Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ko se boji insekata i glodara dakako ima seksualnu frustraciju.

pomisli, insketi i glodari su brzi i nepredvidivi (a i imaju tendenciju da se zavlače u rupe)

Freud je ukazivao na taj paradox i da se muškom polnom organu (kerec, prim aut) često tepa sa "miš"..i to od strane žena koje se miševa dakako plaše

Zaključak? Entomofobičari projektuju strah od neželjene trudnoće.

Neeeeeeeee nikako nije mogao da ima probleme i pre sa njima i da to ostavi trag i neee nikako ne mogu da budu gadni i odvratni u kuci mora da je seksualna frustracija u pitanju :zcepanje: .

A to za trudnocu cu posebno drugaru da prenesem :rtfm: ima bre da prestane da se plasi da zatrudni :rtfm: odmah :zcepanje: .

ko se boji insekata i glodara dakako ima seksualnu frustraciju.

pomisli, insketi i glodari su brzi i nepredvidivi (a i imaju tendenciju da se zavlače u rupe)

Freud je ukazivao na taj paradox i da se muškom polnom organu (kerec, prim aut) često tepa sa "miš"..i to od strane žena koje se miševa dakako plaše

Zaključak? Entomofobičari projektuju strah od neželjene trudnoće.

Jopet čika Frojd?

Znam za tu teoriju da se žene plaše miševa jer se, u stvari, plaše kur.ca.

Ne plašim se miševa. Šta to znači?

odlican i dirljiv video iznad, samo kad bih tako stvarno bilo u idealnom bolesnom svetu, istina -devdeset posto vremena ljudi razmisljaju u bolnicama u stilu, **** bih zubarku, .kar'o bih pacijenta, silov'o bih psa, popusila bih mu ****.. :) mozda vulgarno ali istinito.
ili nesto redje pomisle- " e sto se muz ne brine o meni ko ovaj doktor lepotan ", " au jbt sto meni zapadne neka matora ruzna doktorka uvek" , "vidi ga ovaj matori starac, sklanjaj se sa puta da prodjem, mrtvacnica je sprat ispod" , "a evo ih gomila baba u redu za cekanje.. sad ce da gnjave, pobio bih ja to sve" ,"ej sto ovaj ide preko reda, sa.. ah bakute su vec skocile na njega, necemu i one da posluze", "ebem ti drzavu i zdravstveni sistem koliko da cekam", "au vidi ga onaj bolesnik kakav je gubav, sa'ce me zarazi variolom verom, gotov sam", 'ne kaslji u mene majmune, ako se razbolim .ebacu ti mater" , "papiri papiri, ne znam ni zasto sam dosao vise ovde ni kuda idem", "uhmm, miris krvi u vazduhu,"

... Dodelite srecu sebi i poklonite problem i tugu...

Sreca je prihvatiti svet bas onakav kakav jeste. Za to nije potrebna pamet, dovoljno je biti pitom kao jagnje.
Nesreca je neprihvatati svet onakav kakav je. Ne pronaci svoje mesto, ne pronaci mesto koje mozemo nazvati svojim.
Velika nesreca je pokusaj menjanja sveta. Kada nesrecan covek menja svet, on umnozava nesrecu.
Srecni ljudi bi umeli da menjaju svet na bolje. Ali oni to ne zele jer su srecni.
............................................................................

Kad malo razmislim, prihvatanje sveta se ne zove sreca nego udobnost. Umetanje sebe i svojih potreba u udoban kalup.

Pa sta je onda sreca?

E, al ne misle svi da se najposle vraćamo zemlji.

Ima ih koji veruju u sledeće ili večne, ili i sledeće i večne živote na drugoj strani.

Mada, i većina takvih misli da je sve na Ovome Svetu tek iluzija; i s te si strane u pravu.

Ali mene uvek oneraspoloži kad krenem da mislim da je sve što mi se ovde dešava, zabluda i varka, nebitno i zabezveze. Čemu se smaram, onda?

Za postojanje drugih svetova nemam argumente, i jedino u šta se mogu pouzdati je Ovaj koji Jeste. Trenutno.

Naravno, i u smrt. Smrt je najveći argument.

pa ne, ne mislim da treba da se smori covej zato sto eto tako je kako je, prosto uzmi sve sto zivot pruza. dok je emocija, dotle smo i zivi kad razmislim :) najgore je kad neko za zivota umre u sebi toliko da vise ne oseca i radi po automatizmu, bez ikakve zelje, volje.. to su promaseni zivoti. makar bili i deo iluzije. zato kako ono kazu "kako se utripujes tako ti je" :) bar je zivot promenljiva kategorija u svakom smislu :)

"kako se utripujes tako ti je" :) nesto veoma slicno pise u prorockim knjigama: "ko sta trazi bice mu dato".

Ljudi ce traziti i ono sto ne razumeju. Uglavnom ono sto ne razumeju. Najvise ono sto ne razumeju.
Covek ne moze voleti ono sto ne razume. Jer ako volis nesto sto ne razumes, ti volis svoju misao o tome.
Sebe.
Sto i nije tako malo.
Ali sta ako ni sebe ne razumes? Koga ces onda voleti?

Kada pozelis nesto sto ne razumes, a to sto ne razumes ne mozes da volis, znaci da ces traziti i dobiti nesto sto ne volis. Sagradices sebi zatvor.

U razumevanju je kljuc.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back