Čitalački klub - poziv na čitanje

Računajte i na mene za pridruženje komentarima, čitala sam davno, ali ću se rado podsetiti.
Rok oko Sedam Sunaca molim te ti predloži, i, ako ti nije teško, molim te, napiši ko je prevodilac u Lguninom izdanju (ako to imaš).

Pošto ga imate u pdf-u, znači svima koji žele da čitaju je dostupan, da li je dovoljno 11 dana? Recimo, 20. maja u 20h da počnemo, šta mislite?

Ne ljuti se, i Rikarda ćemo, bar ti i ja ako neće ostali. :) Ja slučajno upravo čitam Sedam Sunaca... iako sam ti obećala da će mi Rikardo biti sledeći. Ova mi je manje gabaritna ...:sad2:

Pošto ga imate u pdf-u, znači svima koji žele da čitaju je dostupan, da li je dovoljno 11 dana? Recimo, 20. maja u 20h da počnemo, šta mislite?

Nabavila sam knjigu ! Bilo u mojoj biblioteci :). Kad si rekla manje gabaritna, ja mislila nešto prihvatljivije, kad ono 326 gusto kucanih strana (37 redova na strani!). Ja ne mogu da se obavežem da to pročitam za 11 dana!

Važi, 5. juna.
Onda ću ja da pređem na Selina pošto je iz biblioteke, pa kasnije da se vratim na Saramaga...:ok:

Selin ce te oduseviti. Prvo pomislis da citas Dobrog vojnika Shejka, onda da gledas Moderna vremena ( Charli Chaplin), a tu je negde i Zola i njegov
Zerminal
, ali to su samo blede asocijacije genjalnog romana.Usput, smejaces se kao luda na brasno, svre vreme citanja.

Prevod ( ove moje knjige) je genijalan. Tesko je prevoditi milion lucidnih misli , ali ovde je to uspelo i to genijalno.
Ne znam da li sam ikada citala duhovitiju knjigu.

Knjiga , a naravno u prvj linij autor,navodi da covek pocinje da razmislja o Francuskoj revoluciji , a onda neminovno i Oktobarskoj, pa i nasoj ( jugoslovenskoj sa
zavrstekom WWII) Ocigledno je da samo Francuska nije pojela svoju decu, doduse, sa ponosom mogu da kazem da nije ni nasa svoju pojela.:)

I da pitam po drugi put:

Da li je Memorial knjiga koju citamo?
Ako nije da ne citam bez veze, nije mi se bas mnogo ni dopala.
Procitala sam pedesetak stranica, ali mi knjiga nikako ne lezi.

Poslednja izmena:

Back