Citati iz Pisma

Galatima 2,16
Pa doznavši da se čovjek neće opravdati djelima zakona, nego samo vjerom Isusa Hrista, i mi vjerovasmo Hrista Isusa da se opravdamo vjerom Hristovom, a ne djelima zakona: jer se djelima zakona nikakvo tijelo neće opravdati.

Rimljanima 3,20
Jer se djelima zakona nijedno tijelo neće opravdati pred njim; jer kroz zakon dolazi poznanje grijeha.
3,21 A sad se bez zakona javi pravda Božija, posvjedočena od zakona i od proroka;
3,22 A pravda Božija vjerom Isusa Hrista u sve i na sve koji vjeruju; jer nema razlike.
3,23 Jer svi sagriješiše i izgubili slavu Božiju,
3,24 I opravdaće se zabadava blagodaću njegovom, otkupom Isusa Hrista.

Jakov
2,17 Tako i vjera ako nema djela, mrtva je po sebi.
2,18 No može ko reći: ti imaš vjeru, a ja imam djela. Pokaži mi vjeru svoju bez djela svojijeh, a ja ću tebi pokazati vjeru svoju iz djela svojijeh.
2,19 Ti vjeruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i đavoli vjeruju, i drkću.
2,20 Ali hoćeš li razumjeti, o čovječe sujetni! da je vjera bez djela mrtva?
2,21 Avraam otac naš ne opravda li se djelima kad prinese Isaka sina svojega na oltar?
2,22 Vidiš li da vjera pomože djelima njegovijem, i kroz djela svrši se vjera?
2,23 I izvrši se pismo koje govori: Avraam vjerova Bogu, i primi mu se u pravdu, i prijatelj Božij nazva se.
2,24 Vidite li dakle da se djelima pravda čovjek, a ne samom vjerom?
2,25 A tako i Raav ***** ne opravda li se djelima kad primi uhode, i izvede ih drugijem putem?
2,26 Jer kao što je tijelo bez duha mrtvo, tako je i vjera bez dobrijeh djela mrtva.

3,24 I opravdaće se zabadava blagodaću njegovom, otkupom Isusa Hrista.
1. Petrova 1,19
Nego skupocjenom krvlju Hrista, kao bezazlena i prečista jagnjeta;

1. Petrova
2,1 Odbacite dakle svaku pakost i svaku prijevaru i licemjerje i zavist i sva opadanja,
2,2 I budite željni razumnoga i pravoga mlijeka, kao novorođena djeca, da o njemu uzrastete za spasenije;
2,9 A vi ste izbrani rod, carsko sveštenstvo, sveti narod, narod dobitka, da objavite dobrodjetelji onoga koji vas dozva iz tame k čudnome vidjelu svome;

1. Petrova
3,10 Jer koji je rad da živi i da vidi dane dobre, neka zadrži jezik svoj od zla, i usne svoje, da ne govore prijevare;
3,11 Neka se ukloni od zla, i neka učini dobro; neka traži mira i neka se drži njega.
3,15 Nego Gospoda Boga svetite u srcima svojijem. A budite svagda gotovi na odgovor svakome koji vas zapita za vaše nadanje.

1. Petrova 4,2
Da ostalo vrijeme života u tijelu ne živi više željama čovječijim, nego volji Božijoj.

1. Petrova 4,2
Da ostalo vrijeme života u tijelu ne živi više željama čovječijim, nego volji Božijoj.
1. Jovanova 2,16
Jer sve što je na svijetu, tjelesna želja, i želja očiju, i ponos života, nije od oca, nego je od ovoga svijeta.

Marko 4
2. I učaše ih u pričama mnogo, i govoraše im u nauci svojoj:
3. Slušajte: evo iziđe sijač da sije.
4. I kad sijaše dogodi se da jedno pade ukraj puta, i dođoše ptice i pozobaše ga.
5. A drugo pade na kamenito mjesto gdje ne bijaše mnogo zemlje; i odmah izniče; jer ne bijaše u dubinu zemlje:
6. A kad obasja sunce, uvenu, i budući da nemaše korijena, usahnu.
7. I drugo pade u trnje; i naraste trnje i udavi ga, i ne donese roda.
8. I drugo pade na zemlju dobru; i davaše rod koji napredovaše i rastijaše i donošaše po trideset i po šeset i po sto....
19. Ali brige ovoga svijeta i prijevara bogatstva i ostale slasti uđu i zaguše riječ, i bez roda ostane.

Matej 16,26
Jer kakva je korist čovjeku ako sav svijet dobije a duši svojoj naudi? ili kakav će otkup dati čovjek za svoju dušu?

Matej 16,26
Jer kakva je korist čovjeku ako sav svijet dobije a duši svojoj naudi?
1. Korincanima 1
26. Jer pogledajte znanje svoje, braćo, da nema ni mnogo premudrijeh po tijelu, ni mnogo silnijeh ni mnogo plemenitijeh;
27. Nego što je ludo pred svijetom ono izabra Bog da posrami premudre; i što je slabo pred svijetom ono izabra Bog da posrami jako;
28. I što je neplemenito pred svijetom i uništeno izabra Bog, i što nije, da uništi ono što jest,
29. Da se ne pohvali nijedno tijelo pred Bogom.

Izaija 40,31
Al` onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se.

Jevrejima 10,25
Ne ostavljajući skupštine svoje, kao što neki imaju običaj, nego jedan drugoga svjetujući, i toliko većma koliko vidite da se približuje dan sudni.

Matej 28,19
Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha,
20. Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin.

1. Solunjanima 5,11
Toga radi utješavajte jedan drugoga, i popravljajte svaki bližnjega, kao što i činite.

Psalam
110,1 Psalam. Davidov. Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!
110,2 Žezlo tvoje moći protegnut će Jahve sa Siona: vladaj posred svojih neprijatelja!
110,3 Spreman je tvoj narod u svetim odorama za dan tvog junaštva: kao rosa iz krila zorina uza te su mladi ratnici.
110,4 Zakleo se Jahve i neće se pokajati: "Dovijeka ti si svećenik po redu Melkisedekovu!

Back