Cene su se vratile, mere su propale

Naravno da je dogovor. Nema nikakve veze sa cenama. Osnovna ideja je samo da se loš imidž predsednika "prebaci" malo i ostalima. Pa kad imamo "zli zapad koji nam pravi obojene revolucije", da imamo i "zle trgovce zbog kojih smo siromašni".

Kad imaš slabointeligentan i naivan narod, manipulacije ovakvim narativima su vrlo jednostavne i daju odlične rezultate. Mnogi zaista poveruju u besmislice.

Sve dok medju vama postoji i jedan koji za srpski narod djuture izjavljuje da je glup, slabointeligentan i naivan ili kako nas već sve krstite u pokušaju kolektivnog omalovažavanja i vređanja, glasala bih i glasaću i za crnog ciganina, ma i Kurtija lično pre nego za nekog od vas.

A, nisam usamljena u tom mišljenju.

I ukinula bih vam skupštinsku apanažu svima.

Sve dok medju vama postoji i jedan koji za srpski narod djuture izjavljuje da je glup, slabointeligentan i naivan ili kako nas već sve krstite u pokušaju kolektivnog omalovažavanja i vređanja, glasala bih i glasaću i za crnog ciganina, ma i Kurtija lično pre nego za nekog od vas.

Знаш оно...Говече се веже за Рогове,а Човек за Реч..
Захебали смо и Говечад :lol:

Знаш оно...Говече се веже за Рогове,а Човек за Реч..
Захебали смо и Говечад :lol:

Ja vala nisam niti sam ikada u životu bilo koja tema da je sebi dala slobodu da pokušam da vredjam svoj narod kolektivno jer to pokazuje koliko je neko gnjida bez ikakvih skrupula, nabiflano pinavlja fraze bez ikakvog pravog značenja.

Ako nekog vredjam ili pokušam, taj ima ime i prezime.

Ono što smo mi preživeli bar 30 godina unazad, garantujem da niko na svetu ne bi.

I onda se nadje neki stranački botić koji se4e okolo naručenim mu plahtama da mi priča ko sam i kakva.
To slobodno mačku o rep, a da sam na mestu toga za koga botuje zabranila bih mu da me spomene ikad više.

Razlog više zbog čega je i Toma bajčetinac onomad došao na vlast.
Smučili se i Bogu i narodu.

ali meni su hit ljudi kao tihi koji vidi da su cene skocile i dalje tvrdi da nisu... to ne razumem.
kapiram da si za nekog, da nekog branis, opravdavas..ali brate ocigledne stvari pokusavas da slazes.... malo je bezveze i gubis na relevantnosti ostalog sta napises.
E, da se i ja malo uključim sad. Jer sličan "problem" imam i ja ovdje kod nas. I meni često kažu, samo je tebi bolje, svima drugima je lošije, svima poskupljuje, a samo tebi ne. Ovo je sad možda i malo filozofskog karaktera, ali što ja znam. Ja gledam, uspoređujem cijene onih proizvoda koje ja najčešće kupujem. I kad uspoređujem, zavisi s kojim vremenskim razdobljem se uspoređuje. I onda stavljam u odnosu plaća/cijena tad i plaća/cijena sad.
Imam kolegu na poslu koji je poslao dijete na faks, podstanar je tamo, kupio drugi auto i sad kuka kako je sve skupo, kako mu ostaje manje novaca nego prije. A od mobitela kupuje samo Samsung S seriju, ne bi kupio nešto jeftinije... Tak da ima svega, ljudi su svakakvi ..

Odlicno , ja sam za to da glasas za cigane....
To je jedna od mogucih buducnosti Srbije...

rezon slabointeligentne osobe

Kako? Podeli mudrosta sa nama neukima.
Evo kako , kad je krenulo nakaradno zaposljavanje, svi kazu eee moras da znas kako onda je lako..
Kad je krenulo kreditiranje zemljoradnika, kazu , e moras da znas kako , onda je lako.,.

I tako
Posle cujem, kazu ne mozes da ocekujes da ti neko da, moras da se potrudis, da castis, da sredis falsifikat neke diplome, da ovo ono i onda imas hiljad , dve hiljade evra platu i onda kupujes u maxi , lidl, gde je najbolje...

Evo kako , kad je krenulo nakaradno zaposljavanje, svi kazu eee moras da znas kako onda je lako..
Kad je krenulo kreditiranje zemljoradnika, kazu , e moras da znas kako , onda je lako.,.

I tako
Posle cujem, kazu ne mozes da ocekujes da ti neko da, moras da se potrudis, da castis, da sredis falsifikat neke diplome, da ovo ono i onda imas hiljad , dve hiljade evra platu i onda kupujes u maxi , lidl, gde je najbolje...
Budes clan SNSa?

Budes clan SNSa?
Pa njihova receptura nije bas takva...nego snadjes se...
U kontrolu leta, to nije SNS, falsifikujes kredit za opremu za poljo imanje pa kupis taksi , posle okreces sa taksijem vise nego sto bi sa sejacicom....
Srpski nacini ,
Znas da popravljas automate, ali nemas licencu , odes u srednju skolu das direktoru 500e, umesto da platis 1800e za godinu skolovanja da bi dobio 3 stepen mehatronicar...

To su ti sve srpske zasluge i trud....

To je Srpski nacin...

Imas dedino imanje, primas vaucere, nazoves to etno selo , odradis razne kombinacije, javis se krkobabicu , on ti za prijavu da 1000e , zadrzi 9000e, kao da si stvarno kupio imanje na selu..

Imas dete studenta, kazes mu da se prijavi da bude u savezu studenata, onda okrenes par brojeva u ministarstvu koje znas, oni naprave neku porudzbenicu za taj savez studenata, fakulteta ili stud doma, tvoj klinac potpise, tebi 500 000e, njima 800 000e, svi mirni...jos ti nabace posao nezakljucane prostorije preko vikenda, pa dodjes potovaris sve sto ima u prostorijama, a bas se naslo sve dobro i posle oni rese da je to greska kolektivna i odustanu od trazenja lopova, kao normalno je da se ukrade kad nije bilo zakljucano...bas je svima na oku sporedni ulaz, nigde potrebe da se tu bude..

Poslednja izmena:
Pa njihova receptura nije bas takva...nego snadjes se...
U kontrolu leta, to nije SNS, falsifikujes kredit za opremu za poljo imanje pa kupis taksi , posle okreces sa taksijem vise nego sto bi sa sejacicom....
Srpski nacini ,
Znas da popravljas automate, ali nemas licencu , odes u srednju skolu das direktoru 500e, umesto da platis 1800e za godinu skolovanja da bi dobio 3 stepen mehatronicar...

To su ti sve srpske zasluge i trud....

To je Srpski nacin...

Imas dedino imanje, primas vaucere, nazoves to etno selo , odradis razne kombinacije, javis se krkobabicu , on ti za prijavu da 1000e , zadrzi 9000e, kao da si stvarno kupio imanje na selu..

Imas dete studenta, kazes mu da se prijavi da bude u savezu studenata, onda okrenes par brojeva u ministarstvu koje znas, oni naprave neku porudzbenicu za taj savez studenata, fakulteta ili stud doma, tvoj klinac potpise, tebi 500 000e, njima 800 000e, svi mirni...jos ti nabace posao nezakljucane prostorije preko vikenda, pa dodjes potovaris sve sto ima u prostorijama, a bas se naslo sve dobro i posle oni rese da je to greska kolektivna i odustanu od trazenja lopova, kao normalno je da se ukrade kad nije bilo zakljucano...bas je svima na oku sporedni ulaz, nigde potrebe da se tu bude..
Znaci sad je "in" platiti srednju, fax zavrsavaju samo luzeri?

Jel se zna kako je Zivkovic dobio 500 000e za vinograd , zna se, a jel nekog interesuje, nikog, znaci tako je normalno u Srbiji , ako je proslo u prvih mesec dana proslo je..

Jel se zna ko je dobio em dzabe solarnu elektranu , em jos mu ED placa isporucenu struju po povlascenoj ceni vecoj nego sto je cena struje...zna se..
Jel nekog briga, nikog, Tako je u Srbiji .
Sto bi nekog bilo briga ko kupuje u Maxi...

Slabo pamcenje je generacijska tekovina, 30 godina je to razvijano...

aj daj par primera cena koje se nisu digle od ponedeljak pre dve nedelje.

evo ti

levi artikal kostao 76 sad kosta 60 i dalje

desnj artikal kostao 100 din sad kosta 75

IMG20251006133728.jpg

ovo kupuje gomila ljudi artikal siroke potrosnje

Cene su ostale snizene

Da ekonomski mag dođe u srbiju ni on ne bi uspeo stabilizovati cene. Pošto je Srbija vezana za evropsku ekonomiju sve što se tamo dešava preliva se kod nas samo u većoj meri . U EU je strukturna infllacija od oko 4% na periferiji preko ; Hrvatska 4 zarez nešto, ispod su Španija Portugal, Grčka.. Latvija preko 4 , Estonija preko 5% A Srbija negde tu ili još više (da ne tražim). Ono što je paradoksalno jeste da jedini način da Srbija krene u veći rast jeste da još svesno poveča inflaciju kao monetarni odgovor to jest da monetarni udeo inflacije prevagne u odnosu na strukturni. No za to Srbija nije spremna što znači da če tako tavoriti sa blago rastućom inflacijom bez znatnog rasta.

Poslednja izmena:
Da ekonomski mag dođe u srbiju ni on ne bi uspeo stabilizovati cene. Pošto je Srbija vezana za evropsku ekonomiju sve što se tamo dešava preliva se kod nas samo u većoj meri . U EU je strukturna infllacija od oko 4% na periferiji preko ; Hrvatska 4 zarez nešto, ispod su Španija Portugal, Grčka.. Latvija preko 4 , Estonija preko 5% A Srbija negde tu ili još više (da ne tražim). Ono što je paradoksalno jeste da jedini način da Srbija krene u veći rast jeste da još svesno poveča inflaciju kao monetarni odgovor to jest da monetarni udeo inflacije prevagne u odnosu na strukturni. No za to Srbija nije spremna što znači da če tako tavoriti sa blago rastućom inflacijom bez znatnog rasta.
ili da se Srbija malo odveže od sfreu ekonomije

Ne luzeri , nego nesnalazljivi, oni koji ne znaju kako kupovati u maxi...

Kako?

Šnicle od junećeg buta malopre u Maxiju 1.699 dinara kilo.
Dok se meso obradi, ispari voda, taman za jedan ručak za dvoje.
A, gde sve ostalo što uz to ide.

Uzela sam za lovačke šnicle koje ću predveče da pravim i zaista bih ti bila zahvalna da me naučiš kako to da kupim, a da cena bude bar ljudskija?

Back