Ćoše za slanoljupce (slani zalogaji, aranžiranje hrane)

attachment.php

Hvala Vera, stvarno mi znači pohvala od nekoga ko pravi ovako divne stvari. Pošto za rafaelo recept ne znam napamet, znam sastav ali ne i mere, napisaću ga sledeće nedelje kad se vratim za Boljevac. A kuglice od sira sam prvi put pravila za našu slavu 21. novembra i to sasvim slučajno, mama je našla očišćeno seme bundeve i suncokreta na sniženju i kupila i onda smo mozgale šta da napravimo sa njim pa je meni palo na pamet da napravimo kuglice. Svima su se dpale pa sam ih sad za zavetinu u selu pravila ponovo.

Mere nemam, najbolje je sve sastojke dodavati po ukusu. Pomešala sam seme bundeve i suncokreta, isitnila ga u blenderu, da se ne samelje skrz, već samo da se malo isitni. Dodala sam susam i sve to zajedno propržila. Pomešala sam sir sa malo margarina za mazanje pošto je naš sir prilično čvrst da bi od njega pravila kuglice. Dodala sam semenke, malo seckanog peršuna, malo mlevenog bibera sa belim lukom i so. Od toga sam pravila kuglice i valjala ih ovog puta samo u susam, a prošli put u mešavinu svih semenki koje sam koristila.

Evo još nešto od mene.

Slani rolati. Prvi je moj omiljeni sa korom u koju ide šargarepa, a fil je kombinacija krem - sira, majoneza i mlevenih oraha, kiselih krastavaca i šunke, drugi je sa spanaćem, a treći sa grisinima sa kikirikijem.

attachment.php

Lisnate kiflice.

attachment.php

I ovde sam se malo igrala za jedan dečiji rodjendan, corndog, tj. viršle u testu od kukuruznog brašna. Klinci su bili oduševljeni. :)

attachment.php

Evo još nešto od mene.

Slani rolati. Prvi je moj omiljeni sa korom u koju ide šargarepa, a fil je kombinacija krem - sira, majoneza i mlevenih oraha, kiselih krastavaca i šunke, drugi je sa spanaćem, a treći sa grisinima sa kikirikijem.

attachment.php

Lisnate kiflice.

attachment.php

I ovde sam se malo igrala za jedan dečiji rodjendan, corndog, tj. viršle u testu od kukuruznog brašna. Klinci su bili oduševljeni. :)

attachment.php
Ivana da li može recept za ove predivne lisnate kiflice ???

Toni ajde i malo opisno, sta je? od cega je? :heart:
Prvo, Vera, izvini sto kasnim sa odgovorom, ali nisam videla pitanje...Dakle, redom:Pohovani saran, soja snicle i mladi krompir, kuvan pa proprzen na puteru pa preliven belim sosom.Cvetici od palente, rolat od francuskog hleba.Makrame palacinke.Ajvar kocke.Dvobojni rolat.Ako nekoga nesto konkretno zanima napisacu i recepte. Pozz

IMG_1717zastita-1.jpg

Evo ga jedan nasumično izabranih "tanjira" (od ukupno 16 sa više od 1500 "zalogaja" svi nabodeni na čačkalice ili štapiće) za otvaranje jednog kafića...
Na žalost, bilo je neplaniranih poteškoća, ali sve je dobro kad se dobro završi... i kad imaš posla sa normalnim i dobrim ljudima!
U svakom slučaju neka im je sa srećom novi posao...

Back