..čaura..

Ja sam dosadna forumasica. U sebi nemam ni trunke avanturizma. Mm je moja susta suprotnost inace da samo od mene zavisi... :neutral:...

Mirka pomenu plesove. To smo poceli pre tri godine i divno nam je, ali nisam razumela da se tema odnosi i na to...

(off topic, nemam frku da igram na casovima plesa iako ima i publike, ali pred rodbinom i prijateljima umirem od blama :sad2: )

..kada ste poslednji put uradili nešto po prvi put? :)

..da li ste se učaurili i nemate volje i vremena,
ili smatrate da ste probali sve vredno probavanja,
ili vas je sramota jer se "mator konj ne uči novim trikovima"? :)

..letos smo, ničim izazvani, prvi put otišli na kuglanje..
..od tad mi se vrzmaju ovakve misli po glavi,
narochito dok blaženo lečim upalu mišića posle istog, svakog vikenda.. :lol:

pre devetnaest godina sam se prvi put udala..
pre osamnaest godina sam prvi (i jedini) put postala majka..
pre cetiri godine sam se prvi ( i poslednji) put razvela..
pre godinu dana sam prvi put izasla iz caure i postala svoja..
sa cetrdeset sam prvi put scuba zaronila..
i mnogo u tome uzivala..
sa 43. sam prvi put zapocela svoju takmicarsku apnea karijeru..
uspesnu..za godinu dana - 7 medalja..
a konkurencija - duplo mladja..:mrgreen:

i nije ovde bitno to takmicenje..ono je samo posledica stila zivljenja i nacina razmsljanja..
ovde je bitno - da ja znam da mogu sve..:flert:

Ne osećam se učaureno. E, sad, koliko novih stvari radim... je relativna stvar, i mora da se posmatra u odnosu na mene u mladosti - ja ni kao mlađa nisam bezglavo skakala u nova iskustva, uvek sam bila poprilično isključiva... i često sam se kajala kada sam namenski probala nove stvari - tako sam recimo saznala da imam jeziv strah od visine :lol:
Ali trudim se da samoj sebi budem nova, da učim nove stvari iz oblasti koje me zanimaju, da se ne klonim novih poznanstava samo zato što nemam vremena i mesta za nove ljude u životu... i bičujem sebe svaki put kada bih radije ostala kod kuće, jer sam umorna od posla, pa ipak izadjem i radim nešto, trudim se da mi život bude raznovrsan...

Uh! Kad sam razmislila, prilično učaureno živim već dosta godina. Čak u istom mestu i letujem :neutral:
Ali strašnije od toga je što trenutno ne mogu ni da smislim šta bih to probala novo :eek:

Do pre 6-7 meseci sam bila u formi da stalno trazim nesto novo i da mi se uvek desavaju neke neobicne stvari po prvi put.
Medjutim, sad sam upala u zivotnu fazu kada sam se prilicno ucaurila i nisam nimalo znatizeljna da isprobavam neke nove ludorije
I ovo je samo jedna od faza, mozda je malo povezano sa kompletnom situacijom, ali ce sigurna sam proci, i opet cu upasti pre ili kasnije u fazu toh novih stvari, tako to ide u krug
Trenutno mi prija ova ucaurenost:confused: bas svasta sa mnom

"Prestani da čekaš dok ne završiš školu, dok ne izgubiš 10 kg, dok ne dobiješ 10 kg, dok se ne zaposliš, dok se ne udaš/oženiš, dok ne otplatiš kuću, dok ne kupiš novi auto, dok ne dobiješ decu, dok ne odeš u penziju, dok ti deca ne odu iz kuće, do proleća, do leta, do jeseni, do zime, do iduće godine, dok ne umreš… pre nego što odlučiš da budeš srećan."

da.....bila sam dugo na jednoj raskrsnici i semafor je bio ukljucen na zeleno i za pravo i za levo i za desno....a ja sam kao na crveno sedela u kolima i cekala.....mesecima koje su se pretvorile u godine...i gubila vreme...i prvi put sa odlucila da nema vise cekanja....napravila sam par prvih koraka..izasla iz kola, naduvala gumu i sad krenula da sipam benzin:D...a gde cu ici...to jos uve ne znam....ali znam da necu ici u rikverc

Volim da učim nove stvari :)

Ja bih volela da naučim da pletem. Doduše, probala sam već jednom kao tinejdžerka i nije mi baš išlo:rumenko:. Razmišljam ovih dana kako mi treba šal, a ni jedan mi se ne sviđa da kupim, pa mi mogla sama da ispletem:D. Tako da planiram da pronađem igle, kupim vunu i počnem. :mrgreen:

Uh! Kad sam razmislila, prilično učaureno živim već dosta godina. Čak u istom mestu i letujem :neutral:
Ali strašnije od toga je što trenutno ne mogu ni da smislim šta bih to probala novo :eek:
isto
Хаха, ја од пре неку недељу продајем женске чарапе, што никад нисам ни помислила да ћу радити! Мислим, нисам ни мислила да ћу икад нешто ,,ваљати'', али су чарапе прелепе, и још ми је задовољство што ваљам добру робу за мале паре! :zcepanje:
postavi slike moža i mi kupimo:mrgreen:

ne znam ni sama kako da definišem svoje stanje
Jako se vezujem za ljude, stvari sitnice...
ne volim nove razmeštaje po kući, ne volim da menjam kola, kafane u koje idem, boju kose koju imam, šminku koju koristim, ne volim nove ukuse proverenih stvari (tipa kokakola bez šećera i sl).
prijatelji su mi još sa jednocifrenih rođendana.

ako je avanturizam onda sam u zadnjih par godina po prvi put
u akva parku probala sve, ali baš sve tobogane, kamikaze i ostalo
pomogla Doni da ošteni 9 štenaca i očuvala ih dvaipo meseca
izvela psa na izložbu i trčala sa njim u ringu
okačila svoju sliku na forumu
ispunila jednom olako dato obećanje koleginici da ću na njenom doktoratu (mislim posle u kafani) nositi maramu trbušne plesačice oko kukova....

ronjenje na dah buki..
u mestu..u duzini..u dubini..mnostvo disciplina..;)
statika..dinamika..
bez peraja..sa njima..
bez tegova..ili konstant..koliko uneses, toliko izneses..bez odbacivanja..
svetski rekordi se mere u preko dvestotine metara u dubinu..najavljeni 300m.
statika je oko 11min..
moja skromnih 4:24..za nase uslove dovoljno za medalju..
i tako..

gledao sam malo na youtubu pre nego sto si mi odgovorila.. el moze u statickoj apnei da se takmici i neko ko nije ronilac?
e, a ja sam nekad davno izdrzao 5:40 lezeci u krevetu.. u vodi je sigurno teze

gledao sam malo na youtubu pre nego sto si mi odgovorila.. el moze u statickoj apnei da se takmici i neko ko nije ronilac?
e, a ja sam nekad davno izdrzao 5:40 lezeci u krevetu.. u vodi je sigurno teze

moze...u vodi je lakse..spustis puls..i kontrola..mentalna..a pre toga kondicija..naravno fizicka..
5:40 bez treninga je sjajno vreme za muskarce..nacionalni rekord za muskarce je cici mi se negde oko 7 min..sa malo treninga, nije nemoguce..
ako resis da se otisnes u ove vode..javi..novi talenti su uvek dobrodosli;)

Od decembra prošle godine, od kad sam prešla na novi posao mnoge stvari su mi prvi put- stalno učim nešto novo, od odnosa prema ljudima-sad sam kao neki šef i učim da budem autoritet, a to mi nije u krvi- pa do stručnih stvari...Oduševljena sam stalnim promenama i učenjem, baš se osećam dobro, vredno, mlado, cenjeno...

..kada ste poslednji put uradili nešto po prvi put? :)

..da li ste se učaurili i nemate volje i vremena,
ili smatrate da ste probali sve vredno probavanja,
ili vas je sramota jer se "mator konj ne uči novim trikovima"? :)

..letos smo, ničim izazvani, prvi put otišli na kuglanje..
..od tad mi se vrzmaju ovakve misli po glavi,
narochito dok blaženo lečim upalu mišića posle istog, svakog vikenda.. :lol:

Eh, lepo me podseti......Ove zime ću definitivno naučiti da se klizam...

Priznajem da sam se malo ucaurila...Svaki dan se sveo na posao-kuca...sta ces pojesti, popiti, obuci...i sve to pocinje da me smara i sve vise mi lici na penzionerski zivot koji i nije los kad imas dobru peMziju i unuke da ih setas po parku..ali, za tako nesto ja jos imam godina i godina da cekam...
Sa druge strane, vecinu stvari sam probala i radila u zivotu...od raznoraznih hobija, skola i skolica, sportova, drustvenih igara...nekako, sve u svoje vreme...sve je to meni super videti kako neko igra sambu, rumbu, ca-ca-ca, ali ja sebe ne vidim u tome...delujem sebi kao slon u staklarskoj radnji...nisam ja od tih neznih i suptilnih...ja sam vise za olovne vojnike ...ali, lepo je ako je neko pronasao ventil u tome...
Ono sto nisam nikad radila su stvari koje su mi zabranjene napismeno...skakanje banzijem, sa padobranom, volela bih nevidjeno da sednem u onaj cekic u luna parku, ali ne smem i to ce mi ostati neispunjena zelja dok sam ziva ...Jedino sto nisam probala je rafting...e, to moze...:)
Ponekad imam strasnu zelju da se prikljucim nekoj grupi ljudi, tipa neke organizacije za mlacenje prazne slame cisto da bih se osetila kao drustveno bice, a ne puki robot koji samo razmislja o produktivnosti i profitu...nazalost, upravo ovo sprecava vecinu nas mladih da radimo mnoge stvari po prvi i stoti put...i tu se ja osecam nemocnom...ali i to je ljudski...
I svaki put drzi me ta zelja odredjeni period u kojem ja samo mastam, ali ne realizujem to u stvarnost i upravo se tako i rasprsi...u hiljade sitnih cestica koje proguta mrak...i sutra sam ja ponovo na svom starom putu...
Ej, sad se setih jos necega...PAINTBALL - definitivno...!!! E ovo cu probati...a i lezi mi...

I tako...osim toga, ta ucmalost je i rezultat ljudi koji te okruzuju...ako su pored tebe ljudi u zivotnom snu,zombiji, onda nema sanse da ti daju inspiraciju...da se vucete medjusobno, da se magnetisete...Za neke stvari nismo dovoljni samo mi, kao jedinke...A uostalom, i za " prvi put " je bar do sad i po pravilu bilo potrebno dvoje ( minimum )...:mrgreen:

eh, pa kad ne bih povremeno uradila nesto novo, odumrla bih:lol:
kuglanje me odusevilo, cak sam posle isla da vidim dal mogu da uskladim termine i da se uclanim u klub. nazlaost, nista od toga..
ja sam ko majmunce, mene stalno neki djavo tera..sve bih ***..i nista me ne popusta to sa godinama..ima mirnijih perioda, i manje mirnih..ali..radoznala dusa..:)
pre mesec dana sam uradila nesto prvi put:think:
i da, velika je razlika u tome dal se nesto desilo prvi put..ili si nesto uradio prvi put..
pasivan ili aktivan odnos prema zivotu..:)

Poslednja izmena:
eh, pa kad ne bih povremeno uradila nesto novo, odumrla bih:lol:
kuglanje me odusevilo, cak sam posle isla da vidim dal mogu da uskladim termine i da se uclanim u klub. nazlaost, nista od toga..
ja sam ko majmunce, mene stalno neki djavo tera..sve bih ***..i nista me ne popusta to sa godinama..ima mirnijih perioda, i manje mirnih..ali..radoznala dusa..:)
pre mesec dana sam uradila nesto prvi put:think:
i da, velika je razlika u tome dal se nesto desilo prvi put..ili si nesto uradio prvi put..
pasivan ili aktivan odnos prema zivotu..:)

:) .. :ok:

Back