На данашњи дан пре 24 године: Изведен је државни удар у Србији а Србија је поробљена и колонизована од стране НАТО пакта!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
170.908
На данашњи дан пре 24 године:ИЗВЕДЕН ЈЕ ДРЖАВНИ УДАР У СРБИЈИ а Србија је поробљена и колонизована од стране НАТО пакта!

Државни удар је организован на западу и плаћен више стотина милиона долара групи домаћих завереника и издајника, уз саучешће дела наивних грађана.

Са слоганом "Само њега да скинемо".

Уместо обећаног меда и млека почео је суноврат Србије...

Српска предузећа су брутално уништена, опљачкана а а стотине хиљада радника је завршило на улици.

Сви ти опљачкани и унесрећени српски поштени радници су названи од стране новог режима погрдним именом "губитницима транзиције".

Место да фирме пређу у власништво самих радника истих, прешла су у руке одабраних припадника новог колонијалног НАТО марионетског режима и у руке западних колонизатора.

Ауторска тема.

Ko su gubitnici tranzicije u Srbiji?​

Od početka procesa masovne privatizacije u Srbiji, 2001. godine, u preduzećima koja su dobila nove vlasnike oko 187.000 ljudi izgubilo je posao.
Kada se broju tih ljudi dodaju članovi njihovih porodica, tada se broj "gubitnika tranzicije" višestruko uvećava i "ozbiljno" premašuje brojku od milion lica.

skullmural2lr.jpg

Za "gašenje" tolikog broja radnih mesta krivi su i ekonomski razlozi i promene na tržištu, ali pre svega činjenica da novi vlasnici u mnogim slučajevima u privatizaciju nisu ulazili sa željom da održe ili razviju proizvodnju, kako su obećavali, već da bi preprodali i zaradili na jeftino stečenim preduzećima.
"Mesto teškog življenja"
Tako je Srbija u protekle dve decenije, od kada je praktično prešla na tržišni način privređivanja, postala "mesto teškog življenja" za veliki broj osiromašenih radnika, penzionera i članova njihovih porodica, dok se malobrojna kasta povlašćenih brzo i enormno obogatila.
U tom periodu se, naime, pojavio vrlo uzak sloj izuzetno bogatih ljudi, od kojih su neki, sudeći prema najnovijim procenama objavljenim u domaćoj i regionalnoj štampi, postali i "evro milijarderi".
Tako je, dakle, zajedno sa procesom naglog osiromašenja ogromnog broja građana, u Srbiji nastala nevelika, ali super - bogata kasta tajkuna, među kojima samo njih desetak poseduje imovinu čija vrednost je sada ravna bezmalo trećini prošlogodišnjeg bruto domaćeg proizvoda (BDP) naše zemlje.
Taj proces je bio toliko snažan da je, kako navode sociolozi, praktično "izbrisan" nekadašnji srednji sloj, koji je postojao u Srbiji do nestanka bivše Jugoslavije (SFRJ), početkom devedesetih godina prošlog veka.
U nekadašnjoj Jugoslaviji i Srbiji srednji sloj su mahom sačinjavali vrhunski političari, privrednici, naučnici, lekari i zaposleni u nekim drugim i u to vreme veoma traženim i lukrativnim profesijama, uključujući privatne zanatlije, uspešne zemljoradnike i trgovce.
Bogataša poput današnjih nije bilo.
Promenjena socijalna karta
Proces privatizacije kombinovan sa profiterstvom u vreme ratnih događanja tokom prve polovine devedesetih godina na prostoru SFRJ dramatično je izmenio socijalnu kartu naše zemlje.
"Afirmisani" socijalistički direktori, ali i novi "biznismeni" koji su ne retko po bagatelnoj ceni dobijali cele fabrike i drugu imovinu ogromne vrednosti - postali su dobitnici tranzicije.
Standard prosečnog žitelja Srbije je u godinama "početne akumulacije kapitala" drastično padao, tako da su stotine hiljada ljudi 1993. i početkom 1994. godine u uslovima hiperinflacije preživljavali sa mesečnim prihodima od desetak ili nešto više maraka.
U isto vreme, imovina Karića, Miškovića i drugih domaćih "tajkuna" naglo je rasla.
Veliko socijalno raslojavanje, u kome lavovski deo BDP - a obuhvata kapital najbogatijih, dok se svi ostali svrstavaju u gubitnike koji, tobože, ne umeju da se "snađu i orijentišu u novom privrednom ambijentu".
Prošle godine su naši eksperti upozorili, u jednom izveštaju pripremljenom za Svetsku banku, da u Srbiji oko 700.000 ljudi ne može da podmiri osnovne životne potrebe i da svega 50 odsto građana između 15 i 64 godine - radi.
U istom istraživanju je navedeno da je više od 70 odsto nezaposlenih duže od godinu dana bez posla i da su u tekućoj krizi najviše pogođena deca do 14 godina i ljudi stariji od 60 godina .
Profesor ekonomije Slobodan Komazec u svojoj nedavno obavljenoj knjizi "Globalna finansijska kriza i ekonomska kriza u Srbiji" navodi da je tzv. indeks bede u Srbiji prošle godine uvećan četvrtu godinu za redom i da i tokom 2010. ne treba očekivati značajnije smanjenje tog pokazatelja.

Господин Стојков @Stojkov Menidjer је ехперт за задату тему.

Он је толики ехперт, да је чудо да га нису примили у Геј17+ кад је тражио.

Данас је, иначе, 7. октобар.

Шта се то специјално десило 7. октобра пре 24 године?

Државни удар. Насилна смена легитимне власти.

Зар то није било 2 дана раније?

Упад у скупштину је 5 октобар а насилна смена власти, уништавање изборног материјала да не би дошло до другог круга избора се десила 2 дана касније.

Сваке године кад отворите ову тему,

мени у глави стихови јефтиног босанског попа.

Kad Dodje Oktobar

Nocas te nisam sanjao
Nocas te nisam ljubio
Nocas kad nestane
Ova pjesma za tebe
Znaj da sam prebolio
Dani se ne vracaju
Dobro sam kad me pitaju
Para i vremena
Za svakog ko mi ne treba
A koga volim nije tu
REFREN
Kad dodje oktobar i kise padaju
Ja sjetim se ljeta
I pomislim na nju
I nije me sram kad oci zasuze
To stara ljubav pise stihove
Znam, daleko od oka
Sve je dalje od srca
Al kako da sakrijem
U dzepove sve ulice
Eh gdje sam te ljubio
REFREN

Сваке године кад отворите ову тему,

мени у глави стихови јефтиног босанског попа.

Kad Dodje Oktobar

Nocas te nisam sanjao
Nocas te nisam ljubio
Nocas kad nestane
Ova pjesma za tebe
Znaj da sam prebolio
Dani se ne vracaju
Dobro sam kad me pitaju
Para i vremena
Za svakog ko mi ne treba
A koga volim nije tu
REFREN
Kad dodje oktobar i kise padaju
Ja sjetim se ljeta
I pomislim na nju
I nije me sram kad oci zasuze
To stara ljubav pise stihove
Znam, daleko od oka
Sve je dalje od srca
Al kako da sakrijem
U dzepove sve ulice
Eh gdje sam te ljubio
REFREN

Ja se setim ove pesme

Od Aljaske do Meksika
Prostire se država *
Van vremena i prostora
Misli da je najveća
Polja šume livade
Gradovi i planine
To su naše slavne
Sjedinjene Države!

Amerika, Amerika
Bogata i ponosna
Amerika, Amerika
Gomila klovnova
Amerika, Amerika
Ja sam sretan sto sam tu
Amerika, Amerika...

Hvala vam za sve
Što ste učinili
To vam nikad
Nećemo zaboraviti
Hvala vam za sve
Što ste nam uradili
To vam u životu
Nećemo oprostiti

757z468_nis-1999-----------foto-TANJUG.jpg

20190324200827_529528.jpg

https://www.nezavisne.com/novosti/e...a-sjecanja-na-stradale-u-NATO-agresiji/529528

A tako nam je bilo dobro pre 5. oktobra.
Bili smo napaćena, mala, ali ponosna zemlja.
Jedina oaza slobode u Evropi.
Pobedili smo NATO.

Hvala vam za sve
Što ste učinili
To vam nikad
Nećemo zaboraviti
Hvala vam za sve
Što ste nam uradili
To vam u životu

Nećemo oprostiti
Antiimperialismo_caracas.jpg

Ne treba nam vaša

Masturbacija
Ne treba nam vaša
Mlada generacija
Ne treba nam vaša
Prostitucija
Ne treba nam vaša

Administracija
1694288841-Tan2023-09-0918553242_8-1200x800.jpg

%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%98%D0%B4-2022.jpg

Hvala vam za sve
Što ste učinili
To vam nikad
Nećemo zaboraviti
Hvala vam za sve
Što ste nam uradili
To vam u životu

Nećemo oprostiti
Antiimperialismo_caracas.jpg

Ne treba nam vaša

Masturbacija
Ne treba nam vaša
Mlada generacija
Ne treba nam vaša
Prostitucija
Ne treba nam vaša

Administracija
1694288841-Tan2023-09-0918553242_8-1200x800.jpg

%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%98%D0%B4-2022.jpg
A da je Slobo osto, đe bi nam kraj bio.

Ja se setim ove pesme

Od Aljaske do Meksika
Prostire se država *
Van vremena i prostora
Misli da je najveća
Polja šume livade
Gradovi i planine
To su naše slavne
Sjedinjene Države!

Amerika, Amerika
Bogata i ponosna
Amerika, Amerika
Gomila klovnova
Amerika, Amerika
Ja sam sretan sto sam tu
Amerika, Amerika...

Hvala vam za sve
Što ste učinili
To vam nikad
Nećemo zaboraviti
Hvala vam za sve
Što ste nam uradili
To vam u životu
Nećemo oprostiti
Da.

A ima i ova na istu temu.

God Bless America

God bless America, land that I love
Stand beside her and guide her
Through the night with the light from above
From the mountains to the prairies
To the oceans white with foam
God bless America, my home sweet home

A da je Slobo osto, đe bi nam kraj bio.

Bilo bi lepse imali bi smo firme, u vlasnistvu radnika, imali bi smo slobodu.

WhatsApp-Image-2023-04-06-at-15.14.56.jpg

Кристофер Хил на ручку са терористима ОВК

Da.

A ima i ova na istu temu.

God Bless America

Ima i ova

There really is nothing nice about USA
You go to the hospital you have to pay
The dollar is the language that they all speak
They don't really bother about the radiation leak

**** THE USA

They keep their secrets undercover
The rich don't bother about those that suffer
This ain't the land of milk and honey
Cause all they want is money money money

**** THE USA

Nuclear bombs are **** all new
You'd better start running when they drop on you
Run into a shelter, play hide and seek
Cause when you die your body reeks

**** THE USA

There really is nothing nice about USA
You go to the hospital you have to pay
The dollar is the language that they all speak
They don't really bother about the radiation leak

Meni ovo deluje legitimno 🤷

Papir trpi sve. Naivan si ko veverica.

Znas zasto je 5. oktobra napadnuta BAS skupstina a ne npr zgrada vlade? Pa zato sto je u skupstini bio sav izborni materijal. Upadom u skupstinu sav materijal je spaljen, unisten, a pucisti su proglasili pobedu. Kostunica jeste dobio vise glasova u prvom krugu, ali je moralo doci do drugog kruga jer nijedan kandidat nije imao preko 50% glasova.

Pucisti placeni i organizovani od strane CIA su to resili kao sto rekoh upadom u skupstinu unistenjem izbornog materijala, zauzimanjem policijskih stanica oruzjem , zauzimanjem narodne banke oruzjem, zauzimanjem bitnih drzavnih preduzeca TAKODJE ORUZJEM.

Svuda u svetu se to zove oruzana pobuna, terorizam, a pomenuti koji to rade se krivicno gone, hapse i ubijaju.

Poslusaj poslednji govor slobodana milosevica koji sam postavio u uvodnom postu.

PROROCKI je pogodio sve sto nas je posle zadesilo!

Inace ja sam na tim izborima glasao za Kostunicu i naivno bio "za promene".

Promene su bile na gore, radnici su isterani na ulicu, fabrike opljackane, a mali broj ljudi se ekstremno obogatio preko noci gazeci po lesevima sopstvenog naroda.

Znas zasto je 5. oktobra napadnuta BAS skupstina a ne npr zgrada vlade? Pa zato sto je u skupstini bio sav izborni materijal. Upadom u skupstinu sav materijal je spaljen, unisten, a pucisti su proglasili pobedu. Kostunica jeste dobio vise glasova u prvom krugu, ali je moralo doci do drugog kruga jer nijedan kandidat nije imao preko 50% glasova.
СПС је имао записнике са свих бирачких места.

Ако је материјал спаљен, записници су могли да се упореде.

Kostunica je imao vise od 50% u prvom krugu, ovih 50.24% su SPS-ovci priznali i zvanicno je, a nezvanicno je imao jos par procenata vise.

Bio sam tamo, na licu mesta, branio kutije od Milosevicevih majmuna koji su hteli da kradu, cak sam i uhapsen jer sam nokautirao jednog SPS majmuna.
Nije svako izborno mesto imalo boksera da brani kutije, ko zna koliko je bagra pokrala.
To je bio, bukvalno, mali rat.

Ali okej, samo ti veruj Milosevicu, super :D

Jbg kolko se ja sećam Slobodan je izgubio izbore i onda je hteo nešto da smulja al je provaljen
Narod nije dao da se pokradu izbori i zapalio je skupštinu jbg , sasvim normana reakcija
jedina je greška što nisu zapalili Slobu, Miru, Vulina i sve te komunjare lopovske.. mada to je malo ekstremno, trebali su da ih streljaju sve tamo i onog Komrakova Slobinog Gebelsa Milanovića isto.. da završe kao Čaušesku onaj lik i njegova baba
e sad što je posle toga narod prevaren tj što ovi kasnije nisu bili mnogo bolji jbg...
msm Sloba se dobro držao u Hagu al jbg ovde je pušio krac i krao.. njegov sin Marko nosi gajbice, radi u prodavnici..kako da ne
mi čekamo u red za leba a on otvara zabavne parkove.. toči se viski, puše tompusi i jedu najskuplja jela..

Bilo bi lepse imali bi smo firme, u vlasnistvu radnika, imali bi smo slobodu.

WhatsApp-Image-2023-04-06-at-15.14.56.jpg

Кристофер Хил на ручку са терористима ОВК
Tvoja...naivnost nema granica.

Od početka procesa masovne privatizacije u Srbiji, 2001. godine, u preduzećima koja su dobila nove vlasnike oko 187.000 ljudi izgubilo je posao.
Kada se broju tih ljudi dodaju članovi njihovih porodica, tada se broj "gubitnika tranzicije" višestruko uvećava i "ozbiljno" premašuje brojku od milion lica.

skullmural2lr.jpg

Za "gašenje" tolikog broja radnih mesta krivi su i ekonomski razlozi i promene na tržištu, ali pre svega činjenica da novi vlasnici u mnogim slučajevima u privatizaciju nisu ulazili sa željom da održe ili razviju proizvodnju, kako su obećavali, već da bi preprodali i zaradili na jeftino stečenim preduzećima.
"Mesto teškog življenja"
Tako je Srbija u protekle dve decenije, od kada je praktično prešla na tržišni način privređivanja, postala "mesto teškog življenja" za veliki broj osiromašenih radnika, penzionera i članova njihovih porodica, dok se malobrojna kasta povlašćenih brzo i enormno obogatila.
U tom periodu se, naime, pojavio vrlo uzak sloj izuzetno bogatih ljudi, od kojih su neki, sudeći prema najnovijim procenama objavljenim u domaćoj i regionalnoj štampi, postali i "evro milijarderi".
Tako je, dakle, zajedno sa procesom naglog osiromašenja ogromnog broja građana, u Srbiji nastala nevelika, ali super - bogata kasta tajkuna, među kojima samo njih desetak poseduje imovinu čija vrednost je sada ravna bezmalo trećini prošlogodišnjeg bruto domaćeg proizvoda (BDP) naše zemlje.
Taj proces je bio toliko snažan da je, kako navode sociolozi, praktično "izbrisan" nekadašnji srednji sloj, koji je postojao u Srbiji do nestanka bivše Jugoslavije (SFRJ), početkom devedesetih godina prošlog veka.
U nekadašnjoj Jugoslaviji i Srbiji srednji sloj su mahom sačinjavali vrhunski političari, privrednici, naučnici, lekari i zaposleni u nekim drugim i u to vreme veoma traženim i lukrativnim profesijama, uključujući privatne zanatlije, uspešne zemljoradnike i trgovce.
Bogataša poput današnjih nije bilo.
Promenjena socijalna karta
Proces privatizacije kombinovan sa profiterstvom u vreme ratnih događanja tokom prve polovine devedesetih godina na prostoru SFRJ dramatično je izmenio socijalnu kartu naše zemlje.
"Afirmisani" socijalistički direktori, ali i novi "biznismeni" koji su ne retko po bagatelnoj ceni dobijali cele fabrike i drugu imovinu ogromne vrednosti - postali su dobitnici tranzicije.
Standard prosečnog žitelja Srbije je u godinama "početne akumulacije kapitala" drastično padao, tako da su stotine hiljada ljudi 1993. i početkom 1994. godine u uslovima hiperinflacije preživljavali sa mesečnim prihodima od desetak ili nešto više maraka.
U isto vreme, imovina Karića, Miškovića i drugih domaćih "tajkuna" naglo je rasla.
Veliko socijalno raslojavanje, u kome lavovski deo BDP - a obuhvata kapital najbogatijih, dok se svi ostali svrstavaju u gubitnike koji, tobože, ne umeju da se "snađu i orijentišu u novom privrednom ambijentu".
Prošle godine su naši eksperti upozorili, u jednom izveštaju pripremljenom za Svetsku banku, da u Srbiji oko 700.000 ljudi ne može da podmiri osnovne životne potrebe i da svega 50 odsto građana između 15 i 64 godine - radi.
U istom istraživanju je navedeno da je više od 70 odsto nezaposlenih duže od godinu dana bez posla i da su u tekućoj krizi najviše pogođena deca do 14 godina i ljudi stariji od 60 godina .
Profesor ekonomije Slobodan Komazec u svojoj nedavno obavljenoj knjizi "Globalna finansijska kriza i ekonomska kriza u Srbiji" navodi da je tzv. indeks bede u Srbiji prošle godine uvećan četvrtu godinu za redom i da i tokom 2010. ne treba očekivati značajnije smanjenje tog pokazatelja.
brt tranzicija je počela još za vreme Slobodana Miloševića.. za vreme njegove vlasti su se gasile fabrike i gubila radna mesta..pa jbt plata bila 6 maraka a inflacija milijardu posto!!!

brt tranzicija je počela još za vreme Slobodana Miloševića.. za vreme njegove vlasti su se gasile fabrike i gubile radna mesta..pa jbt plata bila 6 maraka a inflacija milijardu posto!!!

Pa njemu bilo super, vidis da je lik uz svaku vlast :D

tačno se sećam baba podiže penziju devedset treća, četvrta možda, jbg ja bio klinac.. tj u selu kod babe za raspust poštar donosio penzije.. baba daje meni celu penziju i kaže trči u prodavnicu kod Race kupuj sebi šta hoćeš, kupi eurokrema! ako ne požuriš propade sve.. ja jbg uzmem onih 500 milijardi dinara al jbg zovu me na fudbal u 10 u Dićovo da igramo.. pa jbeš prodavnicu odo ja na fudbal pa ću posle u prodavnicu..odigramo mi, odem u prodavnicu oko 1 i za celu penziju kupim jbni smoki i cedevitu one bombone male tvrde..kaže Raca da si jutros došo kupio bi punu kesu.. dakle cene su skakale svakog jbnog sata!!!

Back