Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti na komentaru. Priznao sam sebi,da nisam ne bih se javio ovde sa tim problemom.Nisam jos uvek spreman da se suocim sa posledicama ako priznam i ljudima kojima sam okruzen,iscrpljen sam dovoljno od svega.Emotivac sam (nazalost) i ne znam kako bih podneo da me napuste neki od prijatelja. Ne volim zivot u lazima,niti bilo kakvo pretvaranje ali nazalost moram tako,bar za sada.
Sav kvalitetan život je satkan od laži!!! :(

Nadam se da će ovaj post od Koto Hakim da pročita ... a ja ću da odgovorim Bru Zliju:

Ne sanja.
Film "Američki psiho" snimljen je po istoimenom romanu (Bret Iston Elis).
Patrik Bejtmen zgodan je i uspešan američki japi, poznavalac muzike, esteta i snob, koji se noću preobražava u psihotičnog serijskog ubicu. I mnogo je luđi od svog „demodiranog“ uzora, Normana Bejtsa.
U tom satirično opisanom svetu, poremećenih merila vrednosti, u kome se ujutru ide u teretanu i vodi računa o zdravoj hrani, a uveče šmrče kokain, ništa više nije apsurdno, pa ni činjenica da se ne prihvata priznanje ubice da je ubio više desetina ljudi. U njegovoj sredini niko se, zapravo, ne poznaje; druženja su površna, a povremena viđenja služe samo kako bi se međusobno nadmetali u tome ko nosi skuplja odela, ili ko može sebi da obezbedi rezervaciju u „fensi“ restoranu. To otuđenje, ali i uniformnost i bezličnost ostalih aktera drame, omogućavaju Patriku da se poigrava sopstvenim identitetom i sa lakoćom živi paralelnim životima. On ubija iz sadističke potebe, u nastupu besa, u naletu perverzne strasti, zbog ljubomore na činjenicu da njegov poslovni konkurent ima lepšu vizit-kartu. Izuzetno je bolećiv prema muzici Vitni Hjuston i deklamuje o svetskim nepravdama, ali ubija klošare, prostitutke ili kolege. Dok Patrik glasno i ushićeno citira serijskog ubicu, Eda Gejna („Čim na ulici vidim lepu ženu, jedan deo mene poželi da je mazi, a drugi deo zamišlja njenu glavu nataknutu na kolac“), njegovo društvo ne primećuje ništa neobično u toj izjavi. On nema očiti motiv, ali nema ni alibi; kada ga istražitelj pita gde je bio u vreme ubistva, on bezazleno odgovara da je „išao da vrati video-kasete“. I to je dovoljno. Ne mora ni da ukloni tragove svojih brojnih zločina, iskasapljene žrtve i ljudske glave koje čuva u frižideru, jer je to već učinila agencija za prodaju nekretnina. Dakle, njegovo ludilo ostaje neprimećeno, ili se utapa u opšte.

„Iznutra nije važno“, filozofira Bejtmen, aludirajući na jedini kriterijum socijalne prihvaćenosti i uspeha – privlačnu spoljašnost.

Roman je zapravo kritika savremenog društva, sa elementima horora.
Ne znam šta bih ovdje izostavio a da ne istaknem! :ok: :ok: :ok:

Sa čitanjem i razumevanjem tebe. Da budemo konkretniji.
A imaš utisak da želim da te provociram?
Некада давно си открио своје планове glede ''дебате'' са неистомишљеницима,
(нешто у вези ''зајебавања''), брилијантна тактика таквих као што си ти је увек иста:
када вам нестане муниције (вербално забагујете) увек се дохватите куловских провокација.

z:mrgreen:

Tačno. Sve sam to nabrojano, čim napišem nešto što ti ne prija.
Што би мени нешто пријало, или не?
Па није ово заседање Округлог стола, где се сви познајемо (приватно)
па да се хватамо за гуше и потежемо ''дегутантне ситнице'' и ''прљав веш''.
Ово је форум, место где неко износи свој став о нечему, без обзира да ли се слагао
са туђим мишљењем, или не, због тога и служе теме. Ја изнесем своје импресије,
ти своје, молим лепо. Али основни проблем је што се неки овде крију иза бајковитих
прича и представа о ''слободама, правима'' а први би постројили уза зид, и стрељали оне са којима се не слажу.

Da, da... ozloglašeni. Po proceni intelektualca kao što si ti.
Него шта. z;)

Verujem da si se trudio. Pazi samo da ne ostaneš trudan. Ma verujem da ti je znanje o pederastiji široko. I teorijsko i empirijsko.
Сам си рекао да:

Nije ovo ovde naučni skup, ni mesto gde će velike naučne činjenice i radovi da se prezentuju.

На почетку ове маратонске авантуре си манифестовао знакове беса, агресије, касније си показао и своју ''духовиту страну'' а и хистерично церекање ти није страно. Шта је следеће?

Ako imaš neka iskustva sa mnom što se tiče ovog rasturanja, ne moraš baš svima da pričaš.
Занимљив симптом - сексуалне конотације, тражиш је на местима где је нема уопште.
Ја сам мислио да ти са својим знањем растураш.

Nemam ja šta da te raskrinkavam. A predmet nije to šta ti radiš. Ovde je reč o stavovima koji su zbog neinformisanosti samim tim proizvoljni.
Kad pominješ skrivenu prirodu i podmuklost moje sorte, objasni o kakvoj se to prirodi radi i kakvoj podmuklosti i perfidnosti.
Такви као што си ти, су хушкали оне несрећнике да парадирају, да се експонирају, да уживају у болести уместо да се
посвете свом опоравку (а процес ревитализације је могућ, то тврди и потпуно сам сигуран, твој омиљени доктор Мирољуб Петровић z:mrgreen:)
Многи људи су заправо и били против медијског истицања, нису ни желели да буду део тог експеримента, држали су се своје
приватности и своја четири зида, и нису нигде у јавности истицали своју ''алтернативу''. Онда су се (као гром из ведра неба) појавили
душебрижници из којекаквих и опскурних НВО који су их буквално терали да буду део тима, да се још диче својим манама.
Трпали лову у џепове, манипулисали са њима, и користили их као топовско месо, да их брукају, и понизе.

A sad znaš? Pa svako bi tako "pametan" kao ti to mogao da zaključi iz onoga što pišem.

Da i ovo je "logičan" zaključak. Nema kraja tvojoj mudrosti.
Јаој, како си духовит.

:hahaha:

Da, nema manijaka heteroseksualne prirode. Ovo bi zaista bilo revolucionarno otkriće kada bi bilo tačno. Odmah se vidi da si genije. z:mrgreen:
Ја нисам нигде рекао да не постоје манијаци који су хетеросексуалци. То што си истовремено и безобразан и ограничен
је ствар твоје персоналне природе, али не убацуј нешто што теби одговара у туђе редове. И покушај да питаш стручна
лица да ти протумаче и објасне оно што сам написао.

Ne znaš ni šta sam te pitao. A trudio sam se da pitanje bude jednostavno. Ali ništa nije dovoljno jednostavno da bi ti razumeo i shvatio.
Pitao sam po kojim kriterijumima je razdvojio te grupe?
A inače si se uhvatio za Kinsija, a ujedno poslao film u kome se Kinsi osporava. Interesantno.
Интересантна ствар је да у том филму се нигде не оспорава Кинси по питању тих фамозних процената.

Ne, trebalo bi da znaš bar orjentaciono o čemu je pisao i šta zagovarao kad ga već pominješ. A ne da ga pominješ samo zato da bi se neko divio kako si ti čuo za Kinsija.
Па пази, колико је ова тема ''изгубила компас'', спомињање Мики Мауса, и Шиље би имало некакву ''научну релевантност''.

Šta god. Ali vidim da ti je to vrlo privlačno - ima puno slika. Šta ima da čitaš koješta kad možeš da gledaš slike, pljuješ i govoriš kako je ogavno.
Imao sam jednog druga na studijama kome dam flašu žestokog pića, on nakrene, namrčti se, kaže - ogavno je i malo, pomalo slisti skoro celu flašu.
Поређење ти је на нивоу.

Ovo mi interesantno. Jel ti to meni persiraš, ili me svrstavaš?
Сврставање, матори.
Доказао си поенту. :hahaha:
Честитам. Било ми је ем мило, ем драго да са таквом моралном и интелектуалном громадом полемишем.
Ауфидерзен!

...., a kako tek onda izgleda neki nesvakidašnji ...?

depositphotos_11570451-Sexy-Smiley.jpg

Што би мени нешто пријало, или не?
Па није ово заседање Округлог стола, где се сви познајемо (приватно)
па да се хватамо за гуше и потежемо ''дегутантне ситнице'' и ''прљав веш''.
Ово је форум, место где неко износи свој став о нечему, без обзира да ли се слагао
са туђим мишљењем, или не, због тога и служе теме. Ја изнесем своје импресије,
ти своје, молим лепо.
A to se radi ovako:
Ц, ц, ц, ништа ово не ваља. И безобразан и ограничен и сенилан.
a022.gif
:lol:
Ovo citirano se inače odnosi na mene. A nisam napisao da to nije tačno (moram da napomenem, jer sve moram da ti crtam, mada ni to ne pomaže).

Али основни проблем је што се неки овде крију иза бајковитих
прича и представа о ''слободама, правима'' а први би постројили уза зид, и стрељали оне са којима се не слажу.
Jeste, a neki kupuju detetu sladoled, a u stvari bi da imaju seks sa detetom.
Jesi pametan u pm, ja se tebi divim do imbecilnosti.

Verujem da si se trudio. Pazi samo da ne ostaneš trudan. Ma verujem da ti je znanje o pederastiji široko. I teorijsko i empirijsko.
Сам си рекао да:
Nije ovo ovde naučni skup, ni mesto gde će velike naučne činjenice i radovi da se prezentuju.
Pa nema problema i ne tražim da dokazuješ jer sam već napisao da ti verujem. Dakle, verujem da je tvoje i teorijsko i iskustveno znanje o pederastiji široko.
I samo pazi da ne ostaneš trudan. Ništa više. I evo, želim ti lep provod. Šta još hoćeš?

На почетку ове маратонске авантуре си манифестовао знакове беса, агресије, касније си показао и своју ''духовиту страну'' а и хистерично церекање ти није страно. Шта је следеће?
Pusti mene, drži se teme. Ili, kritikuj mene u kontekstu mog pisanja o temi, ako znaš o čemu je tema i šta se ovde piše.

Занимљив симптом - сексуалне конотације, тражиш је на местима где је нема уопште.
Ја сам мислио да ти са својим знањем растураш.
Занимљив симптом - сексуалне конотације тражиш на местима где је нема. Gde sam ja to pomenuo seks? Ili, što je babi milo - to joj se i snilo.

Такви као што си ти, су хушкали оне несрећнике да парадирају, да се експонирају, да уживају у болести уместо да се
посвете свом опоравку (а процес ревитализације је могућ, то тврди и потпуно сам сигуран, твој омиљени доктор Мирољуб Петровић z:mrgreen:)
Takvi kao ja? Da ti ne radiš za BIA, kad imaš te informacije. Verovatno sve znaš o meni i takvima kao ja. Tvojoj informisanosti nema kraja.
I šta kažeš? Potpuno si siguran da to tvrdi doktor Miroljub Petrović? Dobro, verujem ti da si siguran da on to tvrdi. Ako, samo neka tvrdi. Svako ima pravo da tvrdi šta god hoće. Kad bi ti bar znao na čemu je doktorirao. Inače, prodaje maglu i pravi se pametan (što i jeste, jer zna da unovči ono njegovo Dr)

Многи људи су заправо и били против медијског истицања, нису ни желели да буду део тог експеримента, држали су се своје
приватности и своја четири зида, и нису нигде у јавности истицали своју ''алтернативу''. Онда су се (као гром из ведра неба) појавили
душебрижници из којекаквих и опскурних НВО који су их буквално терали да буду део тима, да се још диче својим манама.
Трпали лову у џепове, манипулисали са њима, и користили их као топовско месо, да их брукају, и понизе.
Izgleda da u svakoj laži ima pomalo istine. Ali je loše kada laž diskvalifikuje i ono malo istine.
Ti hoćeš da kažeš da parada nema veze sa inicijativom homoseksualaca, već su došli neki "marsovci" koji su ih aktivirali. Štaviše, i prisilili da izđu na paradu.
A o homoseksualnosti i lečenju od iste, ne lupaj. Bar toliko ne lupendaj. Jedina moguća pomoć homoseksualcima od strane psihologa je da ih adaptiraju na ovaj svet - odnos prema sebi i prema svetu.

Ја нисам нигде рекао да не постоје манијаци који су хетеросексуалци. То што си истовремено и безобразан и ограничен
је ствар твоје персоналне природе, али не убацуј нешто што теби одговара у туђе редове. И покушај да питаш стручна
лица да ти протумаче и објасне оно што сам написао.
Odnesi ti to što si napisao stručnim licima kako bi ti dali dijagnozu.
Pa kakve onda veze ima manijakalnost sa seksualnom orjentacijom (pošto pominješ heteroseksualnost kao nešto što se izdvaja od manijaka - kao da ih među njima nema)? Jel treba da ti ponovo citiram šta si napisao?

Интересантна ствар је да у том филму се нигде не оспорава Кинси по питању тих фамозних процената.
Ma jеbeš film. Odgovori mi ono što sam te više puta pitao, kad si tako pametan. Pitao sam, po kojim kriterijumima je razdvojio te grupe (taj Kinsi)?

Сврставање, матори.
A u šta me žutokljunac koji se tek ispilio svrstava? :)

Доказао си поенту. :hahaha:
Честитам. Било ми је ем мило, ем драго да са таквом моралном и интелектуалном громадом полемишем.
Ауфидерзен!
Čekaj da te čika još nešto nauči. Samo nemoj da mi opet pripisuješ seksualnu konotaciju ovoga. Ja mislim na intelektualnu sferu, a ne na ono na šta ti misliš.
Pa kako da ne znam šta misliš kad si mi na gornjem primeru to dokazao. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back