kanarinka
Elita
- Poruka
- 16.443
за човека нема Христа изван Цркве, зато што Дух Свети живи, дише, делује и спасава у Цркви, која је Тело Христово.
Po tome,ne mozes biti vernik,ako ne posecujes Crkvu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
за човека нема Христа изван Цркве, зато што Дух Свети живи, дише, делује и спасава у Цркви, која је Тело Христово.
Ne razumemo se!
Ja verujem, ali ne u crkvu kao zgradu! A kako si ti napisao ispada tako!![]()
Света Литургија се може служити и под отвореним небом.
Crkva nije gradjevina...Po tome,ne mozes biti vernik,ako ne posecujes Crkvu?
Ovo je zesca glupost!
Problem je u tome što se mnogo više polaže na tumačenje knjiga, a mnogo manje (pa i nikako) na poštovanje osnovnih principa:Toliko grupa i podgrupa,a svi se pozivaju na jednu knjigu.Cemo to?Da li je samo razmomilizanje u tumacenju iste knjige dokaz da je sama Biblija neshvatljiva,iako mnogi tvrde suprotno,puna nejasnoca,"rupa"u predanju,kao i da je samo po sebi velika prevara?
Toliko grupa i podgrupa,a svi se pozivaju na jednu knjigu.Cemo to?Da li je samo razmomilizanje u tumacenju iste knjige dokaz da je sama Biblija neshvatljiva,iako mnogi tvrde suprotno,puna nejasnoca,"rupa"u predanju,kao i da je samo po sebi velika prevara?
Evo, slažem se i ja. I da dodam da je svako sam svoj hram i da treba da teži nirvani preko prosvetljenja u samom sebi.
pa to je religija..Slazem se.Svaki covek-zena,sam bira dobro ili lose u sebi,i za to mu nije potrebna Religija.
Problem je u tome što se mnogo više polaže na tumačenje knjiga, a mnogo manje (pa i nikako) na poštovanje osnovnih principa:
- Ne čini drugome ono što ne želiš tebi da bude učinjeno.
- Poštuj i održavaj svet (prirodno okruženje) u kojem živiš.
- Trudi se da drugima činiš dobro.
pa to je religija..
religija je covekov pogled na svet...To nikako nije religija. To je integritet.
pa to je religija..
Јер ће доћи време када здраве науке неће подносити него ће по својим жељама скупити себи учитеље да их чешу по ушима, и одвратиће уши од Истине, а окренути се бајкама
а ти иди хронолошки уназад па дођи до извора хишћанства и биће ти јаснија слика.
Moja generacija je rasla bez Religije,nije se ni "upraznjavala"niti se o njoj govorilo,sve dok to nije postala moda.Svi su porodicni ljudi,skolovani,niko g ne znam od moje generacije da se drogira ili da je kriminalac,ubica ili tako nesto.Nije mi poznato ni da je neko od njih homoseksualac.
Dakle izrasli smo u dobre ljude i bez Biblije,Kurana ili ti neke druge Religijske knjige.O tome govorim,da je na smom coveku,ako ima svesti kako ce proziveti svoj zivot.
hocu.. rekla si " Moja generacija je rasla bez Religije,nije se ni "upraznjavala"niti se o njoj govorilo,sve dok to nije postala moda.Svi su porodicni ljudi,skolovani,niko g ne znam od moje generacije da se drogira ili da je kriminalac,ubica ili tako nesto.Nije mi poznato ni da je neko od njih homoseksualac.Objasni mi tu svoju tvrdnju.

A i cesto su u nakoj krizi,mora da je zbog droge,znas ono tresu se i znoje.Slazem se.Svaki covek-zena,sam bira dobro ili lose u sebi,i za to mu nije potrebna Religija.
Да ли причамо о поделама у Хришћанству или о потреби за религијом?

Toliko grupa i podgrupa,a svi se pozivaju na jednu knjigu.Cemo to?Da li je samo razmomilizanje u tumacenju iste knjige dokaz da je sama Biblija neshvatljiva,iako mnogi tvrde suprotno,puna nejasnoca,"rupa"u predanju,kao i da je samo po sebi velika prevara?
људска друштва Бога/Библију прилагођава себи и својим интересима, стога имамо што имамо
нема ту лека - људска природа је то