Citati iz Pisma

Djela apostolska 4
8. Tada Petar napunivši se Duha svetoga reče im: knezovi narodni i starješine Izrailjeve!
9. Ako nas danas pitate za dobro djelo koje učinismo bolesnu čovjeku te on ozdravi:
10. Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevu da u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kojega vi raspeste, kojega Bog podiže iz mrtvijeh, stoji ovaj pred vama zdrav.
11. Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednome drugom spasenija;
12. Jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima kojijem bi se mi mogli spasti.

Matej 12,36
A ja vam kažem da će za svaku praznu riječ koju reku ljudi dati odgovor u dan strašnoga suda.
37. Jer ćeš se svojijem riječima opravdati, i svojijem ćeš se riječima osuditi.

Psalam 52,2
Nepravdu izmišlja jezik tvoj; on je u tebe kao britva naoštrena, lukavi!
3. Voliš zlo nego dobro, voliš lagati nego istinu govoriti.
4. Ljubiš svakojake riječi od pogibli, i jezik lukav.
5. Toga radi Bog će te poraziti sasvijem, izbaciće te i iščupaće te iz stana, i korijen tvoj iz zemlje živijeh.

Matej 26,36
Tada dođe Isus s njima u selo koje se zove Getsimanija, i reče učenicima: sjedite tu dok ja idem tamo da se pomolim Bogu.

52. Tada reče mu Isus: vrati nož svoj na mjesto njegovo; jer svi koji se maše za nož od noža će izginuti.

2. Timotiju 2,24
A sluga Gospodnji ne treba da se svađa, nego da bude krotak k svima, poučljiv, koji nepravdu može podnositi,

Back