Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam vidljive trbusnjake, ali koza koja je preko njih nije bas zategnuta i ne mogu doci do pravog izrazaja. Koje su vezbe dobre za trbusnjake i sta mislite o ovome - http://www.tv-shop.tv/Skulptor-bodi-masazer-28-295-prod.htm ?

Iz licnog iskustva ti ne preporucujem masazer Sestra mi je to kupila ( cisto sranje ) trbusnjaci se dobijaju aerobnim treningom i pravilnom ishranom..kolko sam shvatio tebi nisu cvrsti trbusni misici? e onda samo radi dosta vjezbi za trbusne razlicitih :D

Планирам да купим гладијатор машину,па би ми добродошли коментари,сугестије,искуства...
Хвала!

Uh to mora da se kupi mnogo dobar gladijator, ja bilo koji da sam gledao nije me zadovoljio, a cene prevelike... I to se posle kvari i puca sajla.... A za te pare imas u teretanu da ides duuugo....Vecina ljudi koji kupe gladijator vezbaju jedno vreme i poput deteta kada im "dosadi igracka" vise je nikada ne pipnu i onda skuplja prasinu.....

JA na to gledam ovako - Ako si ozbiljan vezbac ici ces u teretanu...Ako nemas motivacije za samo to, neces imati ni motivaciju kuci da radis....A kupovati gladijator za 3-6 meseci je bacanje para....

I nekako mi svi gladijatori nezno deluju, kao da cu da ih polomim sve i rasklatim kada ga uhvatim muski...A tako se i prave i izradjuju - kao da su predvidjeni za male mrsave klince koji bi malo da se igraju.

Pozdrav svima!
eto ja sam prosle nedelje krenuo u teretanu...
ovde na forumu ne mogu bas da nadjem sta mi treba jer ima dosta strana,ne mogu da se snadjem...
imam 17 godina,179cm i 63kg
ovako da pitam sa kojim tezinama se pocinje?
ja sam prosle nedelje radio ovako:
ponedeljak: triceps i grudi
sreda:biceps i ledja
petak: noge i ramena
Samo neznam da li sam pravilno poceo,na bendzu sam poceo sa 45 kg i uradio 4 serije po 10 dizanja,to je samo jedna od vezbi..radio sam ih dosta
ostale vezbe neznam da li sam radio sa pravilnim kilazama...i to je glavno pitanje !
A i cardio radim posle svakog treninga,trcim na traci oko 10 min...jel dobro to?
nasao sam ovo za ishranu,pa eto pitam vas profesionalce jel ovo dobro,evo na snimku:
i ja sam se odlucio da vezbam za definiciju
i eto ako imate savete,neke programe vezbi molim vas pomagajte....
ali nemojte se ljutiti sigurno je dosta oakvih pitanja bilo...
hvala unapred

Ne može ti niko reći sa kojim težinama treba da radiš u smislu kilograma. U ovim početnim fazama radi sa onim težinama koje ti omogućavaju da izvodiš veći broj ponavljanja(tipa preko 10). Takve težine će umanjiti(ne i isključiti) rizik od početničkih povreda. To je faza dok se telo uvodi u trenažnu fazu.

Isto tako, prve 3-4 nedelje ne bih pravio trening program po mišićnim partijama već bih radio kružni trening jer je to faza upoznavanja sa tehnikama izvođenja vežbi i nema puno značaja odmah praviti trening program po grupama mišića.

Sve u svemu, ti si sada početnik i ne opterećuj se nikakvim drugim podacima već se postaraj da naučiš pravilno izvođenje vežbi(što može da potraje i mesecima). Kada barem približno naučiš tehniku, možeš početi sa splitovima po mišićnim grupama. Inače, u tom splitu nikako nećeš raditi noge i ramena na istom treningu. A, da li ćeš raditi grudi&biceps ili grudi&triceps je skroz nebitno. Najbolje je da povremeno menjaš, a ne da se držiš istog na duže staze. Ali, otom potom. ;)

E, da - kardio ti ne treba ako ti je cilj povećanje mišićne mase. A, sigurno ti je to cilj gledajući tvoju visinu - težinu.

p.s. Ovde nisam pominjao ishranu jer nisi ni pitao za tako nešto.

Pa i meni...
ali bih mogao da odradim :) ...sto da ne
samo mi treba odobrenje od strucnjaka,i mogao bih da pocnem
a nacudnije mi je sto pise da su vezbe za pocetnika
a i ne razumem neke nazive vezbi...pa mi mogao prevod
npr:
testerisanje,letenje za zadnje rame,potisak sa cela,stojeci dvorucni pregib,letenje za srednje rame,sleganje ramenima,stojeci dvorucni pregib sa uskim uhvatom...skoro pa sve

Poslednja izmena:
Da li bih mogao npr. ovako da radim :

Ponedeljak: zgibovi+trbusnjaci (vise vezbi)

Utorak: sklekovi (miksujem 5 vrsta)+voznja kucnog bicikla izmedju 20-25 minuta+jos neke vezbice za noge (cucnjevi,iskoraci...)

Sreda:zgibovi+trbusnjaci (vise vezbi)

Cetvrtak:sklekovi (miksujem 5 vrsta)+voznja kucnog bicikla izmedju 20-25 minuta+jos neke vezbice za noge (cucnjevi,iskoraci...)

Petak:zgibovi+trbusnjaci (vise vezbi)

Subota:sklekovi (miksujem 5 vrsta)+voznja kucnog bicikla izmedju 20-25 minuta+jos neke vezbice za noge (cucnjevi,iskoraci...)

Nedelja: /

Мој распоред вежби које радим сваки други дан. (понедељак-среда-петак-недеља)

200 склекова у 6 серија (40-30-30; 30-30-40)

тег од 10 кила по руци 80 пута у 8 серија (8 пута 10 наизменично)

тек од 3 киле 50 пута по руци у две серије за трицепс (рука иза главе)

30 згибова у 3 серије по 10 (у ширини рамена) и 15 у 3 серије по 5 (широки)

Пропадања 3 серије по 10

За трбушњаке користим видео на јутјубу, који траје 10 минута.

Е сад, желео бих да питам за савет.

Шта могу ту још да убацим (за ноге ми не треба ништа, редовно возим бајс) али у кућној варијанти, пошто не идем у теретану.
Такође ме занима правилна исхрана без вештачких сусптанци(протеини, стероиди у оним бочицама никако)

Имам 17 година и 66,67 килограма.

Слушам. Хвала свима унапред.

Е сад, желео бих да питам за савет.

Шта могу ту још да убацим (за ноге ми не треба ништа, редовно возим бајс) али у кућној варијанти, пошто не идем у теретану.
Такође ме занима правилна исхрана без вештачких сусптанци(протеини, стероиди у оним бочицама никако)

Имам 17 година и 66,67 килограма.

Слушам. Хвала свима унапред.[/QUOTE]

Prvo povezao si proteine i steroide qq udji na google citaj malo o proteinima prirodnim i suplementima to prvo preporucujem..da se oslobodis predrasuda..Sa ovim vezbama si sve pokrio msm skoro svaki dio tijela ali nisi rekao koliko dugo radis vjezbe BW ? posto posle nekog vremena tijelo se navikne na dizanje sopstvene tezine i nema efekta tako je bar za mene ( sad sam opet poceo u teretanu ) e i mislim da je 66 kg vrlo malo mada nisi napisao svoju visinu pa nmg procijeniti!

Ниси разумео. Протеине у бочицама никад нећу узимати.
Наравно да разликујем протеине и стероиде, али протеини требају да се узимају природним путем, по мом мишљењу.

Што се тиче килаже, да, није довољлно. Висок сам 180 сантиметара, али у моју одбрану, док пре 2 године сам био висок 162.

Вежбе трају 2 сата.
А ако мислиш колико дуго, у смислу од кад сам почео, има неких 2-3 месеца отприлике.
Пре неки дан сам повећао склекове са 100 у 8 серија на 200 у 6, и додао згибове, јер сам купио шипку. Такође сам додао и пропадања и ово дизање тега иза главе.

Ниси разумео. Протеине у бочицама никад нећу узимати.
Наравно да разликујем протеине и стероиде, али протеини требају да се узимају природним путем, по мом мишљењу.

Што се тиче килаже, да, није довољлно. Висок сам 180 сантиметара, али у моју одбрану, док пре 2 године сам био висок 162.

Вежбе трају 2 сата.
А ако мислиш колико дуго, у смислу од кад сам почео, има неких 2-3 месеца отприлике.
Пре неки дан сам повећао склекове са 100 у 8 серија на 200 у 6, и додао згибове, јер сам купио шипку. Такође сам додао и пропадања и ово дизање тега иза главе.

Ok je to sve...al Doci ce zelja da krenes u teretanu kad tad :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back