Citati iz Pisma

Psalam 115,4
Idoli su njihovi srebro i zlato, djelo ruku čovječijih.
5. Usta imaju, a ne govore; oči imaju, a ne vide;
6. Uši imaju, a ne čuju; nozdrve imaju, a ne mirišu;
7. Ruke imaju, a ne hvataju; noge imaju, a ne hode, i ne puštaju glasa iz grla svojega.
8. Taki su i oni koji ih grade, i svi koji se uzdaju u njih.

Jeremija 10,5
Stoje pravo kao palme, ne govore; treba ih nositi, jer ne mogu ići; ne boj ih se, jer ne mogu zla učiniti, a ne mogu ni dobra učiniti.
14. Svaki čovjek posta bezuman od znanja, svaki se zlatar osramoti likom rezanijem, jer su laž liveni likovi njegovi, i nema duha u njima.
15. Taština su, djelo prijevarno; kad ih pohodim, poginuće.

Joilo 2,30
I učiniću čudesa na nebu i na zemlji, krv i oganj i pušenje dima.
31. Sunce će se pretvoriti u tamu i mjesec u krv prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.
32. I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu biti spasenje, kao što je rekao Gospod, i u ostatku koji pozove Gospod.

Joilo 2
31. Sunce će se pretvoriti u tamu i mjesec u krv prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.
32. I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu biti spasenje, kao što je rekao Gospod, i u ostatku koji pozove Gospod.
Rimljanima 13,11
I znajući ovo vrijeme da je već čas došao da ustanemo od sna; jer nam je sad bliže spasenije negoli kad vjerovasmo.
12. Noć prođe a dan se približi: da odbacimo dakle sva djela tamna, i da se obučemo u oružje vidjela.

Efescima 6
13. Toga radi uzmite sve oružje Božije, da biste se mogli braniti u zli dan, i svršivši sve održati se.

14. Stanite dakle opasavši bedra svoja istinom i obukavši se u oklop pravde,

15. I obuvši noge u pripravu jevanđelja mira;

16. A svrh svega uzmite štit vjere o koji ćete moći pogasiti sve raspaljene strijele nečastivoga;

17. I kacigu spasenija uzmite, i mač duhovni koji je riječ Božija.

Danilo 12,8
I ja čuh ali ne razumjeh; i rekoh: gospodaru moj, kakav će biti kraj tome?
9. A on reče: idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove riječi do pošljednjega vremena.
10. Mnogi će se očistiti, ubijeliti i okušati; a bezbožnici će raditi bezbožno, niti će koji bezbožnik razumjeti, ali će razumni razumjeti.

Amos 8,11
"Evo, dani dolaze - riječ je Jahve Gospoda - kad ću poslati glad na zemlju, ne glad kruha ni žeđ vode, već slušanja riječi Jahvine.
12. Tumarat će od mora do mora, od sjevera do istoka potucati se ištući riječ Jahvinu, ali je neće naći.

Price Solomunove 1,28
Tada će me zvati, ali se neću odazvati; rano će tražiti, ali me neće naći.
29. Jer mrziše na znanje, i straha Gospodnjega ne izabraše;
30. Ne pristaše na moj sAvjet, i preziraše sve opomene moje.
31. Zato će jesti plod od putova svojih, i nasitiće se savjeta svojih.
32. Jer će lude ubiti mir njihov, i bezumne će pogubiti sreća njihova.

Back