Cinizam mizantropa koji vole zivotinje vise od ljudi

Životinjoljupci su pervertiti.

Kada stvar sagledavaš kroz tu prizmu - sve ti bude jasno !

Podrzavam.

Nice:
286. Domace zivotinje, ljubimci i slicno. — Ima li ista odvratnije od sentimentalnosti prema biljkama i zivotinjama, od strane jednog stvorenja koje je bjesnilo kao neprijatelj od pocetaka, stanujuci medju njima, da bi najzad jos i zahtijevalo od svojih oslabljenih i osakacenih zrtava nijezna osjecanja! Pred ovom vrstom "prirode" prilici ljudima prije svega ozbiljnost, ako je uopste misleci covjek.

Pa bih dodao i lika iz Zabiljeski iz podzemlja, kao primjer osobe koja non-stop osjeca odbojnost i mrznju prema ljudima, znaci, nema konkretnog povoda nego je tako nasadjen.

I ne moze sam sebi da objasni zasto mrzi ljude. Tu je u pitanju neka trajna osakacenost, jer ne imati nikakve ideje znak je da je zivot dosao u corsokak.

Zato me je iznenadilo kad sam zatekao moderatorku na jednoj temi kako grmi i poslije dugo vremena nakon nekog mog posta koji sam ja vec zaboravio.

Životinjoljupci su pervertiti.

Kada stvar sagledavaš kroz tu prizmu - sve ti bude jasno !

Tata međed ti bio pervertit kad je bukvu...:mrgreen::hahaha:
Nekoliko postova unazad upozoravam na pogrešnu primenu reči voleti...Koja treba da se koristi
za libidnu ljubav,a za odnos prema i sa životinjama,a i biljkama bi trebalo naći drugu reč!
Jer to nije libidna ljubav!
Saosećanje da,razumevanje da i aktivan odnos udovoljenja egzistencijalnih potreba tih životinja da...
Naravno da tu postoji i obostrana emotivna veza,ali je retko pervertitna .

Mizantropu je lakše da opstaje medju ljudima jer ih posmatra tačno onakim kakvi jesu, bez iluzija i samozavaravanja. Mizantropi i cinici su zapravo najzdraviji tip ljudi, u tom smislu što nemaju trunku idealizma oko prirode ljudske rase. Nisu svi mizantropi mrzitelji koji se kriju u senkama, ima naravno i takvih ali je tu više u pitanju ogorčenost, odnosno nezadovoljstvo što ljudi nisu bolji nego što jesu. Postoje mnogi mizantropi koji su hladni realisti i ništa više. Otud i odredjen broj takvih na vodećim pozicijama.

Čovek koji je naivan, glup, ima preterano poverenje u druge i veruje da su ljudi po difoltu dobri, plemeniti i slično, nije mizantrop - cinik. Odnosno, posmatra svet i ljude onako kako bi on voleo da to izgleda, umesto onako kako zaista jeste. Zato su idealisti i dobri ljudi ujedno i najgluplji, lako ih je iskoristiti, lako zajebati, veruju u sve i svašta, ispričaš im neku glupost i oni se napale na to. Većina ljudi je glupa i jadna, možda najbolje svedočanstvo u prilog tome je to koliko je njih iz patriotizma izginulo po kojekakvim ratovima, iskreno verujući da njihova žrtva nešto znači. Ja lično nisam uvek protiv rata kao takvog, ali ga posmatram realno i kapiram da kad bih otišao da ratujem bio bih običan pijun u rukama drugih i ništa više, tako da ako bih ratovao to bih radio iz avanturizma i ništa osim toga.

Isto je i sa medjuljudskim odnosima, kad vidiš nekog punog dobrote, poverenja u ljude, uvek spremnog da se žrtvuje i pomogne, odmah znaš da imaš posla sa budalom. Ja poznajem niz tih ljudi koji vole ljude, imam takvih i u familiji, uvek su slepi optimisti, uvek jure za moralnom pravdom i slično. Takvi ljudi su i opasni, jer vrlo često jednostrano posmatraju život, reaguju na prvu loptu, nemaju kompleksniji uvid u ljudsku prirodu i dinamiku medju-ljudskih odnosa, ne razmišljaju logički nego emocionalno. To su oni koji polude kad u novinama pročitaju da je muž izmlatio ženu ili da je neki lik poludeo i poubijao masu ljudi u kafiću. Njihova dobra, čoveko-ljubiva priroda im zaslepljuje vid i ne dozvoljava da odu iza naličja priče, da se zapitaju da li je tu još nešto bilo posredi, da poslušaju i drugu stranu, da budu objektivni i realni. Kad vide ciganče na ulici pomognu mu, kad vide prosjaka odmah pomažu ne preispitujući njegovu poziciju, kad im neko nešto traži pomažu, kad im neko maltretira dete u školi naivno veruju da taj siledžija ima u sebi dobrotu nego je eto skrenuo sa puta jer ima loš porodični život, ili obavezno alarmiraju institucije opet naivno verujući u dobrotu i pravednost direktora i kojekakvih funkcionera, sve samo da ne puste dete da se silom obračuna sa silom. Kad im partner ne odgovara ćute i trpe jer veruju da može da se popravi i promeni, praštaju neoprostivo, nikad sebe ne stavljaju na prvo mesto itd.

Cinik nema problem da otera u pizdu materinu nekog ko mu smeta, nema problem da otkači nekog ko mu ne odgovara, nema problem da upotrebi silu, nema problem sa prljavom borbom u poslovnom svetu, nema problem da sebi prizna da su ljudi objektivno ološ, nema problem da se suoči sa realnošću. Onaj ko voli ljude i trudi se da vidi uvek dobro u njima ima problem, a ne prednost.

I mislis da ce mizantrop i cinik bolje proci u zivotu nego dobri covjek koji nikad ne stavlja sebe u prvi polan?! E pa nece. Taj dobri covjek ne radi to sto radi zato sto je naivan, jos manje glup, nego upravo zbog toga sto je shvatio da se takvim odnosom prema zivotu i svemu uopste zivot najbolje prozivi. Mizantrop i cinik nemaju empatiju ni prema cemu, pa ni prema zivotu uopste, a bez empatije se vrlo bijedno zivi.

Za postavljaca.

Nijesu bolesne i isfrustrirane osobe koje imaju empatiju prema zivotinjama. Naravno ima i takvih kao sto ih ima iz svih oblasti ali oni nijesu reprezenti za generalizaciju. Empatija prema zivotinjama potice upravo od empatije prema ljudima i zivotu u opste, pa to ne moze biti bolest. Ta ljubav nije dosla slucajno jer su ljudi kroz citavu istoriju mucili (sto je najgori mizantropizam i cinizam!) i istrebljivali zivotinje ne vodeci recuna o patnjama zivotinja kao zivih bica i neophodnosti bioloske revnoteze u zivom svijetu. I pravi ljubitelj zivotnija voli njih vise nego ljude koji mrze i muce zivotinje a iz razloga sto ce svaka zivotinja neminovno biti u empatiji sa covjekom ako im on pridje na pravi nacin, dok to nije slucaj i sa svim ljudima.

P.S. Sto sam ti rekao o genijalnosti i dalje stoji. Ali, na zalost, u negativnom smislu. :(

I mislis da ce mizantrop i cinik bolje proci u zivotu nego dobri covjek koji nikad ne stavlja sebe u prvi polan?! E pa nece. Taj dobri covjek ne radi to sto radi zato sto je naivan, jos manje glup, nego upravo zbog toga sto je shvatio da se takvim odnosom prema zivotu i svemu uopste zivot najbolje prozivi. Mizantrop i cinik nemaju empatiju ni prema cemu, pa ni prema zivotu uopste, a bez empatije se vrlo bijedno zivi.

To je tako u teoriji, u praksi je nešto drugačije. To što si mizantrop i cinik ne čini te nužno uspešnim, nisam to rekao, nego da moraš da imaš dozu sebičnosti i realnog posmatranja sveta kakav jeste, da bi uspeo u životu kakav jeste. Nemoguće je da neko bude realista, a da smatra kako ljudi uvek imaju najbolje namere, kako su po difoltu dobri i slično. Čovek je kompleksna životinja, mnogo kompleksnija od prostih životinja medju kojima vlada zakon jačeg, bržeg, spretnijeg. I kod čoveka vlada zakon jačeg i veštijeg ali se ne ispoljava tako, većina ljudi je zavidna, zlobna, gladna novca, uspeha, statusa, priznanja, pažnje, odobravanja okoline, raduje se tudjoj nesreći i propasti, ali malo ko je spreman da to prizna. Čovek se poznaje po delima, ne po rečima. Ima mnogo navodno dobrih ljudi iza kojih su tragovi zlobe, niskih strasti, uništavanja drugih ljudi i slično. Čovek koji uvek vidi dobro u ljudima i koji na život gleda kroz rozikaste naočari teško da može to da prepozna i prizna sebi, i da se snadje u ovakvom svetu. Zato je potrebno biti cinik, pa i mizantrop u odredjenoj meri, ovo prvo da bi ljude sagledavao kakvim jesu, ovo drugo da se ne bi prevario pa ih zavoleo ako to ne zaslužuju. Onaj ko na vreme ne nauči ovu lekciju jako teško prodje u životu, i obavezno pati, pa ga to baci u depresiju i slično.

Kad pogledamo zaista uspešne ljude, vrhunske umetnike, moćne advokate, tajkune pune novca, političare na visokim pozicijama, sjajne sportiste, mi vidimo naličje njihovog života, odnosno vidimo ono što oni strateški odluče da nam prikažu i plasiraju. Ne vidimo celu sliku i imamo zabludu kako se do takvih vrhunaca dolazi "a da ostaneš normalan i skroman", ne vidimo čitav taj proces i sve što zaista stoji iza toga. Većina običnih ljudi kad bi zaista videla šta stoji iza mnogih stvari koje su uzimali zdravo za gotovo bi bila skamenjena od šoka. Ne namećem nikome svoje mišljenje, ali opet kažem čovek je kompleksna životinja i mnogo šta je skriveno ispod površine. Možda su nekad i postojala neka pravila, dok su ljudi bili religiozni i skromni, ali ovo sad je džungla nad džunglama, i ko na vreme ne zauzme tu poziciju realizma koju sam pomenuo ima realnu opasnost da bude sravljen sa zemljom.

Ne mozes zvati uspjesnim ljude koji zive u dekadentna vremena. U ta vremena pozlacena lazna rulja laze i otima. I sve sto imaju je lazno, i sve cime se ponose je ukradeno. "Sportisti" koji dobijaju astronomske cifre opranog novca i njega trose na prostitutke, drogu i doping, ne bih nikad nazvao uspjesnim. Oni su toliko iskompromitovani da ih je lako kupiti i upravljati njihovim "uspjesima". Kad ti jedan takav "uspjesni" teniser zastane pa kaze da osjeca "miris marihuane" iz gledalista, onda se moze zamisliti kakvim "uspjesima" se takvi jos imaju pohvaliti. To u svakom slucaju nije nesto sto treba iznositi pred kamerama, ali eto, "uspjesan" je pa mu se moze.

Sto je gluplji i nesretniji muskarac, to vece sanse ima kod zena. - Coco Chanel

Ovo je, nazalost, velika istina, i otprilike definise drustvene tokove. Nije normalno voljeti nijednu zivotinju, jer voljeti znaci definisati se nekim, a ko se definise pomocu zivotinja taj je glup kao zivotinja.

Drustveni tokovi idu ka otudjenju covjeka od covjeka, jer je cilj demokratije materijalna nezavisnost i jednakost pojedinaca. Ta jednakost i nezavisnost ljude ne cini sretnim, nego ravnodusnim, tako da se cini da su bitni samo oni koji placu i pate od vlastite inferiornosti, a oni koji ne placu i koji su uceni da zive junacki, stegnutih zuba, padaju na marginu i pod uticaj opste ravnodusnosti, pa cak i mrznje zbog "bezosjecajnosti". Ipak, ove demokrate daleko da osjecaju bilo koji oblik srece, nego su svi redom narkomani, prije ili kasinje. Jer kako god su dobili pomoc od drugih, tako je njihovo samopouzdanje ostalo na niskom stepenu, te im i dalje trebaju droge i ostali opijati da ih motivisu da zive, jer ko nije sam postigao rezultate najvise pati od slabosti volje odnosno nedostatka samopouzdanja.

Dakle, biti na margini, pod mrznjom svih zena i nizih rasa i kultura, pustati da ti cijeli kontinent poplave stranci iz najzaostalijih zemalja, jer je eto jako "empatic'no" kad te neko laze u lice da pati od rata i nije nas neki jak povod da se nazoves "snalazljivim sa ljudima". Moja snalazljivost je u tome da im okrenem ledja.

Mislim da ljudi koji isticu kako vole vise zivotinje nego ljude nisu bas dobri ljudi i da imaju neki problem. Valjda je normalno da volis neke ljude i neke zivotinje (svoje)
Ljubav je ljubiti,seksualna predigra i opštenje...
Sva druga osećanja prema deci,hrani,životinjama,prirodi,hobiju i sl treba zvati drugim imenicama! Nedostaju u srpskom jeziku koji
je primitivan i nerazvijen,kakva nam i kultura inače...:roll:

Sto je gluplji i nesretniji muskarac, to vece sanse ima kod zena. - Coco Chanel

Ovo je, nazalost, velika istina, i otprilike definise drustvene tokove. Nije normalno voljeti nijednu zivotinju, jer voljeti znaci definisati se nekim, a ko se definise pomocu zivotinja taj je glup kao zivotinja.

.

Da ne komentarisem koku :) ,vec da predjem na tvoje definisanje...
Normalno je iz moje perspektive voleti zivotinju,ja imam psa i volim ga...
I nemas pojma koliko zivotinje neke mogu biti pametne,cak pametnije
od ljudi u mnogim situacijama.Ta tvoja izreka uopste ne pije vodu...

Sve sto cujemo je misljenje a ne cinjenica,
sve sto vidimo je perspektiva a ne istina.

To je tvoje misljenje i tvoja perspektiva,ocigledno je da si spartanac
po avataru ili te oni inspirisu,pogledaj moj avatar :)Nije da mrzim ljude,
ali ih bas i ne volim,osim pojedinih-meni bliskih,ipak kada bih imao neku
moc sve bih nas izbrisao sa lica zemlje,znaci jedan dobar potop,bolji od
onog poslednjeg...

PS:Pozdrav Dragcetu-pa ti si jos uvek tu,upeca li sta :D

Ljubav je ljubiti,seksualna predigra i opštenje...
Sva druga osećanja prema deci,hrani,životinjama,prirodi,hobiju i sl treba zvati drugim imenicama! Nedostaju u srpskom jeziku koji
je primitivan i nerazvijen,kakva nam i kultura inače...:roll:

Ljubav-Galjubi-Golubi-to je poreklo reci ;)
Sa Meseca sija mesecina a sa Merkura ?
Najvise me obraduje kada neko kaze -Idem na sunce malo-pomislim ,ja odo do Jupitera...
Nas jezik nije jedini Dragce,svi jezici i reci kojima se koristimo su toliko losi u opisivanju
radnji da je pravo cudo kako se mi uopste sporazumevamo.Upravo iz toga i proizilaze
sve nase nesuglasice...Jos kada neko umisli(kao sto i ja cinim)neko svoje vidjenje-perspektivu
i misljenje-svoju cinjenicu pa se drzi nje kao pijan plota-nista gore od toga,a znamo da je sve
relativno-JBG negde se mora podvuci crta i od necega krenuti u ovome zivotu...

Back