Cemu sluzi istorija na Balkanu?

Sumadinci iz Kragujevca :kafa:
Рођени: Бојана 11. марта 1997., а Никола 23. децембра 1991., обоје у Краљеву
Крсна слава: Свети Стеван (9. јануар)
Отац Радован, предаје музичко (гусле), рођен у селу Павино Поље код Бијелог Поља. Родитељи Драгутин и Винка, обоје пореклом из Павиног Поља

шумадинци :rotf:
 
О Пековићима
Припадају племену Морачани, једно од највећих и најбоље организованих братстава у Црној Гори. Сваке треће године организују саборе на којима се окупи преко 1.000 братственика. Међу њима је и познати кошаркаш Партизана и НБА лигаша Минесоте Никола Пековић, који редовно долази на ова окупљања и увек одржи говор.
„Један наш братственик је остао непокретан у саобраћајној несрећи, а пошто је био без средстава за живот, ми смо се договорили да му помогнемо. Купили смо му плац у Колашину, подигли кућу на два спрата са лифтом, како би могао да се креће. Све од добровољних прилога. Такви су Пековићи“.
 
Рођени: Бојана 11. марта 1997., а Никола 23. децембра 1991., обоје у Краљеву
Крсна слава: Свети Стеван (9. јануар)
Отац Радован, предаје музичко (гусле), рођен у селу Павино Поље код Бијелог Поља. Родитељи Драгутин и Винка, обоје пореклом из Павиног Поља

шумадинци :rotf:

Rodjeni su u Kraljevo, u srce Sumadije :kafa:
 
имамо ми издајника у пиперима, најратоборнијем племену у црној гори

јеврем брковић проусташки пропагандиста
тома николић продана титоистичка душа....
 
Da se nađe kakav dobar posa' na Cetinje

FB_IMG_1705936906149.jpg
 
Kako kazu: Istorija je uciteljica zivota koja nikog nista nije naucila. Besplatno al dzaba.
Dalje kazu: Istorija je lazna nauka. Tu svi lazu i mazu onako kako im odgovara.
Onda kazu: Istoriju pisu pobednici. (samim tim spadaju u onu prethodnu - pisu onako kako im odgovara)

A taj hladni rat = balkanski preferans, sve kombinacije. mislim da smo mi malo mediteranski narod, a na mediteranu sve neko ratuje protiv ostalih, pa sto bi mi bili izuzetak - i kad efektivno ne ratujemo, ratujemo. To da ne izgubimo kondiciju kad pocnemo opet efektivno da ratujemo,

men' se cini, da zapravo, mi i ne znamo sta cemo sa tim mirnim periodima da radimo - nekako je bolje da ratujemo - tad se osecamo najjaci!

Mozda je to razlog da oni koji nisu ratnici samoinicijativno napuste borbene polozaje i odu da zive normalno i bez ratovanja negde na drugom kraju zemaljske kugle. A ovi koji su ratnici da ostanu i ratuju. Tako, vremenom, ostanu samo ratnici i sta ce? - ratuju.... To znaju da rade.
Зато што будале знају само да се потуку... А видиш да на овим просторима сви само гледају када је згодан тренутак да звекну противника.

Истини за вољу, није ратоборност резервисана само за ове просторе... али пошто смо ту где јесмо, онда то директно утиче на нас.
 

Back
Top