Čitalački klub - poziv na čitanje

I ja cu je citati od utorka pod uslovom da je ima u beogradskim knjizarama.

Sada sam u prvinciji;) ciam naizmenicno Slobodana Jovanovica ( valjda je Aleksandar Obrenovic tema) i Kronina ( ne znam kako se knjiga zove) jer
mi nista drugo nije pri ruci.

Teško da je ima u knjižarama, to je izdanje Narodne knjige. Ima je na Limundu, možeš lično da preuzmeš u Bgd-u.:lol:

Društvance, nabavila sam Imenjaka. I ja se pridružujem. Ako se pokaže zanimljivom, uspeću do kraja meseca, ako ne, onda kad stignem! Tri biblioteke sam posetila danas u potrazi za njom. U prvoj (koja je sad kao moja) me je neljubazna i nezainteresovana bibliotekarka gledala blagotelećim "nikad čula" pogledom. Onda sam otišla u glavnu u Zemunu, oni su na kompjuteru videli da je ima biblioteka na Karadjordjevom trgu. Pa su ih pozvali i pitali da li je tamo. I pošto je bila, otišla sam po nju. Taman sledeći put treba da obnovim članarinu. Mislim, da sam odlučila gde ću. Više ne funkcioniše sistem "najbliža kući".

Napoledjini sam pročitala da se radi o Gogolju i setila se da sam gledala film. Jel to po toj knjizi? Mora biti! Koliko Kalkućana u Americi daju sinu ime Gogolj!? Divan film, ali po meni je on o njegovim roditeljima, prvenstveno majci.

Ganjala sam knjigu po bibliotekama i antikvarnicama, kod uličnih prodavaca i nigde je nisam našla. Kad danas sedim kod drugarice i vidim je na polici :) Pozajmila sam je i potrudiću se da je do vikenda pročitam :) Ionako se kilavim sa Saramagom, pa taman malo da imam izgovor što sam ga toliko razvukla :mrgreen:

Back