Cilj je ukidanje Republike Srpske; Sramna poruka iz Sarajeva: Srbija je genocidna već 200 godina

Casual Observer

Legenda
Poruka
55.091
A8143751-4EED-4C50-9F30-5633D02B84C2.jpeg

"Dakle jasno je da je Srbija 90'ih godina generisana politika koja je u konačnici rezultirala velikim brojem raznih vrsta ratnih zločina i u konačnici genocidom. Dakle, ta politika, ako se vratimomalo unazad, neki kaži i do 200 godina unazad, ima na neki način svoj kontinuitet. I to bi u jednom simboličkom, a i u političkom smislu bila konačna tačka odnosno etiketiranje jedne politike koja se u tako dugi period u raznim formama kroz razne dokumente," rekao je Bašić.

Opširnije o sramnim optužbama Hazima Bašića pogledajte na snimku:

pic.twitter.com/ZryrlntY5Z — karniles (@karniles8210) May 15, 2024


https://www.b92.net/info/region/225...ajeva-srbija-je-genocidna-vec-200-godina/vest

“Srbija je genocidna već 200 godina”, izjava mržnje kojoj ne treba nikakav komentar: Sarajevo sada izgleda optužuje Srbe i za ustanke protiv Turaka. Cilj je očigledan.
 
Pogledajte prilog 1548602
"Dakle jasno je da je Srbija 90'ih godina generisana politika koja je u konačnici rezultirala velikim brojem raznih vrsta ratnih zločina i u konačnici genocidom. Dakle, ta politika, ako se vratimomalo unazad, neki kaži i do 200 godina unazad, ima na neki način svoj kontinuitet. I to bi u jednom simboličkom, a i u političkom smislu bila konačna tačka odnosno etiketiranje jedne politike koja se u tako dugi period u raznim formama kroz razne dokumente," rekao je Bašić.

Opširnije o sramnim optužbama Hazima Bašića pogledajte na snimku:

pic.twitter.com/ZryrlntY5Z — karniles (@karniles8210) May 15, 2024


https://www.b92.net/info/region/225...ajeva-srbija-je-genocidna-vec-200-godina/vest

“Srbija je genocidna već 200 godina”, izjava mržnje kojoj ne treba nikakav komentar: Sarajevo sada izgleda optužuje Srbe i za ustanke protiv Turaka. Cilj je očigledan.
koga briga šta kaže nebitan lik u sarajevu..zašto uopće davati značaj stranim državljanima tj. strancima koji su neprijateljski nastrojeni...bošnjaci iz BIH pogotovo njihova politička elita bit će uvijek protiv pravoslavlja i srba...čemu se čuditi da pas laje ili mačka mjauče...
 

Poruka iz Sarajeva: ukinuti Republiku Srpsku i etiketirati Srbiju koja je genocidna već 200 godina​


29EB8533-3D63-49D4-8636-5C75D73AD010.png


Profesor na Mašinskom fakultetu u Sarajevu Hazim Bašić kaže da će rezolucija o Srebrenici u Ujedinjenima nacijama označiti Srbiju kao državu koja je genocidna već 200 godina.

“Jasno je da je u Srbiji devedesetih godina generisana politika koja je u konačnici rezultirala velikim brojem ratnih zločina i na kraju genocidom. Ta politika i dvesta godina unazad ima svoj kontinuitet.”

Bašić kaže da bi na “tu politiku etiketiranjem, trebalo staviti tačku.”

U rezoluciju, smatra on, trebalo bi da bude uvršten deo koji otvara put ka ukidanju Republike Srpske kao genocidne tvorevine.

“Bilo bi civilizacijsko dostignuće da je Crna Gora, s obzirom na svoju ulogu u agresiji na BiH, jedan potpuno drugi amandman uložila, a imala je na to pravo. Taj amandman bi trebalo da bude da se u tu rezoluciju ugradi upit prema Internacionalnom sudu pravde u Hagu u kojem bi se tražilo savetodavno mišljenje o statusu entiteta čije je i vojno i policijsko i političko rukovodstvo osuđeno za genocid”, kaže Bašić.

Bašić je nedavno potpisao i peticiju podrške Dinku Gruhonjiću, koji se zalagaže da se pravoslavne crkve pretvore u pabove.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...Srbiju-koja-je-genocidna-vec-200-godina-video
 
U Njujorku je danas održana redovna šestomesečna debata SB UN o situaciji u BiH, na kojoj su predstavnici Rusije i Kine ocenili da rezolucija o Srebrenici predstavlja pretnju po bezbednost u BiH i regionu, Ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja istakao je da Kristijan Šmit nema mandat za delovanje kao visoki predstavnik.
Nebenzja je rekao da Šmit nema pravo da se obraća na sednici Saveta bezbednosti i da se njegovim obraćanjem diskredituje ovo telo UN, dodajući da on predstavlja sliku o BiH na subjektivan način. On je rekao i da Šmit svojim delovanjem pogoršava odnose u BiH, izražavajući nadu da će OHR uskoro biti zatvoren.
„Razočarani smo izveštajem Altee o stanju u BiH, koji je pristrasan i ne odražava realno stanje“, naveo je on na sednici Saveta bezbednosti o situaciji u BiH, prenosi RTRS.
On je, govoreći o situaciji u BiH istakao da nemački državljanin Kristijan Šmit obmanjuje celu međunarodnu zajednicu i ukazao da se "ignorisanjem interesa Srba, koji žive u ovoj zemlji i čija autonomija otežava sprovođenje interesa Zapada, zaobilazi autoritet Predsedništva BiH".
"Republika Srpska i Srbi u BiH su izopšteni u sopstvenoj zemlji, optuženi za separatističke težnje, pripisuju im se svakakve etikete, uključujući da su genocidan narod. Principi demokratije i inkluzivnog demokratskog procesa bačeni su kroz prozor kada je reč o BiH", rekao je ruski ambasador.
Ruski predstavnik je naglasio da se rezolucijom o Srebrenici, iza koje stoji Nemačka, krši Dejtonski sporazum. Kako je naveo, "predstavljanje dokumenta o tragičnim događajima u Srebrenici bez saglasnosti svih entiteta direktno je u suprotnosti sa Ustavom BiH i predstavlja ozbiljno kršenje Dejtona i rezolucija Saveta bezbednosti UN".
"Smatramo da je ovaj provokativni tekst pretnja po mir u bezbednost u zemlji i čitavom regionu", rekao je ruski izaslanik.
„Ova rezolucija je suprotna Ustavu BiH, ne predstavlja volju svih u BiH i njen tekst je protivan Dejtonskom sporazumu. Zašto Nemačka stoji iza rezolucije, a počinili su dva genocida u 20. veku? Sve to traje od raspada Jugoslavije, bombardovanja Srba, da se celi narod označava jednim imenom, a šta je ono što je Nemačka radila u 20. veku? Mi se suprotstavljamo onome što radi zapadni svet, a posebno njegovom prisustvu u političkom Sarajevu. Sve je to neprihvatljivo, čak i prema povelji UN“, istakao je Nebenzja.
On je rekao da se Rusija zalaže za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma i konsenzus predstavnika tri konstitutivna naroda.
„Usvajanje rezolucije vratiće BiH na stari sukob i nikako neće pomoći napretku zemlje“, naglasio je ruski predstavnik.
On je podsetio da obraćanje predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića na današnjoj sednici nije usaglašeno u Predsedništvu BiH i da se ponavlja delovanje suprotno ustavnom poretku BiH.
„To može dovesti do novog sukoba koji ugrožava stabilnost BiH. Pokušavaju da sprovedu zapadne ideje unitarne države, zanemarujući interese srpskog naroda. Pozivamo izabrane predstavnike BiH da rade u interesu BiH, ali imamo izabrane predstavnike koji su pod sankcijama i time se stvara kriza. Republika Srpska nije srećna zbog toga. Srbi su optuženi za separatizam, a neki ih smatraju i genocidnim narodom. Niko ne treba da bude zaluđen ovom zapadnom retorikom“, rekao je Nebenzja.
On je istakao da je potrebno pažljivo pročitati izveštaj Republike Srpske o situaciji u BiH, kako bi se stekla realna slika o stanju u BiH.

Predstavnik Kine u UN: Rezolucija o Srebrenici nije u skladu sa retorikom mira i stabilnosti​

Kineski ambasador u Savetu bezbednosti UN Geng Šuang rekao je danas da najavljena rezolucija o Srebrenici nije u skladu sa retorikom održavanja mira i stabilnosti u regionu. On je izjavio da trenutno postoje brojna neslaganja u vezi sa predloženom rezolucijom o Srebrenici, što nije u skladu sa procesom pomirenja u BiH i regionu, kao i da se Peking nada da će sve uključene strane ojačati komunikaciju i promovisati prikladno rešenje za to pitanje.
Geng je podsetio da je Kina već pozivala ključne sponzore rezolucije da se angažuju sa ključnim stranama i da održe pune konsultacije sa članicama Saveta bezbednosti UN kako bi se taj proces odvijao na principu konsenzusa.
„Kina poziva sponzore rezolucije da se konsenzusom reši to pitanje. Podržavamo suverenitet BiH i nastavićemo izgradnju prijateljskih odnosa sa narodima u BiH“, rekao je Šuang je na sednici Saveta bezbednosti o situaciji u BiH.
On je istakao da bi o BiH trebalo da odlučuju predstavnici tri naroda i smatra da multietnička BiH za ostvarenje društvene stabilnosti i ekonomskog rasta mora da se osloni na "sve etničke grupe" kako bi ojačala jedinstvo radi jačanja međusobnog povjerenja u ostvarivanju zajedničkog cilja.
Naveo je da se BiH suočava sa izovima i da proces pomirenja nailazi na izazove zbog retorika koje podižu tenzije.
Šuang je naglasio da je potrebno raditi na očuvanju mira i pratiti situaciju u BiH.
„Važno je imati izbalansiran stav prema svim stranama u BiH. Jednostrane sankcije i uplitanje u unutrašnja pitanja nisu dobra“, rekao je on.
Kineski ambasador je istakao da je Kina zabrinuta zbog izbora Kristijana Šmita i korišćenja "Bonskih ovlašćenja", dodajući da je narušeno delovanje Predsedništva BiH, prenosi RTRS.
Zamenik ambasadora SAD u UN Robert Vud rekao je da je stabilnost BiH ključna za sprečavanje sukoba i za održavanje stabilnosti i mira u regionu i u Evropi i podsetio da je potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma završen rat u BiH "pre gotovo 30 godina". Vud smatra da je OHR "i dalje ključan u osiguravanju sprovođenja civilnog aspekta Dejtonskog sporazuma i osiguravanju nastavka funkcionisanja institucija u BiH".
Zamenik britanskog ambasadora u UN Džejms Karijuki rekao je da narodi u BiH treba sami da biraju svoju budućnost, a da Velika Britanija podržava ambiciju za većom evroatlantskom integracijom BiH. On je istakao da političari treba da rade zajedno na reformama i optužio pojedine političare u Republici Srpskoj da, kako je on to naveo, "ulažu napore da podrivaju institucije BiH", te naveo da smatra da su oni "glavna pretnja budućnosti BiH". Britanski predstavnik podržao je rad OHR-a i pozvao sve strane u BiH da "sarađuju sa kancelarijom Kristijana Šmita".
Ambasador EU pri UN Stavros Lembrinidis izrazio je u ime evropskog bloka zabrinutost zbog inicijativa koje dolaze iz Republike Srpske i optužio vlasti Srpske da se "bore protiv evropskog puta BiH".
Predstavnik Slovenije Marko Štucin rekao je da je BiH tokom prethodnih meseci ostvarila mnogo veći napredak na putu ka EU nego tokom protekle decenije, ali da je potrebno da se ovaj pozitivni zamah nastavi, pošto je preostalo još mnogo posla na putu ka članstvu.
Predsedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović rekao je da je BiH postigla važan korak kada je Brisel doneo odluku da otvori pregovore za pristupanje EU, kao i da je važno da Savet bezbednosti UN u novembru produži mandat misiji "Altea". Bećirović je izneo tvrdnju da vlasti Republike Srpske tumače, kako kaže, selektivno Dejtonski sporazum i smatra da se odluke Kristijana Šmita moraju sprovoditi u delo na celoj teritoriji BiH.
 
Стварање ентитета и апартхејда у Босни је била грешка Американаца и Британаца и они ће ту грешку да исправе. Босна ће да буде грађанска као што је била по њеном Уставу из 1992. када је примљена у Уједињене нације у мају исте године. Вашингтон и Лондон наравно никада неће рећи "погрешили смо у Дејтону," али они итекако имају начина да укину ентитете, а сада имају и разлог за то - отворени сепаратизам у мањем босанско-херцеговачком ентитету.
 

NEBENZJA RAZMONTIRAO ŠMITA U SB UN "Ovaj Nemac nema prava da govori ovde"


On je, govoreći o situaciji u BiH istakao da nemački državljanin Kristijan Šmit nema pravo da govori u Savetu bezbednosti UN, da on obmanjuje celu međunarodnu zajednicu i ukazao da se "ignorisanjem interesa Srba, koji žive u ovoj zemlji i čija autonomija otežava sprovođenje interesa Zapada, zaobilazi autoritet Predsedništva BiH".

"Republika Srpska i Srbi u BiH su izopšteni u sopstvenoj zemlji, optuženi za separatističke težnje, pripisuju im se svakakve etikete, uključujući da su genocidan narod. Principi demokratije i inkluzivnog demokratskog procesa bačeni su kroz prozor kada je reč o BiH", rekao je ruski ambasador.

On je rekao da Šmitovi nezakoniti potezi izazivaju štetu bez premca po međuetničke odnose u BiH i da njegovo učešće diskredituje SB UN, a da su njegovi takozvani izveštaji izrazito subjektivni i ne odražavaju realnost.

"On obmanjuje čitavu međunarodnu zajednicu. Uvereni smo da bi cilj stabilizaicje situacije u BiH bio ispunjen brzim i bezuslovnim zatvaranjem Kancelarije takozvanog visokog predstavnika", rekao je Nebenzja.
 
Стварање ентитета и апартхејда у Босни је била грешка Американаца и Британаца и они ће ту грешку да исправе. Босна ће да буде грађанска као што је била по њеном Уставу из 1992. када је примљена у Уједињене нације у мају исте године. Вашингтон и Лондон наравно никада неће рећи "погрешили смо у Дејтону," али они итекако имају начина да укину ентитете, а сада имају и разлог за то - отворени сепаратизам у мањем босанско-херцеговачком ентитету.
Ukidanje entiteta ima smisla samo od trenutka kad Srbi postanu apsolutna većina u Bejha To vreme dolazi i nije daleko ali još nije nastupilo.
 
Стварање ентитета и апартхејда у Босни је била грешка Американаца и Британаца и они ће ту грешку да исправе. Босна ће да буде грађанска као што је била по њеном Уставу из 1992. када је примљена у Уједињене нације у мају исте године. Вашингтон и Лондон наравно никада неће рећи "погрешили смо у Дејтону," али они итекако имају начина да укину ентитете, а сада имају и разлог за то - отворени сепаратизам у мањем босанско-херцеговачком ентитету.
 

Back
Top