Casopisi

eee.....da čitaš Cosmo znala bi
-šta ne smeš kad se napiješ
-ono šta mu nikako ne treba reći (a šta njegovoj maman) :P
-kad ga prevariš, šta i kako dalje itd.itd. :lol: Nevaljali časopisi!
ne znam, u suštini furaju američki bihejviorizam, one rubrike tipa kako da...u 10 koraka...psihologija, uprošćena, ali to zaista NIJE loše, pročitaš pa ne škodi

časopis koji bi bio samo o ženama bio bi, nažalost, neki lezbo časopis jer je uvrežena stvar da žene misle o seksu i muškarcima pola života...:roll: Što za mnoge i važi :)
btw. ima nekih "strogo ženskih" sajtova...pogledaj, pa vidi sama, sigurno će ti NEŠTO zasmetati. Meni recimo smeta isključivost i preterivanje. ali ako je sajt ozbiljan, onda ima sjajnih studija i eseja koji nikogane blate ve kazuju nešto novo.

Gledala sam jedan ceski dokumentarac o celoj industriji - casopisi, manekenke, kozmetika itd. cak su se tu pojavile i ceske anarhistkinje :) a sve u brojevima (tj. koliko se na cemu zaradjuje, koliko se godisnje trosi na kozmetiku itd.). Smesno i tuzno, a najgora je bila bas urednica Kosmopolitana. Al hajd', pogledacemo i to.
Citam ja razne sajtove, ali mi nedostaje nesto izmedju: nema svaka zena u Srbiji pristup internetu ili nema vremena za to, a nije bas ni svaka lingvista ili akademik: znaci nesto izmedju... a na srpskom. Nameravam da napravim sama - za sebe i prijateljice. Javicu kad bude.

Hvala za NIN :) al to je malo van teme. Zemlju cu da pogledam.

ubedljivo najodvratniji ženski časopis svih vremena :Sofija
pismena vežba umesto uvodnika, crvena sasvim + ruška jakić savetuje žene + polugola baklava na duplerici :lol:

Betty:
ugursuz i vucibatina :D

Neeeee! Šarmer, pre svega. :D Kad te orobi, ne mož' mu zameriti... :lol:

btw, čitam postove o ž.časopisima...Mali komentar, dođu mi u ruke, s vremena na vreme, u mnogima se pokidam od smeha (saveti - mila moja treba 'vako, treba 'nako), ali ima i ok stvari...Ono unisex, zdravlje, sex, deca i slično.

Bljuvotine o belosvetskim fuficama i onim, malo finijim redovno preskačem. Pogledam fotke (eh, šta ti je muško :D) i listaj dalje...

Previše liče na zapadni način konzumiranja... Fast but tasteless. :wink:

Izasao je novi Elle! :D

Ne znam, al' ovo je jedini zenski casopis po mojoj meri! :razz:

Plus dobih kupon za 10% popusta za NikeWomen shopping!

Taman moram da obnovim sportsku garderobu za teretanu, yipi ya yeee! 8-)

ne stigoh ni da ga pregledam, u međuvremenu tj. danas kupila Cosmo
pa kaže
u plavom kružiću u gornjem desnom uglu naslovnice:

"GOLI MUŠKARCI
na svakoj
strani!
pa sitno ispod: jasno vam je da to samo Cosmo može da uradi!)"

ima i zadatak - da ih prebrojiš :lol: Ima ih oko 75, što golih što polugolih
odnosno, samo nekoliko SKROZ golih, ali jedan je baš smešan, yogin neki :P

mene bi bilo blam da ovaj Cosmo vidi neki frajer :lol:

Meni se svidja Vita, hrvatska verzija L&Z, samo sardrzajnija i sa drasticno manje reklama. Kupujem ja puno toga, Cosmo, Elle, L&Z, ali uglavnom samo prelistam, onda se to rasturi po kuci, ili u boljolj varijanti razledim okolo. Da, ponekad kupim i Vreme, procitam mog omiljenog lika Teofila Pancica, i to je to.

Citam strucne casopise, a od zenskih casopisa ponekad uzmem: "Lepota i zdravlje", ali su obicno zatrpani reklamama za kozmetiku, pa mi se zbog toga ne svidjaju. Ranije sam uzimala "Jefimiju". A ostali zenski casopisi su prepuni pored reklama i tracevima, pa tako da ih ne uzimam jer nemam sta u njima pametno da procitam. Iskreno receno :)

po čemu se razlikuju, ja nisam primetila razliku :confused.
osim što ono iz HR Cosmoa izaže tek narednog meseca u srpskom
a ionkao svi prenose neki američki, to je to, 30 % tekstova je isto u broju pa se onda distribuiraju po mesecima
ekonomist je kul ovog meseca:
pazi tekst - Zarazna Zara :D

Back