Čemu služi vojna parada?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa prodajemo i mi oružije i municiju , koliko i kome NATO gazde dozvole.

Srbija proizvodi raznovrsno naoružanje, uključujući: oklopna vozila poput Lazar 3 i Norbert-1; artiljerijsko naoružanje, kao što su samohodna haubica Nora B-52 i M18 Oganj; prenosni raketni sistem Pauk; bespilotne letelice, helikoptere tipa H145M i Soko Gazela; pešadijsko naoružanje poput Zastava M05/M06 i CZ-99; kao i municiju i protivoklopne rakete.
Baš si rešio da isprepadaš @lapsi i kolege.

20250912_090522.jpg

Nego.... batalimo sitnice....

Vucic za debele milijarde od Francuza (NATO) kupio avione (Rafal) koji ce biti isporuceni sredinom naredne decenije...

Da li ce mu Hrvati pozajmiti par komada da svecano prelete iznad Beograda, cisto za slikanje, obzirom da su im isti ti Francuzi uveliko isporucili identicne avione?

Gre'ota da ne slika investiciju od X milijardi koje je platio NATO drzavi.

Ovih dana na ulicama Beograda, mislim na Novi Beograd, postoje do sada najveće blokade! Blokaderi u obliku vojske premeštaju svoja vozila ili samo vežbaju, i zbog toga su zatvorene ulica Bulevar Nikole Tesle, a jedno vreme i Mihajla pupina u 1 smeru, i sve okolne ulice, tako damje jutros kolona vozila bila od opštine do ušća, preko mosta pa sve do Doma omladine, uglavnom su svi stajali u pravcu prema Novom beogradu.

Kad sam se vraćala zabeležila sam kod yu biznis centra na semaforu kako izgleda prašina koja se digla i kako izgleda asfalt koji je skoro bio i menjan !

Video je ovde gde se vidi prašina na ulici
https://vimeo.com/1117907349?share=copy

Fotka asfalta koji je samleven i čije čestice se dižu ulicama
Pogledajte prilog 1783115

Čemu inače služi ova parada? 🙃

Jedno jutro pre par dana se avion zaleteo u niskom letu, puklo je, deca se probudila u strahu šta se dešava.. helikopteri nadleću, danas tenkovi se kreću, a prašina kao u rudniku da smo.

Značaj?
Ova sada sluzi da zaplasi sopstveni narod, nezadovoljan vlasti, koja je do lakata u kriminalu i korupciji. Inace su jako "dobro" odbranili granice i napade siptarskim dronovima, ili kao kontrolisu nebo, po kojem lete neobiljezeni avioni izbacivajuci sta pozele.

Ova sada sluzi da zaplasi sopstveni narod, nezadovoljan vlasti, koja je do lakata u kriminalu i korupciji. Inace su jako "dobro" odbranili granice i napade siptarskim dronovima, ili kao kontrolisu nebo, po kojem lete neobiljezeni avioni izbacivajuci sta pozele.
Da li zaista mislis da vojska, u kojoj je ogroman broj mislecih ljudi na bitnim pozicijama, zeli da izadje protiv sopstvenog naroda?

To je mislio i Milosevic

Juče? Juče je zastoj bio jer se normalno zatvaranje ušća za paradu piva, pretvorilo u blejanje u vojsku i redovno kočenje pred kružnim tokom mase onih koji su vozačku dobili na kućnu adresu.
Gledam i ne verujem, do kružnog toka zastoj posle njega normalan saobraćaj. Dakle još jedna laž.

Za to i služe parade da se neprijatelji Srbije raduju.

Juče? Juče je zastoj bio jer se normalno zatvaranje ušća za paradu piva, pretvorilo u blejanje u vojsku i redovno kočenje pred kružnim tokom mase onih koji su vozačku dobili na kućnu adresu.
Gledam i ne verujem, do kružnog toka zastoj posle njega normalan saobraćaj. Dakle još jedna laž.

Za to i služe parade da se neprijatelji Srbije raduju.
Parade uvek bile ispred skupstine.

Zasto sada nije tako?
Cacilend?
I mladim oficirima na silu ugurali sabljecu ruke na platou ispred Akadamije?

Kazi da nije istina. Molim te.

Sve samo da se ne dira cacilend.

P..S.
Zasto je izabrani datum bitan za drzacu, vojsku, narod?

Kratko i nema dovoljno mesta, ovako ima ceo kilometar da gledaš i da avijacija ne leti preko centra nego iznad dunava...
Ovim mučenicima ne smeta zatvaranje ušća kada je parada piva, ali im smeta vojna parada.
Ne smeta im ni blokada autoputeva ni pravljenje gužvi po gradu, kada uzmu bolovanje i ne idu na posao. Rekao bih seljačka posla, da nisu u pitanju neprijatelji Srbije koji sa srpskim selom nemaju veze....

Ovih dana na ulicama Beograda, mislim na Novi Beograd, postoje do sada najveće blokade! Blokaderi u obliku vojske premeštaju svoja vozila ili samo vežbaju, i zbog toga su zatvorene ulica Bulevar Nikole Tesle, a jedno vreme i Mihajla pupina u 1 smeru, i sve okolne ulice, tako damje jutros kolona vozila bila od opštine do ušća, preko mosta pa sve do Doma omladine, uglavnom su svi stajali u pravcu prema Novom beogradu.

Kad sam se vraćala zabeležila sam kod yu biznis centra na semaforu kako izgleda prašina koja se digla i kako izgleda asfalt koji je skoro bio i menjan !

Jedno jutro pre par dana se avion zaleteo u niskom letu, puklo je, deca se probudila u strahu šta se dešava.. helikopteri nadleću, danas tenkovi se kreću, a prašina kao u rudniku da smo.

Značaj?
Preformulisao bi pitanje; čemu služi VS?
Za Paradu !

Kratko i nema dovoljno mesta, ovako ima ceo kilometar da gledaš i da avijacija ne leti preko centra nego iznad dunava...
Ovim mučenicima ne smeta zatvaranje ušća kada je parada piva, ali im smeta vojna parada.
Ne smeta im ni blokada autoputeva ni pravljenje gužvi po gradu, kada uzmu bolovanje i ne idu na posao. Rekao bih seljačka posla, da nisu u pitanju neprijatelji Srbije koji sa srpskim selom nemaju veze....
Cek... koja Avijacija?
Poklon od Rusa
Ili
Kuplena od NATO?
Reci koja?

A zatvaranje....cenim da mesecima niko ne moze da od glavne poste stigne do Terazijskog tunela.

Neko blokirao.
Ko?

Značaj?
Jesi li protiv iste zbog toga što ju organizira Vučić?
Ako da, razumijem.

Ako ne, onda ne razumijem.. zašto ne izvedeš djecu van da vide avione, sigurno će im to biti spektakl.. isto vrijedi i za samu paradu.
Iskreno, ne razumijem čemu toliko protivljenje istoj.. van ovog prvog što sam napisao..

Isto tako, kod vas ne popravljaju asfalt po cijeloj dužini parade odmah dan nakon?

Jesi li protiv iste zbog toga što ju organizira Vučić?
Ako da, razumijem.

Ako ne, onda ne razumijem.. zašto ne izvedeš djecu van da vide avione, sigurno će im to biti spektakl.. isto vrijedi i za samu paradu.
Iskreno, ne razumijem čemu toliko protivljenje istoj.. van ovog prvog što sam napisao..

Isto tako, kod vas ne popravljaju asfalt po cijeloj dužini parade odmah dan nakon?

Deca da gledaju avione? Upravo napisah u temi da preleću već neko vreme nad našim zgradama, često u nikom letu, deca se već istraumatizovala.
U kom vremenu ti živiš? Decu treba da odvedem na Dunav na kajak, da gledaju retke ptice i labudove

Jesi li video moj snimak i ogromnu prašinu koja se diže sa ovim paradnim tenkovima itd?

Deca da gledaju avione? Upravo napisah u temi da preleću već neko vreme nad našim zgradama, često u nikom letu, deca se već istraumatizovala.
U kom vremenu ti živiš? Decu treba da odvedem na Dunav na kajak, da gledaju retke ptice i labudove

Jesi li video moj snimak i ogromnu prašinu koja se diže sa ovim paradnim tenkovima itd?
Vidio sam, ali vama ili nešto ne valja s tenkovima, ili s asfaltom.. ili se pak radi o tome da vam ne peru dovoljno ulice.

I da, naravno da ćeš ih odvesti na rijeku da gledaju rijetke ptice i labude, ali ono, koliko je meni poznato, djecu (ne mislim na djecu vrtičke dobi), pogotovo mušku, s obzirom na igrice i sve, veseli vidjeti i ponešto od naoružanja jednom u 10-15 godina kad se organizira parada.
Čemu zgražavanje?

Vidio sam, ali vama ili nešto ne valja s tenkovima, ili s asfaltom.. ili se pak radi o tome da vam ne peru dovoljno ulice.

I da, naravno da ćeš ih odvesti na rijeku da gledaju rijetke ptice i labude, ali ono, koliko je meni poznato, djecu (ne mislim na djecu vrtičke dobi), pogotovo mušku, s obzirom na igrice i sve, veseli vidjeti i ponešto od naoružanja.
Čemu zgražavanje?

Moju decu ne iako su muška.

Moj se klinac pali sad na linux, napravio je svoj kernel

Back