Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko znam ovde je tema "psihološka ispovedaonica" a to vam je kao kad odete kod popa da se ispovedite. On će vas saslušati, neće vas možda ni posavetovati ali će vam oprostiti.
Htela sam reći da nema potrebe za prepucavanjem. Ono što je nama veliki problem možda drugima nije i obrnuto.Ali je dobro negde izbaciti sve iz sebe. Nekada je lakše podeliti problem sa nepoznatim ljudima.Mislimo da će nas oni bolje shvatiti a manje osudjivati, ali eto i ovde medju nepoznatim ljudima dešavaju se prepucavanja. Gospodjo Mina Kristina shvatila sam ja šta ste vi hteli reći: da pored tolike borbe za život ovi mladi opterećuju nas nebitnim problemima, tako malim i nebitnim u odnosu na neke prave probleme. Ali zaboravili ste jednu stvar, ko smo mi da odredjujemo ko ima velike probleme a ko male. Problem je problem i za svakoga svoj najveći. Svako ima neki problem pa za početak zašto i vi nebiste pisali o tome. Ako kažete da nemate problema neću vam poverovati. Mi ćemo vas saslušati a ako vam ne možemo pomoći, bar ćete olakšati sebi dušu. Verujte nikako vas nećemo osudjivati.
Stvarno je dosta prepucavanja, spustite svi malo loptu. Nije teško biti fin :)

Dobro jutro,

Obrisala sam par postova kako se ovo mesto ne bi pretvorilo u poligon prepucavanja.
Nadam se da će se nadalje održati (postojeći) kvalitet diskusije.:)
Nemojte se peckati; niko od nas nije lišen problema pa bi trebalo da se prepoznamo, razumemo i jedni drugima olakšamo i pomognemo koliko možemo.
Hvala unapred.

Jesam li ja nekog uvrijedio time sto sam ukazao na onoga ko pljuje, ismijava i omalovazava tudje probleme i emocije pa je zato moj post izbrisan?

Dobro jutro,

Obrisala sam par postova kako se ovo mesto ne bi pretvorilo u poligon prepucavanja.
Nadam se da će se nadalje održati (postojeći) kvalitet diskusije.:)
Nemojte se peckati; niko od nas nije lišen problema pa bi trebalo da se prepoznamo, razumemo i jedni drugima olakšamo i pomognemo koliko možemo.
Hvala unapred.

Pošto vidim da su i dva-tri moja posta obrisana, pretpostavljam da je bila neka jača diskusija baš zarad toga. Izvinjavam se prvo, što nisam čitala par dana, drugo, veliko izvinjenje svima koje sam eventualno (verovatno) uvredila svojim pisanijama, neću više obećavam, vidim da je ovde bitna podrška i ništa više, O.K. podržavam sve ljude sa problemima, i ja ih imam na tone, neću više kritikovati ni iznositi svoje stavove, bar ne na ovoj temi.

Koliko znam ovde je tema "psihološka ispovedaonica" a to vam je kao kad odete kod popa da se ispovedite. On će vas saslušati, neće vas možda ni posavetovati ali će vam oprostiti.
Htela sam reći da nema potrebe za prepucavanjem. Ono što je nama veliki problem možda drugima nije i obrnuto.Ali je dobro negde izbaciti sve iz sebe. Nekada je lakše podeliti problem sa nepoznatim ljudima.Mislimo da će nas oni bolje shvatiti a manje osudjivati, ali eto i ovde medju nepoznatim ljudima dešavaju se prepucavanja. Gospodjo Mina Kristina shvatila sam ja šta ste vi hteli reći: da pored tolike borbe za život ovi mladi opterećuju nas nebitnim problemima, tako malim i nebitnim u odnosu na neke prave probleme. Ali zaboravili ste jednu stvar, ko smo mi da odredjujemo ko ima velike probleme a ko male. Problem je problem i za svakoga svoj najveći. Svako ima neki problem pa za početak zašto i vi nebiste pisali o tome. Ako kažete da nemate problema neću vam poverovati. Mi ćemo vas saslušati a ako vam ne možemo pomoći, bar ćete olakšati sebi dušu. Verujte nikako vas nećemo osudjivati.
Stvarno je dosta prepucavanja, spustite svi malo loptu. Nije teško biti fin :)

Imaš pravo, ko sam JA da određujem čiji su problemi mali i nebitni, izvinjavam se svima koje sam uvredila
Naravno da mi nećeš verovati ako kažem da nemam nikakvih problema, ko ih pa nema, imam ih i ja gomilu, nekom verovatno nebitnih, meni eto vrlo važni i ponekad nerešivi. Ne verujem da ću se bar na ovoj temi ispovediti i tražiti podršku, meni podrška ne treba, imam prijatelje za podršku, a ovde bih eventualno pisala sa nadom da ima ljudi koji bi umeli savetom da mi pomognu, kako vidim, nema, bar meni tako izgleda, savet i dobronamerna kritika se drugačije vrednuju no što sam ja mislila da je ispravno i potrebno.

...ne plašim se ljudi
plašim se toga
da sam ja dio njih
i u razgovoru sa sobom još nijesam primijetio sebe
da imam sa njima išta osim volju da su ono što misle da su...
...sam isto ne mogu
ali i da mogu
kako bih to objasnio onima koje sam ja učio i učim
da ljudi postoje
i doći će...
...trenutno im loše i d e ...

Poslednja izmena:
Cika Freud je bio nevidjena faca! Kako idu godine sve vise cenim njegov rad bez obzira sto su neke njegove postavke vremenom nadogradjene i izmenjene. Svoje zakljucke je izvodio iz klinicke prakse. Dolazile mu unesrecene, histericne dame za koje se danas zna da su uglavnom bile seksualno zlostavljane, i to u incestnom odnosu, direktno ili u nagovestaju! :)
Jos uvek su osnovni postulati njegove teorije razvoja licnosti (seksualnosti) opsteprihvaceni! Ne treba zaboraviti da je velicina neke teorije (hipoteze) i u reakciji koju izazove, a koja doprinese razvoju nauke... Ne treba zaboraviti ni da je bio prvi... :)
Preporucujem da procitate prepisku izmedju Freuda i Junga, kao i da odgledate najnoviji film "Dangerous Method"...nije los.
Verovali ili ne Freud je bio covek visokih moralnih nacela!!! :)

energetski-set-kamenja.jpg

Šta mislite o moći ovakvog kamena ?

:lol:
Kažu da ima lekovite moći, pozitivne vibracije, i to. :D
Ima nas ovde kojima ne može pomoći ni tim psihijatara, ni šarene pilule, a kamoli nikakvim instrumentima merljiv uticaj kamenja. Ako govorimo o dijamantima, rubinima i sl. onda bi oni mogli da se utope u konkretnu valutu, e da bismo nekako stigli do nekog tropskog mora. To bi bila prava terapija.:D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back