Ortak2
Aktivan član
- Poruka
- 1.093
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala ti družeEvo ti i lajk i citat
![]()
Али срећа не може да буде смисао живота, из разлога које сам већ навео.Ja znam da je smisao života sreća
Ne znam koje si razloge naveo. Ali znam da je čovek srećan kad ništa ne ugrožava njegovo postojanje i nesrećan kad ugroževa. Iz čega sledi zaključak da je smisao života - život.Али срећа не може да буде смисао живота, из разлога које сам већ навео.
Срећа је перцепција напретка ка врховном циљу. Дакле, човек је срећан кад перцепира да напредује. Што је већи перципирани напредак, то је већа срећа. Међутим, перципирани напредак није нужно реалан напредак. Неко може да перцепира да напредује кад убија људе, например. То значи да човек није нужно несрећан кад угрожава туђе постојање.Ne znam koje si razloge naveo. Ali znam da je čovek srećan kad ništa ne ugrožava njegovo postojanje i nesrećan kad ugroževa.
Ja sam kao mala, 6 godina starosti, sa majkom bila u dvorištu kad se već smračilo.Срећа је перцепција напретка ка врховном циљу. Дакле, човек је срећан кад перцепира да напредује. Што је већи перципирани напредак, то је већа срећа. Међутим, перципирани напредак није нужно реалан напредак. Неко може да перцепира да напредује кад убија људе, например. То значи да човек није нужно несрећан кад угрожава туђе постојање.
Осим тога, питање је, "Шта је смисао живота?" С обзиром да је смисао живота исто што и врховни циљ, питање је, "Шта је врховни циљ?" На то питање не можеш да одговориш са "Врховни циљ је срећа" јер будући да је срећа перцепција напретка ка врховном циљу то у преводу значи, "Врховни циљ је перцепција напретка ка врховном циљу." А то је кружна, самореферентна, тврдња -- покушај да се објасни шта је врховни циљ помоћу појма "врховни циљ".
"Život nije najdragocjenije što se može izgubiti. Najgore je izgubiti razlog za život."
Jo Nesbø
Pa razlog i nekako da nađem, smisao evo odustala sam. Ne znam, nije mi jasno.dobro što si pomenuo ovo - razlog
svi traže smisao života, bolje je naći razlog
'odustala' !?...izvinjavam se onda, nisam znao da se radi o madam![]()
Da, sve više ljudi razmišlja da nema smisla.pa da, smisla jednostavno NEMA, štaviše, pre mogu reći da je u smislu smisla sve jedan običan besmisao
dok razlog ili razlozi su prihvatljiviji kao argument(i)
Haha, opušteno
Da, sve više ljudi razmišlja da nema smisla.
Zato sam se ja i "uhvatila" za filozofiju.
Oto Vajninger je izgleda shvatio da nema smisla ni stvarati, ni stariti ni ništa, napisao je prvo ono što vidi "Pol i karakter", a nakon toga "O krajnjim životnim svrhama" i ubio se pištoljem.
Ne mogu da spekulišem, ali lik je bio genije i ja potpuno razumem kako je razmišljao, i ja sam tako razmišljala u svojim 20's.
Ni ja ne vidim poentu čekati starost. Ali ovo je za filozofiju a i mogu mi izbrisati post jer govorim o suicidu.
Jao što mrzim kad se to desi!jbt. napisao sam par puta odgovor na ovaj tvoj komentar i nekoliko puta me izbaca i izloguje samo pa mi poništi ono napisano
sad sam se pogubio načisto i pobeže mi misao da opet nakucavam...forum nešto trokira
Jao što mrzim kad se to desi!
Meni se na Fejsbuku dešava, u sred rečenice me izbaci i sve nestalo...![]()
Ja napišem bukvalno jednu rečenicu, objavim, pa napišem ostatak, provalila sam da može i tako, znači idem na Edit post.Дугачке постове је препоручљиво писату у текст едитору који има аутосејв, тако да сте безбедни и од нестанка струје. Кад завршите само прекопирате.
to mi je malopre palo na pametДугачке постове је препоручљиво писати у текст едитору који има аутосејв, тако да сте безбедни и од нестанка струје. Кад завршите само прекопирате.
NašlaДугачке постове је препоручљиво писати у текст едитору који има аутосејв, тако да сте безбедни и од нестанка струје. Кад завршите само прекопирате.
И ја сам тешким путем научиоto mi je malopre palo na pamet![]()
Čovek je nesrećan samo kada je njegovo pstojanje ugropženo. A postaje nesrećan kada je tuđe poszojanje ugroženo tek kasnije, na višemnivou razvojja svoje sveti. A to se dešava u momentu kad čovek sazna da njegovo JASTVO nije samo ono što se nalazi unutar kože njegovog tela, već da je njegovo J sve što postoji. Kao što, na primer, svaka ćelija unutar našeg organizma , zna da njeno JA nije samo ono što ona sama za sebe jeste, već da njeno JA obuhvata i ceo ljudski organizam, u kojem ona, da bi bbrinula o svom opstanku i sreći, mora da brine o opstanku i sreći svih drugih čelija o telu, kao i o seći i opstaku celog organizma. Jer zna, ako strada ceo organizam, da će i ona da strada zajedno sa organizmom. A jedini način da se brine o sreći svih ćelija u organizmu i o celom organizmu, jeste da besprekorno izvršava onaj deo rada koji joj je pripao prema podeli rada u organizmu. Jer oako zbog neuzvršavanja svoje obaveze ugrozi ceo organizan, u kojem je sve povezano jedno sa drugim, ugroziće i sebe, jer ćwlija ne može da postoji sam bez organizma. Isto kao što i ćelije raka, kad ugrze organizam, ugroze i ujedno i same sebe.Срећа је перцепција напретка ка врховном циљу. Дакле, човек је срећан кад перцепира да напредује. Што је већи перципирани напредак, то је већа срећа. Међутим, перципирани напредак није нужно реалан напредак. Неко може да перцепира да напредује кад убија људе, например. То значи да човек није нужно несрећан кад угрожава туђе постојање.
Sveć sam to gore objasnio. Univerzum je jedinstveno živo i svesno biće (Bog), koje se razvija, sve dok sve ono iz čega se sastoji ne dostigne osečanje opšteg jedinstva i opšte sreće svega i svačega iz čega se Univerzm sastiji. Po istom principu jedinstva i sreće po kojem je i ljudski organizam sagrađen.Po tom principu su već sagrađeni atomi, nebeska tela, galaksije i tela ćelija, niljaka, životinja i ljudi. Sada je na redu ljudsko društvo . koje ima zadatak da uradi to isto i to je trenurni cilj i smiso celg čovečanstva. To nije teško ostvariti, ali pod uslovom da svi ljudi sveta znaju taj cilj i da znaju šta treba dfa se radi da se taj cilj postigne. Jer ne može se raditi ono što se be zna. Na žalost, ljudi u svetu još uvek, ne samo da ne znaju taj svij cilj, već čak ne znaju ni da su ljudi, već da su, tamo nekakvi, Srbi, Hrvati, Englezi, Kinezi, pravoslavci, katolici, muslimani, kapitalisti, fašisti, demokrate, komunisti itd uitd, koji trega da se mrte i bore jedni protiv drugih, dok se svi ne pubijaju.Осим тога, питање је, "Шта је смисао живота?" С обзиром да је смисао живота исто што и врховни циљ, питање је, "Шта је врховни циљ?" На то питање не можеш да одговориш са "Врховни циљ је срећа" јер будући да је срећа перцепција напретка ка врховном циљу то у преводу значи, "Врховни циљ је перцепција напретка ка врховном циљу." А то је кружна, самореферентна, тврдња -- покушај да се објасни шта је врховни циљ помоћу појма "врховни циљ".
Не бих се сложио. Рекао бих да ниси адекватно одговорио ни на једну од моје 2 примедбе. Више проповедаш него што разговораш. Превише си опширан. Доста тога је сувишно и офтопик. Твој постови делују више као начин да промовишеш своју филозофију него да се бавиш самом темом.Sveć sam to gore objasnio.
Ja prilikom izvođenja logičkih zaključaka, kao premise, koristim isključivo činjenice poznate nam iz naučnog i ličnog iskustva. I ako želiš da osporiš moke zaključke, možeš samo ako primetiš da premise koje koristin nisu u skladu sa naučnim ili ličnim iskustvina ili da nisam ispravno izveo zaključke. U ovoj tvojoj kritici moje filozofije ti nisi osporio ni moje premise, ni zaključke, a i to je sto je kao da nisi ništa ni rekao.Не бих се сложио. Рекао бих да ниси адекватно одговорио ни на једну од моје 2 примедбе. Више проповедаш него што разговораш. Превише си опширан. Доста тога је сувишно и офтопик. Твој постови делују више као начин да промовишеш своју филозофију него да се бавиш самом темом.
Aegumentovano sam ti osporio obe primedbe, a ti nisi ti pažljivo pročitao ni razumeo.Ја сам на то изнео две примедбе.