Шта да ти кажем него да грешиш.Језички и сваки други континуитет код Срба итекако постоји још одавно.Ако су ти двоглави орао, љиљани или оцили недавни онда не знам шта да ти кажем.А Грке, Албанце данас као немамо!!!!Митове имају сви народи ни Срби нису изузетак, не видим чега је то доказ.Ти наши вековни "непријатељи" нам нису радили ништа ни приближно као недавна словенска "браћа", довољно да буду сматрани пријатељима. Исконструисани мит наше борбе против Ватикана не постоји и не знам шта је то уопште.Хрвати нам браћа нису, то се бар после крвавог двадесетог века једино зна, они Хрвати штокавци су свакако србског порекла, да ли су неки римокатолици били одувек или покатоличени у неким периодима историје то је већ за дискусију, па шта мислиш одакле Хрватима данашњи језик, гусле, ојкање, Алка и тд, не би могли они да својатају све то а да једна група људи који су се изјашњавали као Хрвати није говорила управо тим језиком и имала у сећању те обичаје и игре, Хрватски језик је различит од штокавског и зове се у лингвистици чакавски, то што за неке појмове имају нека друга имена не значи ништа, да не напомињем да су неке речи намерно убациване како би се језик подвојио и учинио различит, иако су сви лингвистички и граматички елементи исти.Звонимир је опште словенско име не знам по чему је искључиво хрватско.
Тако да остајем при ономе што сам раније написао.
Ne kažem da nema kontinuiteta, samo da taj kontinuitet liči na promene agregatnih stanja koliko izmeni suštinu bića, iako je od istog nastalo.
Dvoglavi orao, ljiljan i ocila su relativno nedavni u tom smislu što su to bila vlasteoska (a ne narodna) znamenja iz poznog srednjeg veka, a narodna znamenja su postala dosta kasnije, gde i dan danas ljudi većinski nemaju pojma da se radi o nasleđenim simbolima od Vizantije, Paleologa i Anžujaca, a ne o nekim iskonskim srpskim simbolima. Čak i ta zabuna o ocilima o tome svedoči. Radi se o krstu sa četiri V, koji je domaćom stilizacijom počeo da podseća na četiri S, pa se potom ubacila priča o ocilima.
Ono što su Grci uradili Srbima i Srbiji od doseljavanja Slovena do 19. veka je 300 puta intenzivnije i gore od bilo čega što su uradili Hrvati. Uključujući masovnost ubistava, raseljavanje stanovništva, uništavanja imovine, bestijalnost u mučenju. Čak su uradili i više, uništavali su srpsku državnost.
Da li su Hrvati braća ili nisu, to baš ne ide kao odricanje preko novina. Ako brat ubije svog rođenog brata, da li je time prestao da mu bude brat?
Jedini standardni hrvatski jezik (u smislu da drugih nema) nije čakavski, već štokavski i kao takav postoji 200 godina.
Ja nisam rekao da je Zvonimir išta drugo nego slovensko ime. Pominjem šizofrenost naših ljudi koji Hrvate nazivaju Srbima, a Srbe koji imaju drugačije političko mišljenje Hrvatima, ustašama i sl. U dobrom delu nacionalno svesnih Srba postoje određena imena i prezimena koja su "sumnjiva". Evo test. Da se pojavi na srpskoj političkoj sceni neki Zvonimir koji zastupa neko pro-evropsko mišljenje. Da se kladimo da bi svaki drugi forumaš na Politici komentarisao njegovo ime i pitao se kakav je to Srbin ako se zove Zvonimir? Ne kažem ja da to jeste tako, nego da ljudi tako reaguju.
- - - - - - - - - -
Тако је, има гомила писаних споменика за које нам данас треба преводилац
I sve više forumaša koji se takmiče ko piše "srpskiji" srpski jezik za koje treba prevodilac.