Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Пази овако, ти са твојих 16 година и пар месеци искуства тренираш сваки мишић појединачно, цело тело за једну недељу, знаш ли шта ће бити?

Шта ће се десити, ако тренираш по мом плану?

1) тренираш у понедељак цело тело

I kako sad ovo? xD Preoptereticu moje telo ako ravnomerno raspodelim misicne partije u toku nedelje? A necu ga preopteretiti ako sve odradim u jednom danu? xD

Blagoje the broscience expert :lol:

Smesno...jednostavno smesno koliko ume da lupeta lik :evil:

http://4.***************/_dtaWqzV6d7M/TMC_lQFY1SI/AAAAAAAAA5E/hiRn0jPhJbI/s400/Batman+and+Joker+Diet+Discussion.jpg

Хахахаха, које извртање, па бросајенс су управо митови попут оброка на сваких 2-3 сата и сличних.

Ја напишем пуне две поруке са образложењима и твој једини коментар је "лик много лупета".
Један се труди, неке ствари да објасни, док други без икаквих противаргумената само кажу, лик лупета. Расправа је стварно на нивоу. :ok:
А да не говорим о задњем брузлијевом коментару, који је звучио као детињи плач, кад му се каже да деда мраз не постоји. :roll:

that-was-a-very-well-laid-out-rational-point-but-i-will-still-hold-to-my-emotional-opinion-based-on-no-facts-of-evidence.jpg

Али у реду је, нисам увређен. ;) Неко ко је свој спортски век започео у теретани са 5-дневним сплитом и 6-7 оброка дневно, који ван те шеме ништа друго није ни испробао, наравно да је иритиран од изјаве, да постоји и други начин, пут који такође води ка Риму.

Као што је трајало дуго, да се прихвати да земља није равна плоча, биће кроз неколико година и прихваћено, да није потребно јести сваких 2-3 сата и тренирати 5-дневним сплитом, да би мишићи расли. ;)

Јесте на енглеском, али има бар ликова, који су се потрудили, да разбију митове и научним истраживањима и практично кроз резултате муштерија.
Значи постоје научни и практични докази, да гомила правила у бодибилдингу нису тачна - јесу један могућ метод, али не апсолутно једини и исправни.
Е сад, не знам шта рећи ономе, ко не прима ни научне доказе, ни оно што је у пракси доказано.
Ајд за науку, кога то занима, мишљења се мењају сваких пар година, али ко игнорише практичне доказе, тј. муштерије разних тренера, који су жив доказ, па ту је онда даља расправа сувишна.

Top Ten Fasting Myths Debunked
Better Blood Glucose with Lower Meal Frequency
Fasted Training Boosts Muscle Growth?
Fasted Training For Superior Insulin Sensitivity And Nutrient Partitioning
Why Does Breakfast Make Me Hungry?
Is Late Night Eating Better for Fat Loss and Health?
Intermittent Fasting, Set-Point and Leptin

@Филозоф
Бољи резултат ћеш имати, ако уместо 15 сетова једном недељно, тих 15 сетова поделиш на 3 дана по 5 сетова.
А то што си од 14. до 16. године попео са 56кг на 72кг, јесте добра ствар, али то су године у којима сва деца расту и без тренинга.
Питање је да си 26 а не 16 година, колико би онда имао успеха са твојим методама тренинга, онда више нема хормонског бонуса...
На крају крајева, најважније је да тренираш. И да си мотивисан да тренираш, ако тренираш према неком плану, који ти се не свиђа, пада мотивација.
Тако да кратко и јасно мој одговор, тренирај како ти лично мислиш да ти најбоље одговара, годинама ћеш већ сам научити, шта ти најбоље лежи.
Једино пази, да дотле не упропастиш зглобове или развијеш екстремене мишићне дисбалансе.

Poslednja izmena:
Chest
1.Upper chest day
-Incline bench press: 2 warm-up sets + 3 sets of 4-6 reps.
-Incline dumbbell press: 3 sets of 8 reps.
-Incline dumbbell flyes: 3 sets of 8-12 reps.
-Butterfly: 3 sets of 6-10 reps.
2.Middle chest day
-Bench press: 2 warm-up sets + 3 sets of 4-6 reps.
-Dumbbell bench press: 3 sets of 8 reps.
-Dumbbell flyes: 3 sets of 8-12 reps.
-Hammer bench press: 3 sets of 8 reps.
3.Lower chest day
-Decline bench press: 2 warm-up sets + 3 sets of 4-6 reps.
-Decline dumbbell bench press: 3 sets of 8 reps.
-Decline dumbbell flyes: 3 sets of 8-12 reps.
-Dips: 3 sets of 8-12 reps.

4.Strength day
-Bench press: 3 sets of 4-6 reps.
-Hammer incline bench press: 3 sets of 8 reps.
-Butterfly: 3 sets of 8-10 reps.

Shoulders
1.Workout one
-Dumbbell press: 3 sets of 8-12 reps.
-Side laterals: 3 sets of 8-12 reps.
-Bent-over dumbbell raises: 3 sets of 8-12 reps.
2.Workout two
-Smith machine press: 3 sets of 8-12 reps.
-One-arm cable side lateral raises: 3 sets of 8-12 reps.
- Front dumbell raises: 3 sets of 8-12 reps.
3.Workout three
-Arnold press: 3 sets of 8-12 reps.
-Upright rows: 3 sets of 8-12 reps.
Back
1.Workout one
-Reverse grip pull-down: 1 warm-up set of 10-12 reps + 3 working sets of
10-12 reps.
-Hammer strength row: 1 warm-up set of 10-12 reps + 3 working sets of
10-12 reps.
-Seated cable row: 3 sets of 10-12 reps.
-T-bar row: 3 sets of 10-12 reps.
- One-arm dumbbell row: 3 sets of 10-12 reps.

Kako vam se cini ovaj plan treninga? Ruke nisu ukljucene jos uvek.

I jedno pitanje samo...negde sam procitao da je dobro raditi grudi pa ramena u jednom treningu? Jeste li?

Ee,i da,ovaj plan je sranje takodje -.-

Blagoje izvrces stvari.....Upravo ti i dalje pricas da je zemlja ravna ploca.....prvo se pricalo da je ravna ploca, a onda smo dosli mi i rekli da je okrugla i to da je okrugla je potvrdjeno hiljadama dokaza, a i mi smo bili u kosmosu i videli da je okrugla (praksa) i odjednom dolazis opet ti i pricas kako je ipak ravna ploca a kako je sve ovo bila samo obmana, kako smo mi halucinirali to , sanjali, kako nam je ispran mozak, kako su nam prodali tu laz o loptastom obliku zemlje kako bi uzeli pare od nas itd....

Znaci paranoises..... I ostavi se ti nauke! Ne slepaj se preko nauke i ostalih argumenata kada je veoma tesko danas razlikovati nauku od pseudonauke i prave dokaze od namestenih dokaza , teorija i hipoteza.....

Ti zagovaras jednu veoma primitivnu logicki pogresnu hipotezu - jesti 2 puta dnevno donece ti msiicnu hipertrofiju, ne trebaju supsi, anabolni prozor psole treninga traje u nedogled, mozes slobodno da se najedes masne pite pred spavanje, otici ce sve u misice to tokom noci a ne u salo....

Znaci niko ne mora da cita tvoje linkove na engleskom jeziku + sto je ko zna ko to pisao, ko zna kakav "autoritet", svako moze da zakljuci i vidi u praksi ko ej u pravu, svako je jeo 2-3 puta dnevno i niej uzimao supse a onda je poceo da jede 5-6 puta dnevno + supsi i video kada je napredovao a kada je nazadovao.

I niko ne kaze da trenira 6 puta nedeljno, i 3-4 puta je dovoljno nedeljno za anaerobni trening.

Pusti te tvoje teorije zavere i teranje kontre svemu sto je sadasnje i aktuelno. Takos e pocinej sa teorijama zavera a zavrsava se kada te cikice sa belim mantilima i sarenim pililama zatvore u jednu sobicu .......

Chest
1.Upper chest day
2.Middle chest day
3.Lower chest day

4.Strength day

Shoulders
1.Workout one
2.Workout two
3.Workout three
Back
1.Workout one
10-12 reps.
10-12 reps.

I jedno pitanje samo...negde sam procitao da je dobro raditi grudi pa ramena u jednom treningu? Jeste li?

Je l mozes malo na srpskom da pises, Srbi smo, za sve ovo postoje srpske reci, ovako cemo za 10 godina u teretani pricati na engleskom a ne na maternbjem jeziku...?

Ja bih stavio 4 vezbe sa po 4 serije 8-10 ponavljanja u prvoj 10 u drugoj, 10 u trecoj i 12 u cetvrtoj vezbi (pumpanje)

Nikada ne bih kombinovao 2 velike misicne grupe u istom danu (npr rame i grudi) nego grubi biceps, ledja triceps, rame i podlaktica ili listovi itd

Tek kada doteras do nekih velikih tezina i kada vidis da vise ne napreduju msici, menjaj nesto i dodaj novo na zadnje 3 vezbe, meni prva uvek ostaje ista i ujedno najteza, najosnovnija vezba, mada i nju 1 u 2 meseca promenim i ubacim nesto drugo...

Chest
1.Upper chest day
2.Middle chest day
3.Lower chest day

4.Strength day

Shoulders
1.Workout one
2.Workout two
3.Workout three
Back
1.Workout one
10-12 reps.
10-12 reps.

Ajde što ruke nisu uključene to i nije nikakav propust. Ima dosta vežbi koje angažuju i njih. Daleko je veći propust što su mahom sve ovo pomoćne vežbe, nigde nogu i glavnih vežbi ili ti liftova ČUČANJ, MRTVO, POTISAK IZNAD GLAVE i varijacije na iste. Bez osnovnih visokozglobnih vežbi pre ili kasnije dolazi do povređivanja usled podtreniranosti određenih mišićnih grupa. Meni se čini da je ovo deo nekog programa i da fali suština.
Svaki mišićni rad daje rezultate tu nema dileme pa će tako i ovavakav program pokazati neki rezultat. Da ima i može bolje u to budi siguran da ima i može.

Znaci paranoises..... I ostavi se ti nauke! Ne slepaj se preko nauke i ostalih argumenata kada je veoma tesko danas razlikovati nauku od pseudonauke i prave dokaze od namestenih dokaza , teorija i hipoteza.....
Али у томе и јесте фора, што су се гомила споменутих ствари у вези раста мишића и у пракси потврдиле! Шта ту није јасно?

Ti zagovaras jednu veoma primitivnu logicki pogresnu hipotezu - jesti 2 puta dnevno donece ti msiicnu hipertrofiju, ne trebaju supsi, anabolni prozor psole treninga traje u nedogled, mozes slobodno da se najedes masne pite pred spavanje, otici ce sve u misice to tokom noci a ne u salo....
Због чега изврћеш моје коментаре?
Да ли сам ја говорио, да се слободно могу јести масне пите?
Нисам.
Али твоје претеривање и извртање очигледно одговара твом "стилу" расправе. Штета само што губиш речи, на нешто што није ни споменуто.

А сад да буде јасно за све:
Чињеница је да је једино количина унешених калорија одлучујућа за то, да ли ће мишићи расти или сало топити.
Ако један спортиста уноси мање енергије, него што му је потребно, почеће да губи телесну маст.
Ако исти спортиста уноси (мало) више енергије, него што му је потребно, почеће да гради мишиће.

Споменути спортиста дневно уноси 3.000 килокалорија.
Да ли ће тих 3.000 ккал унети са 3, са 6, са 9 или са 12 оброка, нема на крају рачунице никакав утицај.
3.000 ккал остају 3.000 ккал које тело има на располагању и то је главни фактор у целој причи.

Други битан фактор је избор намрница!
Једно је да ли ће 3.000 ккал бити унешени у виду колача и слаткиша или у виду меса, јаја и поврћа.

Једино постоје личне навике, некоме је лакше да поједе више мањих оброка, а неко је пре/поподне на послу, па тек послеподне напуни стомак са 2-3 оброка.

АЛИ број оброка и даље у целој рачуници нема апсолутно никакву улогу за крајњи резултат.

Значи ако исти спортиста има потребу од 3.000 ккал, а једе 2.500 ккал у 6 оброка - он ће губити маст (-500 ккал).
А у супротном случају, ако буде уносио 3.500 ккал у 3 оброка - он ће градити мишиће (+500 ккал).

Znaci niko ne mora da cita tvoje linkove na engleskom jeziku + sto je ko zna ko to pisao, ko zna kakav "autoritet", svako moze da zakljuci i vidi u praksi ko ej u pravu, svako je jeo 2-3 puta dnevno i niej uzimao supse a onda je poceo da jede 5-6 puta dnevno + supsi i video kada je napredovao a kada je nazadovao.
Закључак је погрешан!

Особа једе 2-3 пута дневно -> масна је.
Оде у теретану, тренер каже 6 пута дневно -> особа и даље масна.
Особа почне, да се храни здравије -> маст спада.

Закључак:
Здрава храна -> топљење масти.

Иде човек у теретану и сваки пут прође кроз један парк.
У теретани тренира и после тренинга је тотално напумпан.
Сваки пут када се враћа кући, опет пролази кроз исти парк.

Да ли је он напумпан, зато што је пролазио кроз парк или зато што је тренирао у теретани?

Твој закључак из примера са оброцима је, да је због пролаза кроз парк напумпан, а прави узрок је тренинг теретани.

Значи нема везе, да ли једеш 3 или 9 оброка, да ли ћеш набацити мишиће или изгубити вишак сала, зависи само од количине унесених калорија и квалитета хране.

Poslednja izmena:
Ama ima veze covece, ti si se uhvatio samo za 1 aspekta ima ih vise.

prvo niej zdravo uneti iz 2 obroka toliko kalorija

Dalje, izmedju covek je gladan a cim je covek gladan zna se sta se desava - usporava se metabolizam....

Trece - kada se mnogo pojede opterecuju se organi za varenje, bar ja tako vidim kod sebe, mnogo mi ej lakse kada imam vise obroka.

Cetvrto - nije samo bitno koje se kalorije unose ve ci koje namirnice koliko prot koliko UH, masti.

peto nemoj da mi lepis tu neke silogizme kada se ne razumes u logiku i naucni metod, silogizmi ti sadrze neistinite premise, npr fitnes trener nece reci coveku da jede 6 obroka i da ga vezba nego ce mu objasniti STA TACNO DA JEDE, znaci osoba nece da bude i dalje masna......Takod a ti pada taj "dokaz" u vodu.

Ja ti kazem, ja + svi ostali koje sam savetovao ili koje znam su napredovali i napreduju, a ti takvi kao ti hejtuju i piskaraju po forumima i tese se da ce bez suplemenata i sa 2 obroka svinjska nesto napraviti od sebe u zivotu.

TACKA

P.S. Nisi morao da uvecavas ovoliko slova i da ih bojis u crveno je l se to plasis da neko pre mene ne poslusa pa brze bolje ono infantilno da primenis - vidite mene, vidite mene, vidite moje pisanje, moje vise vredi , ju-huuuu.....

Ama ima veze covece, ti si se uhvatio samo za 1 aspekta ima ih vise.
Наравано да их има више, али број оброка не игра никакву улогу у тој причи.

prvo niej zdravo uneti iz 2 obroka toliko kalorija
Да ли ти знаш како се народ кроз историју хранио? У камено доба? Код Римљана? У средњовековној Европи? До пре 2. СР?
Никад народ није нити имао времена нити могућности, да једе по цео дан.
Увек се јело у другој половини дана у послеподневне и вечерње сате, када су сви за трпезом на окупу. Јела су се 1-2 мања оброка, па онда огроман оброк, после кога се релативно брзо ишло са пуним стомкаом у кревет. Није ни постојала идеја, да се по цео дана једу неке ситнице, од којих човек никад није сит.
То лудило је тек кренуло после 2. СР када је кренула индустрија прехрамбене робе да производи разне грицкалице на бази белог брашна, а од 80-тих је кренуо тренд јести по цео дан мање оброке. Као да неко па има цео дан времена само да ждере, неко има паметнија посла осим јела.

Dalje, izmedju covek je gladan a cim je covek gladan zna se sta se desava - usporava se metabolizam....
Не може да буде гладан нити да успори метаболизам, ако има нормалан рад инсулина и лептина.
Е сад, ако си ти тренер са државном лиценцом, сигурно ћеш знати, шта то значи. ;)

Trece - kada se mnogo pojede opterecuju se organi za varenje, bar ja tako vidim kod sebe, mnogo mi ej lakse kada imam vise obroka.
Не, више се оптерећује када никад нема ни једног сата, да "одмори", него кад по цео дан само мора да прерађује.
На дужи период може доћи до озбиљних метаболних болести, ако се метаболизму никад не да времена за активирање сопствених механизама за филтрирање отрова.

Cetvrto - nije samo bitno koje se kalorije unose ve ci koje namirnice koliko prot koliko UH, masti.
То сам већ споменуо горе маркирано црвеним словима.
Најбитнији су количина и састав унешених калорија.

peto nemoj da mi lepis tu neke silogizme kada se ne razumes u logiku i naucni metod, silogizmi ti sadrze neistinite premise, npr fitnes trener nece reci coveku da jede 6 obroka i da ga vezba nego ce mu objasniti STA TACNO DA JEDE, znaci osoba nece da bude i dalje masna......Takod a ti pada taj "dokaz" u vodu.
Твој "доказ" пада у воду. Јер ако особа са 3 нездрава оброка, после саветовања тренера, пређе на 6 здравих, онда су узрок здраве намирнице, а не број оброка. Значи твоја изјава пада у воду.

Ja ti kazem, ja + svi ostali koje sam savetovao ili koje znam su napredovali i napreduju, a ti takvi kao ti hejtuju i piskaraju po forumima i tese se da ce bez suplemenata i sa 2 obroka svinjska nesto napraviti od sebe u zivotu.
:lol: ХАХАХАХАХА ово је боље од комедије. Кога да хејтујем, са којим разлогом? :lol:
Ја, драги мој, сам задовољан оним шта сам постигао и на одличном сам путу, да достигнем свој природан лимит. Што се тиче мене.
А гомилу људи сам већ тренирао, а многе редовно саветујем. Нико не једе 6 оброка дневно, саплементе користе само неки основан минимум и нећеш веровати, какав развој се код појединих може видети. Ликови, који су пре само 1-2 године као пубертлије изгледали, изгледају актуелно као фитнес модели. Гомиле девојака, које су имале вишак сала, данас изгледају боље од бразилијанских одбојкашица.
Веруј ми, нити сам по природи љубоморна особа, а и да јесам, на кога бих требао бити љубоморан? :lol:

P.S. Nisi morao da uvecavas ovoliko slova i da ih bojis u crveno je l se to plasis da neko pre mene ne poslusa pa brze bolje ono infantilno da primenis - vidite mene, vidite mene, vidite moje pisanje, moje vise vredi , ju-huuuu.....
Зашто бих се плашио и од кога? Па овде расправа ни нема неки посебан ниво, да ако један нешто каже, други га озбиљно схвати и исто тако свој противаргумент разложи.
Ја до сад ниједно озбиљно образложење нисам прочитао, где је експлицинто објашњено, зашто је нека моја изјава погрешна. Све се базира на неким тврдњама, ништа на доказима.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd....20x720/988289_636639033026804_165899348_n.png

988289_636639033026804_165899348_n.png

LOL

Dva autoriteta a koliko razlicito misle.....A sta su sve prosli i postigli..... I onda dodje na forum neki nikogovic i tu nesto kao pokusava da ti tera kontru ....

:lol: Па ти си геније. хахахахаха Ти стварно мислиш, да само један пут води ка Риму. :lol:

Узео си два лика, која не могу бити већи контраст просечном спортисти у теретани. И сад они шта кажу, да је за њих функционисало, сад то треба применити на све остале, који нити су професионални бодибилдери, нити користе хемију, којима бодибилдинг није главна окупација у животу итд.

Са сваким следећим твојим коментаром, све више имам утисак, да је било каква расправа са тобом безсмислена.

vidi blagoje..nisam mislio da je kazein zato stetan vec zbog ovog..po istrazivanjima jap naucnika kazein kao i mlecni proizodi su jedni od 3 najveca uzrocnika pokretanja celije tumora ali kazein najvise kad se uzima solo..Vidi kao sto znas ph odredjuje zdravlje coveka malo idem u off topic ali ajd da se zna celije tumora nastaju kao rezultat preterane kisele ph tela gde dolazi do menjanja celija koje postaju maligne.zato i ne treba preteravati sa proteinama kiselis ph ali najvise je drma kazein i mlecni proizvodi dokazano...ok poneka casa tu i tamo ali previse unosa stojim iza toga da nije zdravo..crveno meso ako je cisto i blago termicki obradjeno kuvano ok moze da prodje ali rostilj przeno na ulju sto dalje od sebe...zato bi preporucio svakome ko uzima veci unos proteina da obavezno uzima bazno voce najivse limun koji regulise ph i drzi je na strani baze...a jos nesto cu ti reci jedna studija pokazuje da uzimanje praha tj wheya produzava zivot za oko 10 god..za bcca vidi od svih a,k leucin je najmocniji anabolicki aktivator koji sam moze pokrenuti sintezu proteina ali uz dodatak drugih a.k postaje jos bolji..evo bilo testiranje 4 ned na par vezbaca koji nisu uzimali aas ali su uzimali oko 40 g bcca i obicnih a.k za to vreme doslo je do povecanje snage za oko 30 odsto kao i povecanje ciste misicne mase da ne pricam da bcca utice pa cak i moze spreciti degerativna oboljenja mozga.. i da cuva unutrasnje organe...

:lol: Па ти си геније. хахахахаха Ти стварно мислиш, да само један пут води ка Риму. :lol:

Узео си два лика, која не могу бити већи контраст просечном спортисти у теретани. И сад они шта кажу, да је за њих функционисало, сад то треба применити на све остале, који нити су професионални бодибилдери, нити користе хемију, којима бодибилдинг није главна окупација у животу итд.

Са сваким следећим твојим коментаром, све више имам утисак, да је било каква расправа са тобом безсмислена.

sto se tice uporedjivanja..vidi se da je svarci nije koristio danasnji arsenal hemije tj gh i insulin vec mnogo manje opasnije stvari po cemu se to vidi..po naduvenosti stomaka svarci je kao grcka statua a svi ovi danas koleman yates ruhl stomak ko dzak cementa i sirok posledica uzimanje gh hormona koji uvecava unutrasnje organe...

sto se tice uporedjivanja..vidi se da je svarci nije koristio danasnji arsenal hemije tj gh i insulin vec mnogo manje opasnije stvari po cemu se to vidi..po naduvenosti stomaka svarci je kao grcka statua a svi ovi danas koleman yates ruhl stomak ko dzak cementa i sirok posledica uzimanje gh hormona koji uvecava unutrasnje organe...

Jeste uvećanje abdomena posledica HGH-a, ali ne kao nusefekat kroz uvećanja organa, već HGH i polipeptidi imaju izraženo i lokalno dejstvo. Pošto ga daju i u stomak to je posledica.

Jeste uvećanje abdomena posledica HGH-a, ali ne kao nusefekat kroz uvećanja organa, već HGH i polipeptidi imaju izraženo i lokalno dejstvo. Pošto ga daju i u stomak to je posledica.
a i sintanol ulje sam zaboravio jos jedna glupost modernog bb..ajd sve da prodje ali to ulje je zaista kocka ako se razlije posle ubrzgavanja ili se pogodi vena sareno selo ne gine...

- - - - - - - - - -

gh uvecava organe ali pretezno pogadja neke delove tela vilicu sake stopala nos itd itd

vidi blagoje..nisam mislio da je kazein zato stetan vec zbog ovog..po istrazivanjima jap naucnika kazein kao i mlecni proizodi su jedni od 3 najveca uzrocnika pokretanja celije tumora ali kazein najvise kad se uzima solo..Vidi kao sto znas ph odredjuje zdravlje coveka malo idem u off topic ali ajd da se zna celije tumora nastaju kao rezultat preterane kisele ph tela gde dolazi do menjanja celija koje postaju maligne.zato i ne treba preteravati sa proteinama kiselis ph ali najvise je drma kazein i mlecni proizvodi dokazano...ok poneka casa tu i tamo ali previse unosa stojim iza toga da nije zdravo. crveno meso ako je cisto i blago termicki obradjeno kuvano ok moze da prodje ali rostilj przeno na ulju sto dalje od sebe...zato bi preporucio svakome ko uzima veci unos proteina da obavezno uzima bazno voce najivse limun koji regulise ph i drzi je na strani baze...
Постоји један невероватно једноставан трик око пх вредности. ;)

Убаци 1/3 до 1/2 мале кафене кашичице натриумхидрогенкарбоната, код нас познато као сода бикербона. Она онда неутралише сав вишак киселина у организму и претвара је у обичну со, која онда тело напушта као и обична морска или кухињска со. ;)

А други једноставан трик је - додуше малко скупљи - да напуни бокал воде и или да се лимун на комаде исече и у воду стави, или лимунов сок после цеђења у воду сипа. Али узми најбоље неки већи бокал бар од 2л, никако пластичне посуде. ;) Углавном та лимунова вода када се цео дан попије по 1-2 чаше, такође нормализира пх вредност.

Успут још да напоменем, суво грожђе и суве шљиве, имају поред високе удела калиума и веома јаку базичну вредност за пх, враћају га на нормалу. Значи чаша јогурта са пар кашика овсених и шаком сувог грожђа има одличан не само анаболни, него и здравствени ефекат. ;)

a jos nesto cu ti reci jedna studija pokazuje da uzimanje praha tj wheya produzava zivot za oko 10 god..za bcca vidi od svih a,k leucin je najmocniji anabolicki aktivator koji sam moze pokrenuti sintezu proteina ali uz dodatak drugih a.k postaje jos bolji..evo bilo testiranje 4 ned na par vezbaca koji nisu uzimali aas ali su uzimali oko 40 g bcca i obicnih a.k za to vreme doslo je do povecanje snage za oko 30 odsto kao i povecanje ciste misicne mase da ne pricam da bcca utice pa cak i moze spreciti degerativna oboljenja mozga.. i da cuva unutrasnje organe...
ЕАА су чак и малкице боље у дејству. Када се нпр. БЦАА узму пре тренинга, скаче стопа оксидације беланчевина у мишићима. Док нпр. ЕАА пре тренинга из неког чудног разлога резултира у већој стопи оксидирања масног ткива. Тачан процес нису могли да разјасне, али у пракси се ЕАА показао као мало ефикаснији. БЦАА се исплати углавном ко има висок унос беланчевина, рецимо 250+. Тој особи онда није ни потребан whey после тренинга, јер је резервоар препуљен беланчевинама и онда је довољна добра порција леуцина у склопу БЦАА да активира синтезу. Ко дневно не узима више од 200г беланчевина, за њега је исплативије да користи ЕАА, побољшаће транспорт беланчевина у мишиће.
А уопштено је позната ствар, да више количине беланчевина и калцијума (у односу на обично неспортско становништво) доводе до већег виталитета скелетног и можданог система.

А што се тиче органа, као одлична метода за њихово очувавање се показао 24-часовни пост, само на води и чају.

У задњих 3-4 године толико је младих бодибилдера са 40-50 година рикнуло, да се тек чека ова генерација, што је кренула 90-тих да се рока.
Кад буду они дошли на ред, падаће сваке недеље по један, као свеће. Е онда ће надам се доћи до опште јавне расправе о етици у професионалном бодибилдингу. Ово како данас Рони Колмен, Фил Хит и остали изгледају, је апсолутно болесно, прелази меру сваке естетске границе. А сврха такмичења више није што перфектнија симетрија, подела мишића и остало, него све се своди на масу и колико толико сув изглед.

upravo taj suv izgled je ono sto kosta zivota najvise takmicara riknu od dehidracije i trpanja diuretika..sto sam imao prilike jednom u bolnici da vidim jedva smo coveku spasli zivot..sto se tice sode izuzetan lek samo sto vecina to ne zna..sto se bcca tice generalno ako gledano sa finansija onda su one neisplative jer tebi treba min 40 g na dan a 400 g kosta oko 35 e ali ko moze da ih isprati dace rezultat..generalno od svih a.k glutamin je najvise hvaljen ali u praksi on ne radi to tvrdim uzimao sam preko 50 g na dan i nista oporavak nula upala nula itd itd..odlican metod taj post ako se jos kombinuje sa boravkom na suncu u ranim satima jos vise se postize bolji efekat..

Ajde što ruke nisu uključene to i nije nikakav propust. Ima dosta vežbi koje angažuju i njih. Daleko je veći propust što su mahom sve ovo pomoćne vežbe, nigde nogu i glavnih vežbi ili ti liftova ČUČANJ, MRTVO, POTISAK IZNAD GLAVE i varijacije na iste. Bez osnovnih visokozglobnih vežbi pre ili kasnije dolazi do povređivanja usled podtreniranosti određenih mišićnih grupa. Meni se čini da je ovo deo nekog programa i da fali suština.

Nije ovo konacan plan treninga,naravno.Nisam stigao da napisem za ruke i noge.I za ledja nisam napisao sve varijacije,samo jednu.Uglavnom nikada ne radim isti trening.Uvek nesto menjam kada dodjem u teretanu.

http://4.***************/_dtaWqzV6d7M/TMC_lQFY1SI/AAAAAAAAA5E/hiRn0jPhJbI/s400/Batman+and+Joker+Diet+Discussion.jpg

Хахахаха, које извртање, па бросајенс су управо митови попут оброка на сваких 2-3 сата и сличних.

Ја напишем пуне две поруке са образложењима и твој једини коментар је "лик много лупета".
Један се труди, неке ствари да објасни, док други без икаквих противаргумената само кажу, лик лупета. Расправа је стварно на нивоу. :ok:
А да не говорим о задњем брузлијевом коментару, који је звучио као детињи плач, кад му се каже да деда мраз не постоји. :roll:

Mrzelo me je da objasnjavam, ali ajmo ovako kad vec hoces...Ovo za obrok svaka 2-3 sata je svakako broscience, radio sam to odavno, sad jedem kad stignem i rezultati su isti ako ne i bolji sada (jer sam poboljsao trening). Bitan je totalni bilans ishrane u vidu makro/mikro nutrienata tokom dana (24 h).

Debunking Blagoje's myths:

1. Tip hrane koju jedes ce ti pomoci za plocice? To je broscience, mozes jesti sladoled svaki dan i imati 6 pack. Ti provali kako pa mi javi.

Dalje,

2. "Хормони се могу тако лако исхраном и тајмингом уноса хране изманипулисати, да стероиди нису потребни, осим ако си прешо 50. годину, па Ти треба мало тесто преко хемије. "

Ko god ti je ovo rekao je idiot. Ishranom mozes marginalno promeniti hormonski profil ali je isti predodredjen genetikom 99.99%. Znaci, da bi neku znacajnu promenu video u izgradnji misica potrebno je da promenis nivo hormona AAS-om, to kombinovanjem hrane jednostavno ne mozes uciniti u stopi potrebnoj za vidno pojacanu izgradnju misica.

3. I ovo sto savetujes decka da je 15 setova previse za 1 dan za 1 misicnu grupu...jesi li ti powerlifter ili bodibilder po stilu treninga? Znas li uopste sta je "high volume"? Cak i 20 setova je solidna ideologija za hipertrofiju. Manje misicne grupe narocito dobro reaguju na veliki broj setova ("high volume"). A i noge obicno jako dobro reaguju iako su velika misicna grupa.

Nidje veze, rodjace...

Srecan? ;) Ili bolje receno...You mirin? ;)
Yeah, you mirin :cool:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back