Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
povodom @ borac

Povodom nekih obrisanih postova:
pardon, ali ja zaista ne mogu čitati između redova i reagovati na osnovu nečijeg mišljenja da se tema i izvesni komentari odnose na nekog konkretnog. Takođe, ne mogu znati šta se dešava u forumskim odnosima između 543678099 korisnika.
U uvodnom postu nije spomenut nijedan nadimak, nijedno forumsko ime, a nakon uvodnog posta čak je postavljeno pitanje da li se tema odnosi na rl ili vl.
No, da se niko ne bi osetio ugroženim, i da tema ne bi bila povod za dalju eskalaciju nečijih sukoba - katanac.

znaci draga prijateljice, nije povodom nekih vec povodom mog odgovora koga si dva puta obrisala jer ja nisam neki, imam nik sa imenom i prezimenom i svako zna da prica sa mnom jer se ne kloniram kao postavljac teme.... misljenje je vise nego precizno jer doticni pravi filozofiju od sasvim konkretne psovke koje se naravno uopste nije postideo vec je oko nje izgradio cele kulu svojih tripova prateci me na svim temama konstantno provocirajuci sto si ti naravno videla i ko po obicaju naravno dopustala.... uostalom znas dobro da nema te reci koja moze u ovom polusvetu mene da povredi kao neko ko to kaze oci u oci ali ako se postuje princip da kada jedan opsuje nekom mater da ide na ladjenje ja te pitam zasto ta kreatura nije isla.. samo to.

a ti kazi ko u onom filmu ...neki su dotrcali....

uostalom covi je jedini shvatio kada je rekao da je zoro egocentricno bolesno istripovan a da se ja kao lazno nerviram :lol:

Poslednja izmena:
A jeste li primetili, kad smo kod terapije, koliko ima onih američkih promotera optimizma : Skot Pek, Dzozef Marfi, pa onaj Robin koji je pisao o kaluđeru koji je prodao ferari?
Meni je ta filozofija, psihologija ili šta već, prosipanje iz šupljeg u prazno. Oni bi, gle čuda, da stalno sebi ponavljamo da smo srećni, lepi, uspešni i zaista ćemo takvi postati.
Ja to mogu da tripujem tri - četiri dana, pa posle psujem sve na ovom svetu. Najslađi su kad tvrade : "Vi možete sve!" E pa ne mogu sve jer ja sam čovek, a ne bog.

Antigona, vidiš , ja mislim da ima istine u pozitivnom stavu, pogledu na svet, ne treba se gledati crno.
Znam , čitala sam Peka-a, ono je knjigica za tinejdžere, baš to o pogledu na stvari i dešavanja oko tebe, i spoznaja sebe.
Ima ljudi kojima to pomaže.
Usmeri, uglavnom, labilne osobe kojima fali malo "vetrića u leđa" ... dok ne skontaju, neki nikad i ne skontaju ...
Eto, mislim tako.

Daleko od toga da sam pesimista. Ja sam tim američkim metodama eksperimentisala na sebi. Ubeđivala sam se da mogu da napišem roman, stigla do 120. strane i zaključila da roman ne valja.
Lako ću sebe ubediti da završim roman, ali mi je teško da mu vidim vrednost jer je nema. Ili možda i u tom pogledu treba da menjam stanje svesti ponavljajući : PIŠEŠ KAO BORIS PEKIĆ, PIŠEŠ KAO BORIS PEKIĆ...:dash:

Daleko od toga da sam pesimista. Ja sam tim američkim metodama eksperimentisala na sebi. Ubeđivala sam se da mogu da napišem roman, stigla do 120. strane i zaključila da roman ne valja.
Lako ću sebe ubediti da završim roman, ali mi je teško da mu vidim vrednost jer je nema. Ili možda i u tom pogledu treba da menjam stanje svesti ponavljajući : PIŠEŠ KAO BORIS PEKIĆ, PIŠEŠ KAO BORIS PEKIĆ...:dash:
Ako si doslovno pokušavala da pišeš :dontunderstand:, a nije išlo, ili se ubeđivala da je to-to, ..nije cilj i svrha terapije ta.
Možda nisi nadarena za pisanje,..
Ne mogu biti sada , npr., balerina samo ako to umislim, mislim, to je ludo...neće ići. :eek:

Čitala sam onog Kanađanina Robina "šarmantnog".Taj je indijska učenja prizemio i i stavio ih u oblandu koju će svako sa zadovoljstvom pojesti. Tek on nudi rajsko voće, a sveti su mu tipa:
"Ne otupljuj kreativnost i ne ograničavaj vidike" i sve tako u tom stilu. Pridržavaj se uputstava i uspeh će doći. Lično se nisam ofajdila od knjige.

Banalizovanje suštinskih stvari nikad nije bilo kvalitetno.
I opet, zapadnjaci ukalupljuju druga učenja u svoje ruho. Ko zna ko je taj, čiji i šta...

S druge strane, istočnjačka učenja obično nisu komplikovana. To ne znači da je lako, teško je postići balans na bilo koji način.
Kad smo kod balansa, radim jogu više od pola sata, mirno izađem iz stana, pa odem do prodavnice i tu se iznerviram kao osica.

Ne valjaju cene, draga moja.

:hahaha:
Ja sam oko toga i prestala davno da se nerviram, koliko mogu, mogu. :(
Bitno mi je da mogu bar detetu da kupim ono što treba. :)
Ja sam ti pod konstantnim stresom :sad2:, i nemam pojma kako da se izvučem :sad2:, čak pomislim i navikla sam se da budem ovakva, većina ljudi se promenilo-postalo kao ja :sad2:, ali preksinoć, npr.sedimo na terasi kod komšija, oni laganica, deda i baba penzioneri, deca imaju lap-topove, svakakva čuda, moje dete, mada još mlado za njihovu decu, za ona čuda i ne zna, neke igračke ...
Dobro, bitno mi je da je on meni zdrav i voli fudbal, i nisam za te kompjutere od 4. godine života :dontunderstand:, ali, kasnije će mu sve to biti neophodno, strah me da razmišljam ... :evil::evil:

I tako , razvezah ja priču ... :roll:

Dobro jutro, Ptico! :)Triput ura za terasu! Bog me pogledao, pa imam istočnu i zapadnu terasu. Nemam klimu, pa se klimam na terasama. Često blejim na terasi kao Kamijev Merso.
Bro jutro, Nara Yan! :) Može meditacija, može i šamanizacija i kontemplacija i kontaminacija, može, može sve, pa i da ne može, ima da bude! Odoh do prodavnice.

Dobro jutro, Ptico! :)Triput ura za terasu! Bog me pogledao, pa imam istočnu i zapadnu terasu. Nemam klimu, pa se klimam na terasama. Često blejim na terasi kao Kamijev Merso.
Bro jutro, Nara Yan! :) Može meditacija, može i šamanizacija i kontemplacija i kontaminacija, može, može sve, pa i da ne može, ima da bude! Odoh do prodavnice.

Čuvaj se cena...:D

Dobro jutro :)

Vidiš, ti se stresiraš u prodavnici a ja se obično raspravljam s televizorom :lol:

destruktivna sam hocu da ih unistim iako to nije dobro za mene, da tako unistavam, da tako nesto mozda i dobijem

to je sve u glavi ali mislim da nije glupo

zelim im isto da ako zele da se upoznaju da ne umanje znacaj
mnogo sam se uobrazila da sam jako pametna sto ranije nisam nikad

pomoc odgovorite BILO KAKO osim nista neko
...
kad neko ima nesto sto nemam neku osobinu mene to razjeda i mogu da racionalizujem, mogu da skrenem misli ali mozda nije dovoljno, to ostane ko rana negde jede me i moze da pukne i da napravi chudo

kako se to resi a da ne moram medju svet trenutno
ili je ok tako iz dana u dan samokontrola
moze i tako
a ne zelim da unistim da nekom to uzmem zelim da on to ima i dalje mada mislim da sam vec unistila pisanjem da ne kapiraju da me se plase
a mogu i da me uniste jos vise

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back