Ćoše za slanoljupce (slani zalogaji, aranžiranje hrane)

attachment.php

Bombice sa zelenim maslinama na vrhu su od Svedske salate, princ krofne punjene Belom salatom i stangle ( testo sa spanacem, a izmedju Kaliforniska salata )

Poslednja izmena:
Interesuje me ovaj zuti rolat i kako se pravi.
Smeh jel mogu da prisednem, a kad dodju Svedjani ja cu da ustanem?! :zcepanje:

Ma može, naravno :heart: :zcepanje: Neće Šveđani da se ljute...
Žuti rolat je najobičnije "žuto" testo (jaja, brašno, so, malo ulja i jogurta i vrlo malo praška za pecivo... sve odokativno, nekako mi se više dopada tako nego samo sa jajima i brašnom. Deo brašna može biti i kukuruzno) koje još topolo namažem izdinstanim paradajizom (ja kečap stvarno uopšte ne koristim) koji lepo uđe u struktu testa oa dobije zanimljiv presek.

Da vam budu lepse palme od maslina, vrh koji se radi od zelenisa, kad narezete perca od crnog luka potopite ih u hladnu vodu, sama se kovrdzaju i vrh palme bude bujan.Valjda sam ovo lepo objasnila.:heart:
Da!
Isto to se radi i sa prazilukom :)
e sad... nevolja je što mladi luk tj. njegovo lišće strašno brzo svene, naročito kad je vreme ovako toplo i onda se opusti ... i ništa ne vredi što je prethodno bilo lepo ukovrdžano :(.
Praziluk se mnogo bolje ponaša, ali nisam još smislila kako bi se lišće praziluka lepo moglo nataknuti na štapić da glumi palmino granje :think:?

attachment.php

Pekla sam testo od 6 belanca koja se dobro umute, dodaju se 6 zumanca, jedno po jedno, malo soli, 6 kasika brasna, 1 kasika ulja i oko 300 gr blitve (moze i spanac).Blitvu sitno iseckati, preliti vrelom vodom i dobro ocediti pre nego je stavite u testo.
Pleh dimenzije 27 x 39 cm, a pekla sam na 200 stepeni oko 15 minuta, ali u mojoj rerni, a vi vasu najbolje znate.
Ispekla sam 5 palacinke.
Fil: 300 gr krem sir (moze i sremski sir) i 300 gr pavlake dobro izmutite mikserom.
Testo sam isekla na 6 lente ( 6,5 cm x 27 cm ). Na tri lente sam namazala fil, poredjala po jednu i po palacinku koje sam mazala filom, stavila kolute sunke i zamotala u rolat, odozgo namazala fil i stavila preostale 3 lente odozgo.Ostavila sam u frizider oko 2 sata da se dobro ohladi, odozgo namazala kiselu pavlaku, isekla svaku lentu na 9 komada i svaki dekorisala kecapom i posolila origano.

Hteli, nehteli recept, ja ga napisala.:heart:

Back