Citati iz Pisma

Izaija 45,18
Da, ovako govori Jahve, nebesa Stvoritelj - on je Bog - koji je oblikovao i sazdao zemlju, koji ju je učvrstio i nije je stvorio pustu, već ju je uobličio za obitavanje: "Ja sam Jahve i nema drugoga.

Isaija 55,10
Jer kako pada dažd ili snijeg s neba i ne vraća se onamo, nego natapa zemlju i učini da rađa i da se zeleni, da daje sjemena da se sije i hljeba da se jede,
11. Tako će biti riječ moja kad izide iz mojih usta: neće se vratiti k meni prazna, nego će učiniti što mi je drago, i srećno će svršiti na što je pošljem.

Propovjednik 1,4
Naraštaj jedan odlazi i drugi dolazi, a zemlja stoji uvijek.

Izaija 45,18
Da, ovako govori Jahve, nebesa Stvoritelj - on je Bog - koji je oblikovao i sazdao zemlju, koji ju je učvrstio i nije je stvorio pustu, već ju je uobličio za obitavanje:
Izaija 65,21
Gradit će kuće i stanovat` u njima, saditi vinograde i uživati rod njihov.
22. Neće se više graditi da drugi stanuju ni saditi da drugi uživa: vijek naroda moga bit će k`o vijek drveta, izabranici moji dugo će uživati plodove ruku svojih.
23. Neće se zalud mučiti i neće rađati za smrt preranu, jer će oni s potomcima svojim biti rod blagoslovljenika Jahvinih.

Price Solomunove 1,7
Početak je mudrosti strah Gospodnji; ludi preziru mudrost i nastavu.

Efescima 6,1
Djeco! slušajte svoje roditelje u Gospodu: jer je ovo pravo.
2. Poštuj oca svojega i mater: ovo je prva zapovijest s obećanjem:
3. Da ti blago bude, i da živiš dugo na zemlji.

2. Timotiju 2,20
A u velikome domu nijesu sudi samo zlatni i srebrni, nego i drveni i zemljani: i jedni za čast, a jedni za sramotu.
21. Ako dakle ko očisti sebe od ovoga, biće sud za čast, osvećen, i potreban domaćinu, pripravljen za svako dobro djelo.
22. Bježi od želja mladosti, a drži se pravde, vjere, ljubavi, mira, sa svima koji prizivlju Gospoda od čistoga srca;

2. Timotiju 3,16
Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,

Otkrivenje 7,4
I čuh broj zapečaćenijeh, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenijeh od sviju koljena sinova Izrailjevijeh;

Otkrivenje 7,9
Potom vidjeh, i gle, narod mnogi, kojega ne može niko izbrojiti, od svakoga jezika i koljena i naroda i plemena, stajaše pred prijestolom i pred jagnjetom, obučen u haljine bijele, i palme u rukama njihovima.

Isaija 43,5
Ne boj se, jer sam ja s tobom; od istoka ću dovesti sjeme tvoje, i od zapada sabraću te.
6. Kazaću sjeveru: daj; i jugu: ne brani; dovedi sinove moje iz daleka i kćeri moje s krajeva zemaljskih,
7. Sve, koji se zovu mojim imenom i koje stvorih na slavu sebi, sazdah i načinih.

Zaharija 8,23
Ovako veli Gospod nad vojskama: u to će vrijeme deset ljudi od svijeh jezika narodnijeh uhvatiti jednoga Judejca za skut govoreći: idemo s vama, jer čujemo da je Bog s vama.

Rimljanima 12,12
Nadanjem veselite se, u nevolji trpite, u molitvi budite jednako.

2. Korincanima 4,16
Zato nam se ne dosađuje; no ako se naš spoljašnji čovjek i raspada, ali se unutrašnji obnavlja svaki dan.
17. Jer naša laka sadašnja briga donosi nam vječnu i od svega pretežniju slavu.
18. Nama koji ne gledamo na ovo što se vidi, nego na ono što se ne vidi; jer je ovo što se vidi, za vrijeme, a ono što se ne vidi, vječno.

Hebrejima 2,11
Ta i Posvetitelj i posvećeni - svi su od jednoga! Zato se on i ne stidi zvati ih braćom,

Otkrivenje 14,1
I vidjeh, i gle, jagnje stajaše na gori Sionskoj, i s njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime oca njegova napisano na čelima svojima.
4. Ovo su koji se ne opoganiše sa ženama, jer su djevstvenici, oni idu za jagnjetom kud god ono pođe. Ovi su kupljeni od ljudi prvenci Bogu i jagnjetu.

Otkrivenje 20,6
Blažen je i svet onaj koji ima dijel u prvom vaskrseniju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s njim hiljadu godina.

Jovan 6
41. Tada vikahu Jevreji na njega što reče: ja sam hljeb koji siđe s neba.
42. I govorahu: nije li ovo Isus sin Josifov kojemu mi znamo oca i mater? kako dakle on govori: ja siđoh s neba?
43. Onda Isus odgovori i reče im: ne vičite među sobom.
44. Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
45. U prorocima stoji napisano: i biće svi naučeni od Boga. Svaki koji čuje od oca i nauči, doći će k meni.
46. Ne da je ko vidio oca osim onoga koji je od Boga: on vidje oca.
47. Zaista, zaista vam kažem: koji vjeruje mene ima život vječni.

Matej 4,5
Tada odvede ga đavo u sveti grad i postavi ga navrh crkve;
6. Pa mu reče: ako si sin Božij, skoči dolje, jer u pismu stoji da će anđelima svojijem zapovjediti za tebe, i uzeće te na ruke, da gdje ne zapneš za kamen nogom svojom.
7. A Isus reče njemu: ali i to stoji napisano: nemoj kušati Gospoda Boga svojega.

Back