Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.248
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Примећујем једну скривену поруку у овим постовима. Прича се о међусобном утицају турског и српског.
Ниђе бошњачког у цијелој причи. Халал.
Da. da . od izvora treba kretati , tako se najbolje uprati tok ...
Ne ide pita na kockice ...
idje krumpir na kockice lipa
oćel pita
ljubavi ti si po ko zna koji forumas koji pokusava podvaliti usirćećeno crno za blatinu.
ti snimci mi ne trebaju,mogu ti ih prepricat jer sa to prezivio.prvo upozoravali muslimane na rat,a oni docekase jna sa rakijom i hormasicama.kasnije kad jedva zivu glavu ivukli iz foce,trebinja... pa ih zbrinusmo u svoje domove,kao i ja.
potom dodje alija osloboditelj i napravi neku armiju zapuca na nas sa nasim oruzjem,jeduci nasu hranu,turci.
hvo na liniji sa srbima,a armija im pali kuce.pobise 24 momka kod capljine na buku,pa se pitaju muslimani zasto zavrsise u logorima.
pusti mi te sibicarske,pitarske price o ujkama koljacima.nije pronadjen nijedan dokaz o planiranju napada na armiju ili bilo sta u tom stilu,jer toga nije ni bilo.racunamo na saveznike,a oni se zaletise na nas.samo iz travnika 20.000 hrvata protjerano.zato i zavrsise bosanski hrvati onako,napadnuti muklo,turski.
primili vas u drugom svjetskom da imate zastitu od cetnika,primili vas opet,ali vjeruj munevera,ujke vas vise nece primat,malo su pametniji danas i odradit ce posao do kraja.
oćel pita
Ka(H)ko to da Srbi ne govore (H)ijekavicu?
Kralju!
![]()
Ideš u kujnu da praviš 'alvu ?
![]()
Halo delegat,
ovo je tema o srpskom jeziku.
Ne mogu sad da kuVam , došla mi snaJa ..
"U početku Vuk nije upotrebljavao slova f i h. Slovo h je dodao u cetinjskom izdanju „Narodnih srpskih poslovica“ iz 1836.
Za drugo izdanje „Srpskog rječnika“ Vuk je prikupljao građu iz govora stanovništva Crne Gore, Dubrovnika, Dalmacije i Hrvatske. Ovo izdanje je objavljeno u Beču 1852. u njemu se našlo 47.427 reči. Ovo izdanje Rječnika na nemački je preveo Jakob Grim. Do kraja svog života Vuk je radio na daljem prikupljanju građe, ali ga je smrt sprečila da spremi i treće izdanje. To su tek 1898. učinila dvojica njegovih poštovalaca, Pera Đorđević i Ljubomir Stojanović."
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Вук_С...B8_.D1.80.D0.B5.D1.87.D0.BD.D0.B8.D0.BA.D1.83
Ja sam tebi jednom već rekao.
Da smo se odazvali pozivu JNA 1991.godine i priključili Srbima u osvajanju Hrvatske (Milošević je obećavao sve samo da pristanemo) danas bi ti Hrvatsku nazivao "Lijepa njihova" i javljao bi se iz Sidneja iz kluba hrvatskih iseljenika.
I još nešto da ti kažem.
Prodao vam je Franjo Posavinu za sitne pare i danas Hrvata u Bosni nema ni pola koliko je bilo prije rata.
Zato smanji gas jer u Bosni se vi više ništa ne pitate zbog takvih poput tebe.
Kako se dogovorimo mi i Srbi tako će biti a ustaše ne volimo ni mi ni oni.
Ovakvo antihrvatstvo, i to još 'dogovaranje sa Srbima' od pripadnika naroda koji je bio velika žrtva srpskih ratnih zločina i koji očigledno nema simpatije prema njima...
Poslušajde malo Ejupa Ganića, bio je nedavno na OBN-u kod Mate.
Nije to nikakvo antihrvatstvo , nego ono što svaki Bošnjak osjeća prema onima koji su htjeli da nam raskupusaju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Mi nemamo rezervnu.
A baš je Izetbegović prekinuo dogovore sa Miloševićem ... Da je do toga dogovora došlo Bošnjaci bi sigurno manje stradali , ali je pitanje šta bi bilo sa BiH , dugoročno gledano ...
Ovako je BiH bila i ostala tronacionalna ... Da je došlo do dogovora tu bi se kidisalo i na Dubrovnik , i na Dalmaciju do Zadra, a o Krajini da ne pričamo.
Boban je bio Karadžićev saradnik.
Izetbegovic je veci Srbijanac od Milosevica trebao je on biti srpijanski predsednik.
Ne onaj Crnogorac.
Sigurno su ti pradedovi iz Beograda, Valjeva, Cacka a ovde k*enjas o Tvrtu i Kulina.![]()
Pa ne znam , imali ste muslimane tamo , pa ste ih proćerali.
Naši su i Kotromanići i Kosače ...
snaJa voli sama sebe da po'vali a voli i 'abere da prenosi dok sjedite za 'astalom pa se čuvaj i snaJe a Bogme i propuVa![]()
Nije to nikakvo antihrvatstvo , nego ono što svaki Bošnjak osjeća prema onima koji su htjeli da nam raskupusaju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Mi nemamo rezervnu.
A baš je Izetbegović prekinuo dogovore sa Miloševićem ... Da je do toga dogovora došlo Bošnjaci bi sigurno manje stradali , ali je pitanje šta bi bilo sa BiH , dugoročno gledano ...
Ovako je BiH bila i ostala tronacionalna ... Da je došlo do dogovora tu bi se kidisalo i na Dubrovnik , i na Dalmaciju do Zadra, a o Krajini da ne pričamo.
Kockasti, u mene se renda .. hajde prvo narendaj ..
Znači po običaju. Kada treba, najveći Turci koji nabijaju hrišćane na kolac, kad zatreba najveće Srbende i istrebljivači rimokatolika, a po potrebi i ustaše i krvnici srpskog naroda.
Znači po običaju. Kada treba, najveći Turci koji nabijaju hrišćane na kolac, kad zatreba najveće Srbende i istrebljivači rimokatolika, a po potrebi i ustaše i krvnici srpskog naroda.
Vrste pita (according to people from Bosnia)
Kao prvo, pita je namirnica koja se dobija tako što se tijesto razvije oklagijom, nafiluje nečim, urola i ispeče u rerni. One gluposti što Amerikanci nazivaju pitom (American Pie) nikad nisu bile pite, već neka vrsta kolača, ili ako je slano, onda je to neko slano punjeno tijesto, ali ne pita. Takođe, važno je napomenuti da "pita" napravljena od kupovnih kora nije pita nego sranje. Nema pite bez oklagije!!!
E sad kad smo razjasnili šta je pita, prelazimo na podjelu. Glavna podjela je na slatke i slane pite. Prvo ćemo se pozabaviti slatkima jer tu ima manje da se filozofira. Dakle, ako je napuniš jabukama, to ti je "Pita od jabuka", višnje strpaš, to ti je "Pita od višanja", itd, trpaj šta oćeš i u skladu s tim je nazovi, mada najčešće slatke pite su pita od jabuka i od višanja.
Što se slanih pita tiče najčuveniji je svakako burek.
Burek je pita s mesom. Burek sa sirom, krompirom i sl. ne postoji.
Takođe, izraz "burek sa mesom" je čist pleonazam. Koji crni burek s mesom?! Ako je burek, normalno da je s mesom, neće bit s artičokama!!!
Ostale važne slane pite su sirnica (pita sa sirom), krompiruša (pita sa krompirom) i zeljanica (pita sa špinatom i sirom).
Pored pomenutih, postoje i jela na granici pite. Tu spada prazna pita, koja je u suštini bezveze. Zna i ona biti ukusna, ali nije fazon pravit praznu pitu.
Tu je naravno i čuvena gibanica, ona iako se ne pravi kao prethodne pite i ne odgovara gornjoj definiciji, toliko se u narodu uvriježila kao jedna od pita, da moramo i nju uključiti.
http://vukajlija.com/vrste-pita-according-to-people-from-bosnia
Све су пите питице, а бурек је питац.
I, sad, hajdemo nazad na temu: O jeziku je reč!!!