ЦИРКУСКА ПРЕДСТАВА ИЛИ МИСА?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poznavao sam ih preko 20. Sad više ne znam nikog. Svi su kršteni.

A te provokacije sa brojevima vidim kao kukavičku odbranu kroz polu-šalu.

to mislis na ove tvoje sto su se pokrstavali pre vencanja? znaci da se nisu zenili/udavali ne bi se ni krstili :roll:
ne, oni nisu nezadovoljni sto nisu krsteni, vec sto im je ta FORMALNOST iskompolikovala drugu formalnost.

quote_icon.png
Оригинал поставио eremita
Јаојјјјјјј.......'си ти нека секташица???

магија
чаролија, враџбина, вештина потчињавања својој вољи тајанствених сила природе, духова и демона. Веровање у магију је калдејског порекла, одакле се, преко Персије и Египта, распрострло чак на Запад; бела магија она која призива у помоћ небеске силе, тј. добре духове; црна магија она која призива у помоћ земаљске силе, тј. зле духове

ритуaл
(лат. rituale)
књига о верским и црквеним обредима

обред
Слично ритуалу обред представља кодификован облик понашања, са циљем да се симболички утиче на физички свет, али су учесници обреда свесни да тиме неће иаззвати физичко дејство. служи за идентификацију групе - село,племе, народ.

.................................................. ...

Eto kako ne znas. Bela magija ne postoji, magija je magija , saobracanje sa demonima, bilo bela ili crna :lol:

rituali i obredi sluze u tu svrhu

Ето, ја лепо кажем да ти везе немаш - ја сам у свом посту ДАО РЕЧНИЧКО ОБЈАШЊЕЊЕ ЗНАЧЕЊА РЕЧИ а не ВЕРСКО... али полако... научићеш... ево верског објашњења:

У води се крштени рађају

• Да би вода служила за освећење и очишћење оних који је пију или се кропе њоме, Православна црква призива на воду Божји благослов • Богојављенска водица се чува у сваком дому преко целе године као велика светиња, а користи се само у болести, као и за елиминисање злих духова

Освећење реке на Крстовдан

Вода се готово у свим традицијама објашњава као "извориште свих егзистенцијалних потенцијалности", а у хришћанству још и као симбол "обнове, очишћења и посвећења, окрепљења и крштења", јер и Јован Претеча крстио је Исуса Христа водом у реци Јордан.
Зато се, по тумачењу Цркве, и свети водица у кућама.

Знак за умереност је вода помешана са вином. Осим тога вода је и "материја којом се све чисти". Отуда у нашем народу, вероватно и пословица да "вода све опере, сем црног образа".

Poslednja izmena:
Отуда у нашем народу, вероватно и пословица да "вода све опере, сем црног образа".[/B]
Voda sama ne može da očisti masnoću.
I tako, pitam se...

А ти кад постиш, намажи главу своју...
(Mat. 6:17)

Sapun je otkriven gotovo 1000 godina kasnije. Kako li su ispirali to ulje iz kose? :ceka:

da,

ljudi ne shvataju sta je krstenje

to je cin predanja Bogu pocetak duhovnog puta

Koliko jedno dete moze uopste da shvati duhovni put?

Tek sa10 god ( neka malo ranije neka kasnije) moze da shvati osnovne stvari iz Biblije...

takodje faktor slobodne volje

Svako pred Bogom sam za sebe odlucuje o duhovnom putu

Formalno krštenje je čin pristupanja tzv. verničkom stadu, a roditelj ima legitmno pravo da svoje dete formalno priključi verničkom stadu svojih predaka.
Zašto Ti to smeta?

svestenik-kao-cirkusant.jpg
јун 5 2012
Циркуска представа или миса? (видео)

[TD="width: 100%"] [h3] Вернике који су у цркву Светог Филипа и Јакова дошли [/SIZE]
да прославеПедесетницу дочекао је несвакидашњи ритуал њиховог свештеника
05.06.2012. Борба за веру
[/TD]
[TD="width: 100%, align: right"][/TD]
[TD="width: 100%, align: right"][/TD]

[TD="colspan: 2"][/TD]

[TD="colspan: 2"]
Викар из цркве Светог Филипа и Јакова Nick Davies за своје вернике је направио несвакидашњу представу током прославе Педесетнице. Davies је толико верно дао опис спуштања Духа Светог међу апостоле да је у једном тренутку почео ригати ватру. Пре тога свештеник је казао: “Сви су били заједно на истом месту. И ето изненада шум с неба, силан ветар. Испуни сву кућу и показаше им се као огњени, раздељени језици те сиђу по један на сваког од њих.”

************************************************** ************************************************** ********

.......
smil443d18c28dde9.gif
......................
krsti13.gif

[/TD]

to pope azhdajo !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back