr sitnog sira,300gr mariniranih sampinjona,mogu i sveze prethodno dinstane
300-400gr praske sunke,malo soli malo bibera,na kraju sneg od 4 belanceta i istresti na lisnato testo.Peci na 180 do zletno braon bojeiz vaditi iz rerne naribati na kurpno 300-400gr trapista pa vratiti malo u rernu da se sir otopi
Odlično je i toplo a i hladno!!!!!!!!

ja sam juče pravila heljdine mafine.
2-3 jajeta,
čaša jogurta
1/2 ulja
malo soli
prašak za pecivo
7 kašika heljdinog brašna
7 kašila kukuruznog griza (može palenta ili kukuruzno brašno)
malo sira (ali i ne mora)
odozgo susam.
Pekla sam na 180 stepeni, oko 20 min i to u alumminijumskim korpicanma, jer nisam nigde mogla da nadjem moje papirnate korpice za mafine.Gde si, gde si?:think:

Drage moje dame, evo me javljam se po prvi put, nisam se usudila pre, dok nisam iscitala svih 45 strana ovog DIVNOG COSETA. Pokupila sam dosta odlicnih receata i imam nameru sve da ih isprobam!!!posebno sam fascinirana aranziranjem hrane, posto u tome nisam bas nesto vesta!!! Uskoro ce rodjendan mojoj devojcici, pa sam se bacila u temeljnu pretragu, sta bi sve dobro bilo za predjelo i kako sve to aranzirati!!! Ovde sam usela da procitam i dosta odlicnih saveta i caka! Tako da za SVE VAS imam samo reci pohvale!Jedino sto nisam uspela da uradim jeste da vidim neke slike, koje ostali clanovi foruma uveliko komentarisu!!! Videla sam da je vec bilo pitanje na tu temu,ali i pored toga se nisam snasla!!! Molim za pomoc!

POSNI ROLAT
Jedan list od oblande stavite izmedju dve vlazne krpe da omeksa.
Fil:Umutite 150 gr.margarina sa 100 gr. posnog majoneza.Dodajte 200 gr.seckanih mariniranih pecuraka, 4 seckana kisela krastavcica, 3 kasike proprzenog susama i 340 gr. tunjevine ocedjene od masnoce. Sve dobro umutite, nafilujte omeksalu oblandu pa uvijte u rolat. Stavite rolat u frizider da se stegne.

Back