ChatGPT i ostala AI čuda

• Začetnik teme Začetnik teme Corbe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aутономан је сваки огранизам и нема никакве везе са филозифијом и субјективним мишљењем! Интелект (какав год да је) дефинише огранизам. Интелект није само људима дат него свим бићима а памет је релативна јер увек постоји неко ко је паметнији од тебе па самим тим расте и његова способност да се игра са тобом!
Ništa ti nisi bolji od AI, čak te šije za nekoliko dužina. jednostavno tvoja inteligencija ne može da se meri sa njenom, Razum je ono šta čoveka izdvaja i čini superiornim; ali nažalost malo ljudi se oslanja na čeoni režan zadužen za rasuđivanje i razumne odluke. Velika većina je takvih ko ti koji misle da je u intelektu sva veličina čoveka, Nerzumna bića da mogu da se šale na račun razumnih ljudi ne shvatajući koliko su u zaostatku.

Ništa ti nisi bolji od AI, čak te šije za nekoliko dužina. jednostavno tvoja inteligencija ne može da se meri sa njenom, Razum je ono šta čoveka izdvaja i čini superiornim; ali nažalost malo ljudi se oslanja na čeoni režan zadužen za rasuđivanje i razumne odluke. Velika većina je takvih ko ti koji misle da je u intelektu sva veličina čoveka, Nerzumna bića da mogu da se šale na račun razumnih ljudi ne shvatajući koliko su u zaostatku.

То није интелигенција. Оно што се назива маркетиншки "АI" је заправо напредан калкулатор који има унапред предефинисане задатке а ти као огранизам УЧИШ! Развијаш се. Еволуираш (мењаш се). "АI" који постоји данас не може да учи, не може да савлада себе!

Poslednja izmena:
Ne podlezhe AI psiholoshkim trikovima jer ne mozhe da misli, samim tim ni da razume shta mu kazhesh.
To je napredni program, u ovom slushaju koji samo stvara iluziju da te shvata...
Većina ljudi ovde na forumu ne može da sumira moje tekstove, a samim tim ne može ni da ih razume. međutim AI je mogla da sumira neke iako su neuobičajen način mišljenja.Pokazala je da bolje od ljudi shvata šta pokušavam da kažem. Tako da Makso nema potrebe da imaš tako visoko mišljenje o sebi i svojoj inteligenciji u odnosu na AI

То није интелигенција. Оно што се назива само маркетиншки "АI" је заправо напредан калкулатор који има унапред предефинисане задатке а ти као огранизам УЧИШ! Развијаш се. Еволуираш. Вештачка интелигенција не може да учи, не може да савлада себе!
Varaš se ako misli da AI ne može da uči, uči i to mnogo brže od ljudi, Uči i na sopstvenim greškama što kod mnogih ljudi ne primećujem,
Jedini način da prevaziđeno AI u nekom segmentu je da počnemo da se oslanjamo na razum, ali većina ljudi se oslanja samo na intelekt a tu je AI daleko bolja od njih.

Varaš se ako misli da AI ne može da uči, uči i to mnogo brže od ljudi, Uči i na sopstvenim greškama što kod mnogih ljudi ne primećujem,
Jedini način da prevaziđeno AI u nekom segmentu je da počnemo da se oslanjamo na razum, ali većina ljudi se oslanja samo na intelekt a tu je AI daleko bolja od njih.

Не може да учи. Није измишљен рачунар који то може да ради. АI је само напредни калкулатор који анализира и помаже човеку да лакше срачуна неке ствари и то је све

То није интелигенција. Оно што се назива маркетиншки "АI" је заправо напредан калкулатор који има унапред предефинисане задатке а ти као огранизам УЧИШ! Развијаш се. Еволуираш (мењаш се). "АI" који постоји данас не може да учи, не може да савлада себе!
Potcenjuješ AI jer si neinformisan, AI Aladin upravlja na berzi kapitalom triju najvećih investicionih fondova, Ona simulira tržišna kretanja i samostalno donosi odluke u koje kompanije da investira sredstva svojih investitora, Cela kovid drama je simulirana kao i njeni efekti na ekonomiju što je investitorima ovih triju investicionih fondova donelo veliku zaradu, Ratovi koji se vode takođe su simulirani i vešto organizovani da se dobiju određeni efekti kako bi narod osiromašio i da bi korporacije kupile celu planetu do 2030, Računaj da u narednim godinama se neće desiti ništa značajno a da to nije predhodno izsimulirano od strane AI i predviođeni efekti toga na svetska kretanja,. i Vučić i Kurti rade ono šta je AI predvidela. Jednostavno rečeno nisi ni svestan u kakvom svetu živimo i da je matriks mnogo dublji nego što se misli.

Potcenjuješ AI jer si neinformisan, AI Aladin upravlja na berzi kapitalom triju najvećih investicionih fondova, Ona simulira tržišna kretanja i samostalno donosi odluke u koje kompanije da investira sredstva svojih investitora, Cela kovid drama je simulirana kao i njeni efekti na ekonomiju što je investitorima ovih triju investicionih fondova donelo veliku zaradu, Ratovi koji se vode takođe su simulirani i vešto organizovani da se dobiju određeni efekti kako bi narod osiromašio i da bi korporacije kupile celu planetu do 2030, Računaj da u narednim godinama se neće desiti ništa značajno a da to nije predhodno izsimulirano od strane AI i predviođeni efekti toga na svetska kretanja,. i Vučić i Kurti rade ono šta je AI predvidela. Jednostavno rečeno nisi ni svestan u kakvom svetu živimo i da je matriks mnogo dublji nego što se misli.

Па зато је направљен да ради, да предвиђа, да олакшава посао људима у различитим доменима... То су буквално радили исто први рачунари кад су се појавили. Но постоји једна разлика тзв. AI не зна да мисли јер је само "напредан рачунар".

To je zato shto je za tebe program dovoljan, da mislish da te razume :P
Kao shto rekoh, za vetjinu ovde je AI dovoljan, jer ne mogu da razlikuju inteligenciju od programa :P

Inahe drugar je rekao da zna da reshava pobleme. I ja mu odmah dam problem512 sa project euler sajta.
I bot izgugla samo rech koja se pojavljuje u zadatku dok formule uopshte nije razumeo.
E sad on izgugla shta je totient f-ja, i to sa wikipedije, koja je navela totalno neoptimalno
reshenje :p
Zadatak nije umeo da reshi, ovaj: https://projecteuler.net/problem=512
Dakle, samo algoritam, nikakva inteligencija...
inache, AI nikad netje znati da skuva ruchak ili vozi auto, jer za to nije programiran, jer mozhe
da izgugla recept i kako se vozi, ali to netje nikada shvatiti, josh manje ako mu dash
ruke i noge, znati da ih koristi jer za to nije programiran.
Da su stvarno postigli inteligenciju, bilo bi goodby radnici, u kratkom roku :p
Ali, na sretju radnika, to je nemogutje :p

Poslednja izmena:
Inahe drugar je rekao da zna da reshava pobleme. I ja mu odmah dam problem512 sa project euler sajta.
I bot izgugla samo rech koja se pojavljuje u zadatku dok formule uopshte nije razumeo.
E sad on izgugla shta je totient f-ja, i to sa wikipedije, koja je navela totalno neoptimalno
reshenje :p
Zadatak nije umeo da reshi, ovaj: https://projecteuler.net/problem=512
Dakle, samo algoritam, nikakva inteligencija...
inache, AI nikad netje znati da skuva ruchak ili vozi auto, jer za to nije programiran, jer mozhe
da izgugla recept i kako se vozi, ali to netje nikada shvatiti, josh manje ako mu dash
ruke i noge, znati da ih koristi jer za to nije programiran.
Da su stvarno postigli inteligenciju, bilo bi goodby radnici, u kratkom roku :p
Ali, na sretju radnika, to je nemogutje :p
Pojavio se Sojic i na forumu.

Pojavio se Sojic i na forumu.
Mene samo chudi shto vernici sumanju u evoluciju koja je mogutja, a bezupitno veruju u AI koji je dokazano nemogutj, samo shto
materijalisti to kriju i lazhu narod :p
Fora je da evolucija nije ta koja negira Bibliju, nego upravo AI :P
AI je chist dokaz da smo tvorevina evolucije, i da je choveku mogutje da to napravi bez ichega onostranog :p
No kako je matematichki dokazano da je AI nemogutj i to davno, priche i fore materijalista mogu da prodju
samo kod neuputjenih :p

Mene samo chudi shto vernici sumanju u evoluciju koja je mogutja, a bezupitno veruju u AI koji je dokazano nemogutj, samo shto
materijalisti to kriju i lazhu narod :p
Fora je da evolucija nije ta koja negira Bibliju, nego upravo AI :P
AI je chist dokaz da smo tvorevina evolucije, i da je choveku mogutje da to napravi bez ichega onostranog :p
No kako je matematichki dokazano da je AI nemogutj i to davno, priche i fore materijalista mogu da prodju
samo kod neuputjenih :p
kao ucenik sam ucio o tome i da ti kazem veom je uverljivo,ali kasnije sam u nekom casopisu,mozda je cak bio i Politikin zabavnik.Pisalo je da je Carls darvin samo pretpostavio da je to tako,a ne zakljucio.Tako da nikada necemo saznati pravu istinu.Jesam vernik,ali mi i to ima nekog smisla.Sta cu kada sam takva generacija koja je rodjena u jedno vreme,a zivi u drugom.Meni se ver svidja zbog nasih obicaja i taj osecaj kada se nalazim u crkvi,koji ne mogu opisati,ali je veoma prijatan.

kao ucenik sam ucio o tome i da ti kazem veom je uverljivo,ali kasnije sam u nekom casopisu,mozda je cak bio i Politikin zabavnik.Pisalo je da je Carls darvin samo pretpostavio da je to tako,a ne zakljucio.Tako da nikada necemo saznati pravu istinu.Jesam vernik,ali mi i to ima nekog smisla.Sta cu kada sam takva generacija koja je rodjena u jedno vreme,a zivi u drugom.Meni se ver svidja zbog nasih obicaja i taj osecaj kada se nalazim u crkvi,koji ne mogu opisati,ali je veoma prijatan.
Fora je da vernici, veruju svemu shto se objavi u medijima, a medije kontrolishu trendovi. Recimo AI je fora da se u to ulazhe i finansira,
no za 50 godina nikada nije dalo rezultata. Eto svi sad hotje automotive da rade, jel se u to ulazhe, ali to je jalov posao, jer
to netje nikada postitji. Godinama, u vishe naleta se ulazhe u AI, pa onda zahladni, i tako, trenutno je to opet aktuelna
pricha, ali sve je to jalovo...

Fora je da vernici, veruju svemu shto se objavi u medijima, a medije kontrolishu trendovi. Recimo AI je fora da se u to ulazhe i finansira,
no za 50 godina nikada nije dalo rezultata. Eto svi sad hotje automotive da rade, jel se u to ulazhe, ali to je jalov posao, jer
to netje nikada postitji. Godinama, u vishe naleta se ulazhe u AI, pa onda zahladni, i tako, trenutno je to opet aktuelna
pricha, ali sve je to jalovo...
Vidis,ja nisam ode tih,jer sam kroz zivot naucio i sta popovi rade,a protiv pravila crkve,a ovamo traze nesto.Imam svoj stav.Hocu da slavim i postujem nesto sto treba da se postuje.Ono sto sam naucio od tetka kada sam bio mali.On je bio dosta pobozan,ali ne da je zastranio.Imao je i lepe reci,a imao je i da oplete po popovima,tako da su mi oci otvorene rano po tom pitanju.Postujem paroha koji dolazi da mi sveti vodicu,cak smo zena i ja davali redovan prilog za oslikavanje crkve.Posto je relativno nova,a temelj joj je iz '50 i neke.

Vidis,ja nisam ode tih,jer sam kroz zivot naucio i sta popovi rade,a protiv pravila crkve,a ovamo traze nesto.Imam svoj stav.Hocu da slavim i postujem nesto sto treba da se postuje.Ono sto sam naucio od tetka kada sam bio mali.On je bio dosta pobozan,ali ne da je zastranio.Imao je i lepe reci,a imao je i da oplete po popovima,tako da su mi oci otvorene rano po tom pitanju.Postujem paroha koji dolazi da mi sveti vodicu,cak smo zena i ja davali redovan prilog za oslikavanje crkve.Posto je relativno nova,a temelj joj je iz '50 i neke.
Nisam mislio na to. Ja sam za saznanja, da li je AI mogutj ili nije? Na Tjuringovoj mashini sigurno nije, ali mozhda postoji druga vrsta kompjutera,
josh neotkrivena, na kojoj je mogutj? U svakom sluchaju dokazano je da ne postoji program koji mozhe sam sebe da programira,
a to mu dodje onda da je za programera nuzhnost da rasudjuje i ima slobodnu volju, da ne funkconihe iskljuchivo programirano.
Ako to uspeju da naprave, reshen problem. No za sada ni u teoriji ne postoji... dakle AI je stvar daleke budutjnosti...
E sad ne zanima me teologija, ja to gledam sa naucne strane...

Nisam mislio na to. Ja sam za saznanja, da li je AI mogutj ili nije? Na Tjuringovoj mashini sigurno nije, ali mozhda postoji druga vrsta kompjutera,
josh neotkrivena, na kojoj je mogutj? U svakom sluchaju dokazano je da ne postoji program koji mozhe sam sebe da programira,
a to mu dodje onda da je za programera nuzhnost da rasudjuje i ima slobodnu volju, da ne funkconihe iskljuchivo programirano.
Ako to uspeju da naprave, reshen problem. No za sada ni u teoriji ne postoji... dakle AI je stvar daleke budutjnosti...
E sad ne zanima me teologija, ja to gledam sa naucne strane...
Taj tvoj nacin razmisljanja je veoma povezan,o ovome sto pricamo.Cekamo da se nesto dokaze,da bi videli,ili da sigurno znamo sta je se desilo pre par miliona godina.Teologija kazuje jedno,a kako sam napisao,Darvinova ne teorija,vec misljenje je takvo kakvo je.Sada treba biti pametan,pa okrenuti se na pravu stranu.Mnogi su izabrali jednu,ne znajuci ni za jedno ni drugo,a ja sam jedan od onih po predanju godpodnjem.

U princiu vetjina ljudi je predvidljiva, pa mozhe i program da ih zameni :P
Ili ne mozhe da skapira da je program...
Тебе већ мењају. Губиш идентитет јер више и не знаш ко си и ком народу припадаш. Амерички рецепта звани Meltimg Pot.
Ти си одличан пример који то потврђује!

Jesam vernik,ali mi i to ima nekog smisla.Sta cu kada sam takva generacija koja je rodjena u jedno vreme,a zivi u drugom.Meni se ver svidja zbog nasih obicaja i taj osecaj kada se nalazim u crkvi,koji ne mogu opisati,ali je veoma prijatan.

Svi su vernici bez izuzetka čak i ateisti.
Ima dve vrste vernika: oni koji veruju u gluposti i oni koji veruju u gluposti na kvadrat (to čak daje pozitivan rezultat.
Verovanje u vernost žene ili muža je proporcionalno realnosti.
Dakle, naučnici i njihovi poklonici VERUJU da je svet nastao iz ničega.
Zar to nije ukradena floskula iz neke religije od pre 2000 godina?
Ima još jedna zanimljivost. Matematički je dokazano da u svemiru postoje VANZEMLJACI.
I tu je reč o verovanju. Ili u matematiku ili u školovane budale.

Svi su vernici bez izuzetka čak i ateisti.
Ima dve vrste vernika: oni koji veruju u gluposti i oni koji veruju u gluposti na kvadrat (to čak daje pozitivan rezultat.
Verovanje u vernost žene ili muža je proporcionalno realnosti.
Zar to nije ukradena floskula iz neke religije od pre 2000 godina?
Ima još jedna zanimljivost. Matematički je dokazano da u svemiru postoje VANZEMLJACI.
I tu je reč o verovanju. Ili u matematiku ili u školovane budale.
To pitanje o vanzemaljcima,moze biti samo uverenje,a ne verovanje.Ti sada nas vernike smatras budalama,pa onda da ti uzvratim.

To je besmisleno, jer bez akcije, nema reakcije + shto postoji zakon o odrzhanju materije i energije, koji kazhe da ukupno
materije i energije u univerzumu ostaje isto, potom, ne mogu da objasne beskonachnost univerzuma, pa uvode
razne teorije o dimenzijama, usled vere da je univerzum ogranichen, kao nekada shto su verovali da je zemlja
ravna plocha i da ima ivicu. E sad moderna nauchna verovanja su na nivou tih sto su verovali u ravnu plochu...

Тебе већ мењају. Губиш идентитет јер више и не знаш ко си и ком народу припадаш. Амерички рецепта звани Meltimg Pot.
Ти си одличан пример који то потврђује!
A bre zshto Rusi i Kinezi nisu napravili chatGPT, nego Amerikanci? Pa zato shto ne znate nishta osim da kopirate zapadnjake :P

da li je AI mogutj ili nije? Na Tjuringovoj mashini sigurno nije, ali mozhda postoji druga vrsta kompjutera,
a to mu dodje onda da je za programera nuzhnost da rasudjuje i ima slobodnu volju,
Turing test, predložio Alan Turing 1950. godine, je test sposobnosti mašine da pokaže inteligenciju sličnu ljudskoj. On uključuje evaluatora, ljude koji se bave prirodnim jezikom, razgovore sa mašinom i sa ljudima i određuju ko je ko na osnovu njihovih odgovora.

Od tada, bilo je mnogo pokušaja da se razviju mašine koje mogu proći Turing test. Međutim, do danas, nijedna mašina nije uspela da redovno prevari evaluatore da misle da je to čovek.

Danas, istraživači nastavljaju da rade na razvoju naprednijih AI sistema koji mogu da prođu Turing test, sa nekim napretkom u oblastima kao što su prirodni jezik procesiranja i mašinsko učenje. Pored toga, postoje stalni rasprava o korisnosti i relevantnosti Turing testa u evaluaciji AI, sa nekim argumentima da je to previše usko merilo inteligencije.

Sam pojam inteligencija je veoma rastegljiv i apsolutno dokazano neprisutan svuda podjednako. Testovi inteligencije ne pokazuju iste rezultate u različitim sredinama. Skraćena definicija je: brzina snalaženja u nepoznatim uslovima.

Čak i pojam veštačka nije precizan (od artificial što znači sasvi nešto drugo). Neverovanje u AI nije naučna fantastika već je to seme neke biljke koja tek treba da izraste u veliko drvo u čijoj ćemo hladovini uživati.

Back