Čitalački klub - poziv na čitanje

Ja baš ne bih Saramaga. Bio je nedavno i utisci su bili prilično razočaravajući koliko se sećam. Možda je Smrt i njeni hirovi bila loš izbor, ali nećete valjda sad da organizujete popravni sa nekom drugom knjigom, pored toliko drugih pisaca.
Velikića nisam čitala, ali ako se za njega odlučite, volela bih da bude nešto starije što ima po bibliotekama.

Jbg Rado, ja sad ne mogu tj. nemam baš vremena da čitam knjigu od skoro 500 strana koja me posebno ne privlači. Završiću pre ovog Saramaga, iako sam napravila presek sa Dablincima. Možda ću ga početi ispočetka lepo opet. Iskreno, i nemam vremena da jurcam po bibliotekama tražeći knjigu, a ovo što mi je pri ruci vama nije interesantno. Tako da, možda ću sledeću za koju se dogovorite :mrgreen:

Sitničarnica mi se bila dopala, Opsada onako, pa me zanima i ovo. Generalno ti se ne sviđa ono što on piše ili je ovo posebno razočaravajuće?

Sitničarnica se i meni dopala. Zato sam i uzela ovo (ustvari, bio je, čini mi se neki Sajam, pa sam zajedno sa svojim profesorom vizantijske išla da nam Petrović podpiše knjigu. Ispostavilo se da je profesor išao iz pijeteta, a ja bila ovca pratilica). Reč je o nekoj nagrađenoj priči (koja bi trebalo da je ok) napisanoj u neku svrhu, pa se ovaj pomamio na pare i nagrade, te je sasvim bespotrebno proširio u roman.
Radnja se vrti oko provincijskog bioskopa 4. maja 1980.
Smuti pa prospi.

Back