Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne slazem se s ovim, tako da cemo morati da se slozimo da se ne slozimo :telefon:
Апсолутно се слажем. ;)

Ništa čudno. Opšte je poznato da je BB samo optika. To snage nije videlo.
Са овим се већ не бих сложио. ;)

Тренинг са теговима је увек повезан са снагом и растом мишића - те две ствари су нераздвојиве.
Једино је ствар методе тренинга и шта има виши приоритет, развој снаге или раст мишића.
Поверлифтери више тренирају центарлни нервни систем, док бодибилдери више метаболно оптерећују тело.
Нити поверлифтери могу без мишића дизати стотине кила, нити бодибилдери могу изградити мишиће без истих стотина кила тегова. ;)

Кратко и јасно: сваки јак поверлифтер има огромну масу мишића (нпр. Димитри Клоков) и обрнуто сваки бодибилдер са ненормалном масом има снагу (нпр. Рони Колмен и онај снимак са јутјуба где диже чини ми се скоро 400кг у класичном мртвом дизању).

Poslednja izmena:
Ali zašto on ne može otvoriti flašicu?
Зато што има веома слабу снагу стиска песнице - нисам сигуран како се код нас каже, али на енгл. grip-strength.
Поред бодибилдера, поверлифтера постоје још и стронгмени, код којих снага песнице често игра одлучујућу улогу на такмичењима.
Према томе јој толико и посвећују пажње, а бодибилдери баш насупрот тотално запостављају.
Још ако неко не ради мртво дизање и интензивне згибове у свим варијантама, онда је његова снага стиска песнице апсолутно лоша.
А то је штета, ем што то може у тренингу бити лимитирајући фактор, ем што се кроз снагу стиска песнице невероватно добро тренира нервни систем.

Зато што има веома слабу снагу стиска песнице - нисам сигуран како се код нас каже, али на енгл. grip-strength.
Поред бодибилдера, поверлифтера постоје још и стронгмени, код којих снага песнице често игра одлучујућу улогу на такмичењима.
Према томе јој толико и посвећују пажње, а бодибилдери баш насупрот тотално запостављају.
Још ако неко не ради мртво дизање и интензивне згибове у свим варијантама, онда је његова снага стиска песнице апсолутно лоша.
А то је штета, ем што то може у тренингу бити лимитирајући фактор, ем што се кроз снагу стиска песнице невероватно добро тренира нервни систем.

Ma sta mu objasnjavas, vidis da je lik priglup klinac koji trazi lupom dlaku u jajetu BB-a kako bi to malo unizilo BB i kako bi onda SW isplivao na povrsinu, ali dzabe se trudi jer je i daljhe SW los i neucinkovit...

Ja licno isto nisma mogao da otvorim ovako nekoliko flasica i sta sad? je l to znaci da sam slab? Je l to negira kada sam sutradan podigao 130kga iz bencha 10 puta?

Smesno.... Neke flasice su jednostavno tako zatvorene ili zalepljene kao superlepkom, neka fabricka greska ili sta, da kada sam uzeo klesta u ruke ja sam njima pre izgrebao i polomio otvarac nego sto sam ga odvrteo...Heeej znaci metalna klesta slajfuju a nesto se trazi od ruke....

Mozda je covek aboleo zglob sake, imao povredu prsta....

Ali ne, odbacimo sva moguca resenja i brze bolje hajde da ga ismejemo i da pokusamo da izlecimo svoje vlastite komplekse, jer posle gledanja tog klipa zgoljavi balavac koji se pentra po sipkama nekako u ogledalu izgleda vece i snaznije....

Welcome to the reality - SW *****, BB is the law still!

:hahaha:jednu flasu ne moze da otvori koji pajser..verovatno zbog sake salu na stranu ima par dobrih vezbi koje sam naucio od ljudi koji treniraju b.vestine posebni cupovi sa peskom od nekih 15 kg do 20 koji se drze i podizu samo sa vrhovima prstiju izuzetna vezba za stisak i saku...

:hahaha:jednu flasu ne moze da otvori koji pajser..verovatno zbog sake salu na stranu ima par dobrih vezbi koje sam naucio od ljudi koji treniraju b.vestine posebni cupovi sa peskom od nekih 15 kg do 20 koji se drze i podizu samo sa vrhovima prstiju izuzetna vezba za stisak i saku...

MA kakvi cupovi i istocnjacke gluposti, uzmi i radi podlakticu kao posebni misic, tu ima 22 misica, i da vidis imas da otvaras titanijumsku flasu....

BTW, ovde nijhe fora u pajseru i da se njiam cude, nego je fora omalovaziti BB i izvuci logicki pogresne zakljucke - BB nisu jaki evo ga dokaz 1 u milion koji ce vaziti za sve primerke ponaosob.

Jednom recju iskompleksirani SWovci, nego mozda nisi ukapirao sta im je namera.

jednom cu napraviti ovakav satro klip gde sam kao slab i onda im dopustim lozenje a od pola klipa izlazi natpis - Sta se lozite zgoljavi sabani iskomplkesirani jer ne mozete da izgledate misicavno, i onda pocinjem otvaranje flasa, razbijanje cigala, lomljenje bejzbol palica, dizanje devojaka, podizanje kamenja iz mrtvog dizanja, vucenje debla itd itd..... I onda malo prc prc kompleksasima jer su ispaljeni i taman se ponadali da su jaki a BB slabi.

Dobro je dok ne pišeš crvenim slovima, znači da se još kontrolišeš.
Dobro je to, vidim ne preskačeš terapije.... :ok:

Da ne preskacem, pa kakav bih ja to bio covek da ne dodjem da ti odrzim terapiju kada platis i dodjes....Uvek te zalecim a na pocetku terapije si sve sludjen....Dodjes i kazes - Vidite, uradio sam 13 548 sklekova i rucice mi i dalje male....Ja to ne mogu da prihvatim... Ali zato ja imam halucinacije da imam nadljudsku snagu.....

Ali ja sam ti rekao - Mozes biti izlecen tek kada kao i sav zdrav svet sebi priznas - SW je smece....jeste bolna cinjenica, ali to je kljuc tvog izlecenja.....Sve ostalo je produzavanje agonije i suzbijanje samo posledica ali en i uzroka tvoga problema.....

Hajde mali test:

Pogledajte prilog 300031

Je l srce zakucalo jace i brze? Da li se znoje dlanovi? Grlo suvo....Osecas kao da ces se onesvestiti.....Dobijas "gumene noge".... Odjednom mislis da je sve oko tebe nekako nerealno....

Kkao sada stoje stvari sa tvojom gymofobijom?

Moras svakog dana sam da se priblizavas lokaciji teretane, prvo na 1 km pa na pola km, pa ces jednog dana toliko ojacati da ces moci da prodjes pored teretane a da se ne onesvestis.....A jednog lepog dana moci ces kao i sav zdrav svet koji en pati od gymofobije da se i uclanis unutra i da pipnes i podignes ovu odvratnu i groznu opasnu stvar zvanu bucica.

neka te tesi cinjenica da u teretani postoje i sklekeri, vratilo, i klupa za trbusnjake, znaci sve sto postoji i napolju tako da ce ti to biti kljucni element koji ce te braniti da ti bucica ne uradi nesto lose dok si u teretani....

MA kakvi cupovi i istocnjacke gluposti, uzmi i radi podlakticu kao posebni misic, tu ima 22 misica, i da vidis imas da otvaras titanijumsku flasu....
Дефинитивно одличан савет! Ко по природи има слабе подлактице, тај мора обавезно, да их засебно тренира и то их бомбардовати са високим волуменом - значи гомила вежби са гомилом сетова у свим могућим варијантама - држање и хватање тешких предмета, држати се за шипку где радиш згибове са додатним теговима, онда екзотичне вежбе попут стезање песница у канти са пиринчом, ротација ручног зглоба са теговима, бошно дизање ручног зглоба итд. Има ту безброј вежби за активирање свих могућих подлактних мишића.

Ја нпр. имам проблематичне подлактице, више од 140-150кг у мртвом дизању нема шансе да подигнем ни 5 пута без помоћних каишева, а то је стварно смешно, мислим је*еш подлактице, које не могу бар једну комплетну репризу са 200кг да издрже. Али каква су природна правила, кад ти на једној страни нешто фали, на другој имаш више него довољно. ;) Тако ја са дечачким подлактицама се не могу пожалити на листове, коју су већ на почетку тренинга били 40цм, а са неким вежбицама успут је обим без проблема скочио на кнап 45цм, лудило.

A sta ako je zatvara?? :think:

Evo rec strucnjaka :hahaha:

Не бих се баш сложио. У реду, ако говоримо о телесним вежбама БЕЗ додатног терета, онда је телесни тренинг максимално добар да се изгради неко надпросечно атлетско тело са минмумом телесног сала.

АЛИ ако се уз регуларне телесне вежбе дода онај каиш за додавање тегова, онда се и даље БЕЗ ТЕРЕТАНЕ може изградити невероватно тело.
Када се на вежбу попут згибова и пропадања додају тегови, ти мишићи ће исто тако расти као и у теретани.

Друго рамена, и тек како се могу тренирати без тегова - такозвани хандстанд је одлична вежба за развој снаге/масе рамена. И успут да додам, задњи делтоид се тренира са тешким згибовима, а са специјалном варијантом се згиба се без проблема може тренирати и ромбоид.

Треће, чак и ноге је могуће развити без чучњева и тешких тегова од више стотина кила. Колико год једноножни лулњеви смешно звучили, са разним варијантама и интензивним техникама (спринт 40м, 10х једноножних по нози, 100м спринт, скок из места на узвишење итд) може изградити веома добру масу на ногама уз помоћ експлозивних мишићних влакана. То неће баш бити неке екстремно масивне ноге, али за натуралце више него довољно и у теретани просечан натуралац и са теговима не изгради много мишићавије ноге.

Четврто, што се леђа тиче, трапециус се и тек како може тренирати тиме што се ради обрнуто пропадање - значи глава ти је доле, тело усправно и онда се се дижеш на горе, вежба му дође иста као shrugs.

Али што се тиче доњег дела леђа је апсолутно у праву и то није главни проблем - главни проблем је што се са телесним вежбама не може радити једна вежба која тренираи ЦЕЛОКУПАН ПОСТЕРИОРНИ ЛАНАЦ МИШИЋА - оне који се виде и оне који се не виде, што каже лик са снимка чак и оне, за које човек није ни знао да постоје.

А то конкретно значи није могуће изводити мајку свих вежби:

МРТВО ДИЗАЊЕ !!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

deadlift.jpg

you-can-deadlift-your-guide-to-the-ultimate-exercise.jpg

girl-deadlift-1.jpg

Кратко питање да не отварам нову тему, ал ко ће га знати.
Елем, наумио сам да купим клупу за трбушњаке па не могу да се одлучим коју да купим. Да ли обичну, најобичнију косу клупу http://www.intersport.rs/proizvodi/...etics-fitnes-klupa-light-bench-41_p2382#c2284 или вреди утрошити више пара за http://www.top-shop.rs/sport_fitnes/wonder_core.html ? Надлежни нека ми опросте ако сам се огрешио о правило о забрани рекламирања, ретко чешљам овај форум, а ко познаје ову тематику нека помогне у недоумици.

Кратко питање да не отварам нову тему, ал ко ће га знати.
Елем, наумио сам да купим клупу за трбушњаке па не могу да се одлучим коју да купим. Да ли обичну, најобичнију косу клупу http://www.intersport.rs/proizvodi/...etics-fitnes-klupa-light-bench-41_p2382#c2284 или вреди утрошити више пара за http://www.top-shop.rs/sport_fitnes/wonder_core.html ? Надлежни нека ми опросте ако сам се огрешио о правило о забрани рекламирања, ретко чешљам овај форум, а ко познаје ову тематику нека помогне у недоумици.

Bacanje para...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back