Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dosada je mnogo bolja od lencarenja (koje nije nista drugo no najobicniji anestetik.) iz dosade su nastale mnoge dobre stvari, iz lencarenja je nastala samo bolest. sad ce neko reci kako su ove dve stvari u stvari jedna te ista stvar, no, ja kazem da nisu. kad si na forumu ti se ne dosadjujes, iako bi se ta aktivnost mogla opisati na taj nacin, vec lencaris, trazis stimulus na koji mozes da reagujes. dosadjivanje je suprotno toga: potpuno odsustvo stimulusa (spoljasnjih sila) koje dozvoljava tvojim sopstvenim mislima da dodju do maksimalnog izrazaja. kod lencarenja se covek prepusta drugima (bilo da je rec o forumu, o komunikaciji licem-u-lice, knjizi, umetnickom delu ili pak samo najobicnijem prisustvovanju nekom javnom dogadjaju) dok je kod dosadjivanja covek prepusten sebi i onome sto je doziveo u proslosti. no, dosadjivanje neretko ume da postane neprijatno zbog cega mnogi kao izlaz biraju lenceranje, lek za simptome, iliti "quick-fix", koji im pruza olaksanje na kratko vreme ali koje ih brzo vrati u prethodno stanje mizerije (koje se ubrzo, nakon sto covek shvati da nije nista uradio po pitanju svoje mizerije, transformise u jos vecu mizeriju.) jedini pravi lek je da covek istrpi sav taj pakao u glavi tj. da ne reaguje ni na realne ni na simulirane stimuluse.

Dosada je opasna stvar. Naprimer, dosada je okidač i motivator psihopati. Psihopata ima samo jedno zlo u životu, to što mu je dosadno.

To o čemu ti pričaš. to nije dosađivanje. Čovek koji dozvoljava sopstvenim mislima da dođu do punog izražaja, kako kažeš, on se ne dosađuje.

Znaš šta je meni uvek bila želja? Ne znam kako se to tačno zove, ali postoje one komore u koje vole da ležu Japanci; one napunjene vodom i u kojima te poklope; tako da od tebe odstrane bukvalno svaki spoljašnji stimulans. Ležiš tamo, u potpunom mraku, u vodi, gluv i slep. I prepušten sam sebi.

Čitala sam da su mnogi bili kur.čevi heroji, pa zalegali misleći kako je to go pasulj, mačji kašalj, ništa. Saće baja malo da se relaxira. Cvrc, lupali su od iznutra ko da su ih žive sahranili, i izlazili unezvereni i prestravljeni.

Ogroman broj ljudi na planeti ničega se ne plaši više koliko toga da, kao prvo: bude sam; i, kao drugo: bez ikakvih vanjskih podražaja.

Izolacija nije zajeba.vanje. Kad nemaš ničega do sebe da se sobom baviš, najveći broj nas će da uradi šta god samo da to izbegne.

Ja sam ceo život sama u svojoj glavi, po sopstvenom izboru, i ništa ne mrzim više koliko spoljašnji uticaj. Ja bi tela leć u komoru. Možda bih najzad doživela potpuno odcepljenje od sveta koji me okružuje, bar za kratko.

Doduše, možda bi i pukla. :mrgreen: Pa šta? Normalna nisam ionako.

lenji ljudi nisu lenji jer nemaju sta da rade, lenji su jer ne zele da se bave sobom -- za njih je to dosada, ponekad cak i pakao, od koje zele da pobegnu. bavljenje sobom nikada ne prestaje. u slucaju psihopate, naprimer, problem nije to sto on "nema sta da radi" vec cinjenica da ne zna kako da istrpi dosadu. sterilan je, sto znaci da nije kreativan, sto znaci da ne moze da zada sebi cilj koji se proteze daleko van njegove smrti, vec mora konstantno da si zadaje mini-ciljeve koji nisu povezani jedni sa drugim i koji ne vode nikud.

sto se tice ove recenice:

Ja sam ceo život sama u svojoj glavi, po sopstvenom izboru, i ništa ne mrzim više koliko spoljašnji uticaj. Ja bi tela leć u komoru. Možda bih najzad doživela potpuno odcepljenje od sveta koji me okružuje, bar za kratko.

sumnjam :mrgreen: prvo, zato sto ti je spoljasnji uticaj ocigledno bitan, inace ne bi bila na forumu. drugo, zato sto je zenama generalno spoljasnji uticaj izuzetno bitan. mada, verujem da deo tebe zeli da se izoluje, ali, iskreno, ne znam zasto bi zena htela da postane.. muskarac. zasto bi ti htela da postanes muskarac? mozda zato sto nemas okolinu kakvu zelis, sto ima smisla, al sto ne bi radije trazila muskarca koji bi ti pruzio ono sto zelis? :mrgreen:

sto se tice ove recenice:

sumnjam :mrgreen: prvo zato sto ti je spoljasnji uticaj ocigledno bitan, inace ne bi bila na forumu. drugo zato sto je zenama, generalno, spoljasnji uticaj izuzetno bitan. mada, verujem da deo tebe zeli da se izoluje, mada, iskreno, ne znam zasto bi zena zelela da postane.. muskarac.

Ovo sam znala da ćeš pomenuti, i palo mi je na pamet da se uvatim toga, ali me, pošteno govereći, mrzelo. Forum mi nije spoljni podražaj. Forum je nešto što sklopiš s poklopcem laptopa, i ni brige te. Na mreži ništa nije stvarno, i sve mož da bidne a ne mora da znači. Mreža je virtuelna, ko i pare.

Spoljašnji uticaj je ono što je u stanju da me dotakne, lepo ili ružno, u realnom životu. Majke ti, jel tebe zaista dotiče, ili na bilo koji način na tebe utiče, bilo šta što ovde vidiš i čuješ?

Tako možemo da kažemo da smo hirurzi jer smo iščitavali wiki.

Ženama je, kažeš, spoljni uticaj bitan - šta ti znači to: spoljnji uticaj? Ženama je bitna spoljna reakcija. Sad bi mogao da mi filoSofiraš, i da mi kažeš, a šta je spoljna reakcija, ako ne uticaj, i bio bi u pravu, donekle.

Verovao ti, ili ne, ali zabole me patka za spoljnu reakciju. Pretpostavljam da si, govoreći, mislio na mušku. Muškarci greše kad misle da je ženama bitna muška reakcija. Ženama je mnogo bitnija ženska. Kako god, nije mi naročito bitna ni jedna. Znam da mi nećeš verovati, a i što bi mi verovo - ovo je samo mreža.

Ono što mi je zanimljivo, jeste zašto misliš da žena koja teži izolaciji želi da postane muško? Jel izolacija neka muška povlastica? Neki muško/masonsko/pingvinski doseg? Nešto što samo muškarci razumeju i jedino oni teže - zato što razumeju?

forum jeste spoljasnji stimulus. kao sto rekoh ranije:

kod lencarenja se covek prepusta drugima (bilo da je rec o forumu, o komunikaciji licem-u-lice, knjizi, umetnickom delu ili pak samo najobicnijem prisustvovanju nekom javnom dogadjaju)

i kad citas knjigu, naprimer tolkiena, i tada se prepustas drugima, u tom slucaju tolkienu. i kad igras video igru, naprimer soul calibur, i tada se prepustas drugima, u tom slucaju namcu. kad god se prepustas drugima -- a ovo je izuzetno bitno! -- ti blokiras put svojim mislima. prave misli se radjaju samo u potpunoj izolaciji. sve ostalo je u poredjenju SHIT, najobicnija reakcija.

e sad, misli se uvek radjaju u odnosu na neki stimulus -- nemoguce je ziveti bez spoljasnjeg stimulusa -- ali postoji razlika izmedju aktivnog razmisljanja i reaktivnog razmisljanja. aktivno razmisljanje sjedinjuje sve prethodno dozivljenje stimuluse i moze se odvijati iskljucivo u izolaciji dok je reaktivno razmisljanje odgovor na polovicni broj stimulusa, koje se odvija u trenutku kada je covek izazvan da reaguje.

zene su polovicna bica u smislu da zavise od drugih sto znaci da ne mogu da se izoluju ukoliko zele da ostanu zene. ukoliko im je okej da se priblize muskarcu, onda mogu, ali ja to ne volim.

prave misli se radjaju samo u potpunoj izolaciji. sve ostalo je u poredjenju SHIT, najobicnija reakcija.

Ovo je tačno.

zene su polovicna bica u smislu da zavise od drugih sto znaci da ne mogu da se izoluju ukoliko zele da ostanu zene. ukoliko im je okej da se priblize muskarcu, onda mogu, ali ja to ne volim

Ovo bih, ako te ne mrzi, da mi se malo pojasni.

Kad si štreber :mrgreen: :hahaha:

Ptico Kasnilice isprskaj onim sto sam i ja -vidis nema ih unutra :srecna: .

Nema ni ukucanina otisao :zcepanje: nadam se nece biti leptirova/lepita :rtfm: dokle vise :rtfm: .

Kako je ispravno leptirova ili leptira? :think:

-----------------------------------------------

Gledam Rolerijada u BG-u a ja nisam tamo :sad2: da sam znala otisla bih da gledam :sad2: .

Ukućanina da vratiš pod obavezno :lol:, inače si nadrljala sama, vidiš kako ja prolazim :(

Jedan leptir mi se uvukao sinoc ispod roletne sa spoljne strane prozora .Ne otvaram prozor jer ne znam da li je odleteo .

Evo me kao polomljena sam nisam odmorna a naspavana sam.
QQ ... :lol:

pravda za bube :evil:

- - - - - - - - - -

hehe ali necu da ih usvojim
pa mozda i bih da se priblizim muskarcu ali to nista ne garantuje, svejedno ces nekog da zanimas makar onako za seh tj nije garant :I

- - - - - - - - - -

il ce nesto da ti se napravi
e a bas bih sad da iskljucim pol to sam vec objasnila
Kaži destinaciju, bre! Dolazim odmah i garant ispunjavam svaku želju!!! :heart:

- - - - - - - - - -

Bil ubila tu macu? :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back