Cemu podele u Hriscanstvu?

Toliko grupa i podgrupa,a svi se pozivaju na jednu knjigu.Cemo to?Da li je samo razmomilizanje u tumacenju iste knjige dokaz da je sama Biblija neshvatljiva,iako mnogi tvrde suprotno,puna nejasnoca,"rupa"u predanju,kao i da je samo po sebi velika prevara?
Problem je u tome što se mnogo više polaže na tumačenje knjiga, a mnogo manje (pa i nikako) na poštovanje osnovnih principa:
- Ne čini drugome ono što ne želiš tebi da bude učinjeno.
- Poštuj i održavaj svet (prirodno okruženje) u kojem živiš.
- Trudi se da drugima činiš dobro.

Toliko grupa i podgrupa,a svi se pozivaju na jednu knjigu.Cemo to?Da li je samo razmomilizanje u tumacenju iste knjige dokaz da je sama Biblija neshvatljiva,iako mnogi tvrde suprotno,puna nejasnoca,"rupa"u predanju,kao i da je samo po sebi velika prevara?

Јер ће доћи време када здраве науке неће подносити него ће по својим жељама скупити себи учитеље да их чешу по ушима, и одвратиће уши од Истине, а окренути се бајкама

а ти иди хронолошки уназад па дођи до извора хишћанства и биће ти јаснија слика.

Problem je u tome što se mnogo više polaže na tumačenje knjiga, a mnogo manje (pa i nikako) na poštovanje osnovnih principa:
- Ne čini drugome ono što ne želiš tebi da bude učinjeno.
- Poštuj i održavaj svet (prirodno okruženje) u kojem živiš.
- Trudi se da drugima činiš dobro.

Tacno takoAli to podjednako ne postuju i vernici i ateisti,mislim,covek sam bira sa ili bez religije,kakav ce biti.

pa to je religija..

Moja generacija je rasla bez Religije,nije se ni "upraznjavala"niti se o njoj govorilo,sve dok to nije postala moda.Svi su porodicni ljudi,skolovani,niko g ne znam od moje generacije da se drogira ili da je kriminalac,ubica ili tako nesto.Nije mi poznato ni da je neko od njih homoseksualac.
Dakle izrasli smo u dobre ljude i bez Biblije,Kurana ili ti neke druge Religijske knjige.O tome govorim,da je na smom coveku,ako ima svesti kako ce proziveti svoj zivot.

Јер ће доћи време када здраве науке неће подносити него ће по својим жељама скупити себи учитеље да их чешу по ушима, и одвратиће уши од Истине, а окренути се бајкама

а ти иди хронолошки уназад па дођи до извора хишћанства и биће ти јаснија слика.

Koliko ja svatih,zbog novca i moci.Ako gresim,ispravi me.

Moja generacija je rasla bez Religije,nije se ni "upraznjavala"niti se o njoj govorilo,sve dok to nije postala moda.Svi su porodicni ljudi,skolovani,niko g ne znam od moje generacije da se drogira ili da je kriminalac,ubica ili tako nesto.Nije mi poznato ni da je neko od njih homoseksualac.
Dakle izrasli smo u dobre ljude i bez Biblije,Kurana ili ti neke druge Religijske knjige.O tome govorim,da je na smom coveku,ako ima svesti kako ce proziveti svoj zivot.

сви људи су створени по лику Божијем, и призвани на добро..
''И виде Бог све што је саздао, и гле, беше добро веома..'' (Постање,1.31.)
којим ће путем кренути и у какве личности ће се формирати, то зависи само од њих.

Objasni mi tu svoju tvrdnju.
hocu.. rekla si " Moja generacija je rasla bez Religije,nije se ni "upraznjavala"niti se o njoj govorilo,sve dok to nije postala moda.Svi su porodicni ljudi,skolovani,niko g ne znam od moje generacije da se drogira ili da je kriminalac,ubica ili tako nesto.Nije mi poznato ni da je neko od njih homoseksualac.

Mislis da su jedini gresi doroga i homoseksualizam?
Ljudi su u globalu daleko od moralnih Biblijskih merila... bila to tvoja generacija ili ne...
i ja znam te porodicne ljude koji naizgled zive normalnim zivotom, a opet s udaleko od Boga...
Sebicnost je greh, pohlepa je greh, idolopoklonstvo je greh... a ljudi tako zive... tzv normalno..

takodje kada se zagrebe povrsina vidi se mnogo toga neispravnog kod tih ljudi...
takodje licemerje, ljudi kriju ko su zapravo... zar mislis da ce ti neko priznati da se drogira da zlostavlja svoju porodicu il ida ne brine o njoj...

Zasto je prema zvanicnoj statistici u Srbiji svaka treca zena zlostavljana verbalno ili fizicki, svejedno... ( to je ono sto se zna )
To su te naizgled fine porodice...

Takodje puno njih se drogira... koristi duvan, sto je isto droga i greh...
takodje se cinei razne perverzije u tajnosti...
jedno je kak ose ljudi predstavljaju a drugo kakvi su zapravo...
Ne znam koja je tvoja generacija, al sto se tice moje, svi oko mene su se drogirali.. ja ne...
takodje su normalno nemoralno ziveli... vecina...

Da znas da si u pravu :ok:
Sad kad malo bolje razmislim deca od tih mojih skolskih drugara su bas frustrirana,mora da ih ocevi sexualno zlostavljaju,i imaju uvek neke cudne modrice i cesto nose gips.A ja mislila to je od bavljenja sportom :zcepanje: A i cesto su u nakoj krizi,mora da je zbog droge,znas ono tresu se i znoje.
Fala ti sto mi otvori oci,sad sam progledala!

људска друштва Бога/Библију прилагођава себи и својим интересима, стога имамо што имамо

нема ту лека - људска природа је то

Back