Cemu podele u Hriscanstvu?

Uzrok leukemije nije poznat. Ne može da se tvrdi da je nezdrav način života uzrok leukemije.

S druge strane, zašto tvoj bog ne pomogne nevinom detetu, koje po definiciji jeste čisto i nevino. Nije li Hrist rekao "Budite kao deca"?

Ma ne,nego je Bog poslao da mori ljude. Ma daj.
Po definiciji su svi gresni u Bozjim ocima. Ako su se njihovi roditelji iskreno pokajali i obratili BOgu,spasice i njihove bebe. Ja sam zivi primjer.Rodjen sam sa atrezijom jednjaka,zamalo sam umro.Operisan sam,ali sam i poslije toga zamalo umro. Tacnije,jedno vrijeme nisam ni davao znake zivota,htjeli su doktori da me skinu sa aparata,ali u poslednjem trenutku sam "prozivio". Bog me je spasio jer su se moji roditelji u to vrijeme iskreno pokajali,obracali i molili Bogu.

Ma ne,nego je Bog poslao da mori ljude. Ma daj.
Po definiciji su svi gresni u Bozjim ocima. Ako su se njihovi roditelji iskreno pokajali i obratili BOgu,spasice i njihove bebe. Ja sam zivi primjer.Rodjen sam sa atrezijom jednjaka,zamalo sam umro.Operisan sam,ali sam i poslije toga zamalo umro. Tacnije,jedno vrijeme nisam ni davao znake zivota,htjeli su doktori da me skinu sa aparata,ali u poslednjem trenutku sam "prozivio". Bog me je spasio jer su se moji roditelji u to vrijeme iskreno pokajali,obracali i molili Bogu.

Po definiciji su svi grešni, kažeš ti, što uključuje i decu. Zašto je onda Hrist rekao "Ako ne budete kao deca, nećete ući u kraljevstvo nebesko?" Rekao je samo "deca", ne deca pobožnih ili ovakvih i onakvih roditelja.

nažalost, Bog ne kažnjava po pokoljenjima, već samo grešnika koji je greh učinio....

Je li? Pa kazi to Bogu: 6. Јер пролазећи Господ испред њега викаше: Господ, Господ, Бог милостив, жалостив, спор на гнев и обилан милосрђем и истином.
7. Који чува милост хиљадама, прашта безакоња и неправде и грехе, који не правда кривога, и походи грехе отачке на синовима и на унуцима до трећег и четвртог колена. (Druga Mojsijeva)

Nekako si zaboravio Shoah, ili misliš da se to nije desilo, kao i većina etnofiletističkih srBskih jeretika, da ne kažem pravoslavaca?
Tebi je ubijanje dece nešto sasvim normalno, ako to naredi "bog"?

већ сам негде написао да се о људима и догађајима описаним у Старом Завету не може судити са позиција морала
који је донео Христос. Нови Завет- нови човек, нови морал, ново време.

већ сам негде написао да се о људима и догађајима описаним у Старом Завету не може судити са позиција морала
који је донео Христос. Нови Завет- нови човек, нови морал, ново време.

Znaci,Hristos je ukinuo zakon i proroke?

"Не мислите да сам ја дошао да покварим закон или пророке: нисам дошао да покварим, него да испуним". :whistling:

Back