Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ccaterpillar
Potpun odgovor ;)

Kazu, da ne moze ljudski organizam po obroku da prihvati vise od 25g proteina?

Још једна упрошћена представа за људе који не размишљају, пре свега срачуната на повећање продаје разних протеинских препарата. Ако поједеш више хране, варење ће трајати дуже, поготово ако после оброка одремаш или кулираш лежећи. И шта онда, ако са таквим великим оброком унесеш 40gr протеина, 15gr си бацио, исто као кад унесеш 40gr преко неког брзо апсорбујућег напитка? А варење овог оброка трајед 5-6 сати, док се напитак пробави за 20 минута. Глупости.

Уколико немаш тренинг у плану 2-3 сата после јела, слободно можеш да се натовариш комбинацијом сложених угљених хидрата и велике количине протеина (у облику нпр. 300gr чистог меса), ова комбинција успорава апсопцију хранљивих материја па ће тело имати хранљиве и градивне материје дуже време на располагању.

Da bi čovek od 80kg ostvario unos proteina 3g/kg, a držeći se "pravila o 25g po obroku", morao bi imati 10 obroka dnevno. Pošto ni profesionalci nemaju toliki broj obroka, a kamoli rekreativci, jasno je da je to još jedno lupanje prazne slame. :)
Recimo 150-200g mesa ima 30-40g proteina, a to je jedan uobičajen obrok.

Sve to zavisi od količine mišićne mase koju pojedinac ima, tajminga ali i od stanja digestivnog trakta. Ako neko ima manjak hcl-a ili digestivnih enzima, iskoristljivost nutrijenata biće vrlo siromašna tako da se najpre mora raditi na rešavanju tog problema.

Da bi čovek od 80kg ostvario unos proteina 3g/kg, a držeći se "pravila o 25g po obroku", morao bi imati 10 obroka dnevno. Pošto ni profesionalci nemaju toliki broj obroka, a kamoli rekreativci, jasno je da je to još jedno lupanje prazne slame. :)
Recimo 150-200g mesa ima 30-40g proteina, a to je jedan uobičajen obrok.

Sve to zavisi od količine mišićne mase koju pojedinac ima, tajminga ali i od stanja digestivnog trakta. Ako neko ima manjak hcl-a ili digestivnih enzima, iskoristljivost nutrijenata biće vrlo siromašna tako da se najpre mora raditi na rešavanju tog problema.

Rekao sam okvirno 2-3 g a ne 3 g,a ako neko i ima 80 kg i hoce da unese 3 g Proteina moze i to da uradi sa 4 obroka i 2 sejka...Sejkovi 50 g ukupno plus u svakom obroku po 50 g i to je to.Recimo ovako 2 puta po 200 g piletine(mada ja pojedem po 300 g) i solja jogurta(neka su to prva dva obroka u danu) je oko 100 g Proteina(plus minus koji gram),za sad to je 150 g sa Sejkovima a druga dva obroka su po 250 g pastrmke (500 g ukupno) to ti je jos 100 g Proteina sto nas dovede do cifre od 250 g a to je nesto vise od 3 g po kg ako neko ima 80 kg.Nemoj mi samo reci da sad neko ne moze da jede 4 puta(ko ne moze neka izbaci jednu uzinu i moci ce).Ako ustanes u 8 ujutru a zaspis u 23 h budan si 15 sati a to je i vise nego dovoljno da jedes 4 puta plus neku vocku ili Bademe i Lesnike posle treninga ili u toku dana.

Ok,da nebih citirirao ocigledno samozvanog "gurua" bodybuildinga,PL-a,Strongmana...zasto stati tu?verotavno postoji jos neka disciplina u kojoj briljiras,samo cu reci sledece;Ti uporedjujes PL isforsirano dizanje,dakle recima - JEDNO- ili bi radije brojem - 1 - dizanje sa kompletnim treningom za grudi pocetnika?!Dakle,momak PL dize jednom maksimalnu tezinu ocigledno na takmicenju gde ima koliko?3 pokusaja,i sa pravom iskoriscava sve dozvoljeno sto mu moze pomoci,a ti bi preporucio full trening ovom nesretnom i lenjom ocigledno momku. Ponovicu ako momak bude radio nekoliko serija sa standardnim 6-12 ponavljanja sa mostom,jedino sto ce da dobije je smestaj na Rehabilitacionoj klinici.To sto ti ovde radis je brate moj prvo drsko a onda i opasno.Danas je najteze biti skroman,realan i kritican prema sebi, a ti si primer...Ali uprkos svemu,sportski pozdrav za tebe

Ok,da nebih citirirao ocigledno samozvanog "gurua" bodybuildinga,PL-a,Strongmana...zasto stati tu?verotavno postoji jos neka disciplina u kojoj briljiras,samo cu reci sledece;Ti uporedjujes PL isforsirano dizanje,dakle recima - JEDNO- ili bi radije brojem - 1 - dizanje sa kompletnim treningom za grudi pocetnika?!Dakle,momak PL dize jednom maksimalnu tezinu ocigledno na takmicenju gde ima koliko?3 pokusaja,i sa pravom iskoriscava sve dozvoljeno sto mu moze pomoci,a ti bi preporucio full trening ovom nesretnom i lenjom ocigledno momku. Ponovicu ako momak bude radio nekoliko serija sa standardnim 6-12 ponavljanja sa mostom,jedino sto ce da dobije je smestaj na Rehabilitacionoj klinici.To sto ti ovde radis je brate moj prvo drsko a onda i opasno.Danas je najteze biti skroman,realan i kritican prema sebi, a ti si primer...Ali uprkos svemu,sportski pozdrav za tebe

Тај који ради тако на такмичењу где подиже максималну тежину ради то исто и на тренингу, технику увежбава на већем броју понављања, ради чак и кардио серије са по 20-30 понаваљања на исти начин као ово.
Или мислиш да тренира на један начин, а кад изађе на такмичење, потпуно промени стил и ради нешто сасвим друго. Наравно да то тако не иде.

Иначе, положај тела, па и мост је нешто што се исто тако вежба, не може свако да направи мост код бенча, доњи део кичме мора бити еластичан, мишићи снажни итд...

Jedno pitanje..
Vise ponavljanja, a manje opterecenje ili manje ponavljanja, a vece opterecenje? Za devojku sitnije gradje, bez viska kg, koja nema nameru da se "napumpava".
Mozda vama zvuci smesno, ali ja sam u dilemi, pa da vidim sta mislite i, ako moze, zasto.

Jedno pitanje..
Vise ponavljanja, a manje opterecenje ili manje ponavljanja, a vece opterecenje? Za devojku sitnije gradje, bez viska kg, koja nema nameru da se "napumpava".
Mozda vama zvuci smesno, ali ja sam u dilemi, pa da vidim sta mislite i, ako moze, zasto.

Manje ponavljanja vise opterecenja.....To je formula koja izaziva misicnu hipertrofiju a samim tim i gubljenje sala jer vise misica znaci manje sala.....Nema veze sa time kolika si i ko si sta si i koje su ti boje oci.......Termin "napumpavanje" ne postoji to su izmislili neobrazovani ljudi to je sleng.....Misici se ne mogu "napumpati i ispumpati" a pogotovo ne na brzinu i uz pomoc necega....Postoji izraz misicna hipertrofija i misicna atrofija ali ti pojmovi opet nemaju veze sa "pumpanjem".... Pumpanjem se moze opisati sa velikim prilivom krvi u misic za vreme njegovog rada na treningu....Naravno posle treninga ta krvi izadje iz misica i ode u zeludac i mozk, ako npr jedes ili se ravnomerno rasporedi u organizmu....A ne postoji to da ti nesto udje u misic i onda si ti "napumpan" .....

Postoji nesto sto se zove salo i voda sto je u misicu i oko misica, ALI TO NIJE MISICNO TKIVO I NISTA SE MISIC NIJE NAPUMPAO, VEC SI NABIO VODU I SALO OKO MISICA.....

Zenski rod nema muski polni hormon testosteron u tolikoj razmeri kao muskarci (kao sto i muskarci nemaju estrogen u toj razmeri kao zene) I NIKADA SE ZENE NE MOGU "PRENAPUMPATI" koliko god pokusavale.....Ne mogu ni muskarci (ah sta bih dao da je tako lako) a kamoli zene.....

NEGO TO JE JEDNO OPSTE NEZNANJE I STRAH, GOTOVO FOBIJA KOJA SE SIRI KAO NAJVECA I NAJBRZA ZARAZA.....INTELEKTUALNA ZARAZA...... Ja i jos ovde neki se borimo protiv te zaraze, nosimo maske, sterilisemo stalno mozak ali slabo to ide, gotovo kao borba protiv vetrenjaca.....

Ti kao zensko verovatno radis i kardio trening, i trebas da ga radis....On sluzi da smanji masno tkivo - salo, celulit.... Trening sa tegovima i spravama bi trebao da bude - vece tezine manje ponavljaja, JER SVAKI DRUGI TRENING JE GLUPO FIZIKALISANJE ZA DZABE BEZ REZULTATA..... Samo ces izmoriti misice i odvesti ih u katabolizam - raspadanje i polako ces unistavati zdravlje.....

Misice treba hipertrofirati - uvecati, a salo skidati tj ubrzavati metabolizam...To je zdravlje, to je napredak tela i uzdizanje....ZNACI AKO NESTO MOZES DA DIGNES NPR TEG OD 5 KILA 12 PUTA, NEMOJ DA UZIMAS TEG OD 1KG I DA GA DIZES 30 PUTA, NEGO PODIGNI TAJ TEG OD 5 KG 12 PUTA NE PLASI SE, PA ZA DVE NEDELJE UZMI TEG OD 7 KILA I PODIGNI 8 PUTA....

I ne plasite se nista, pa kada idete na pijacu, dizete po 20 kg u svakoj ruci i tako to radite do 80 god starosti i niko se nikada nije "prenabildovao" ili "prepumpao".......

Znaci kada idete na pijac onda mozete da dizete 20 kila u svakoj ruci ali kada udjete u teretanu e onda vas napadne neka panika i fobija i onda se vatate sve za one roze bucice, ne daj Boze da uzmete one plave od 4 kg ili crne od 5 kila, ima odmah da postanete Svarceneger....

Teg je teg, tezina je tezina, telo to ne zna, tako da ne treba da vas bude strah od nekog metala tamo sto tezi 4 kg i u obliku je bucice, isto je to ALI SASVIM ISTO KAO I VASA TASNA SA BUVLJAKA, KOPIJA LUI VITONA KOJA TEZI 4KG JER JE NAPUNJENA MOBILNIM, PARAMA, MALIM PARFEMCICIMA, VLAZNIM MARAMICAMA, OGLEDALIMA, GOMILOM SMINKE I OSTALIM DJUBRETOM.

Znaci samo mali broj ponavljanja a sto vece tezine (one koje tacno mozes podici 8-12 puta i ni jedan vise ) TO JE JEDINI NACIN ZA NAPREDAK, SVE OSTALO JE FIZIKALISANJE I ISCRPLJIVANJE KOJE NE DOVODI NICEMU EVENTUALNO KONDICIJI I IZDRZLJIVOSCU MISICA KOJA TI UOPSTE NE TREBA, A I RAZORNA JE ZA ZDRAVLJE I VODI U KATABOLIZAM.

To se zove marketing. MuscleTech je nadaleko poznat po agresivnom marketingu u koji se puno ulaže. To je delom i razlog zašto su im proizvodi tako skupi. Drugi deo leži u tome što njihovi proizvodi i jesu zaista kvalitetni.

U svakom slučaju, priča o takvom napretku mišićne mase je nemoguća ni sa kakvom hemijom, a kamoli običnim suplementom. :)

Jedno pitanje..

Slobodno radi sa tezinama sa kojima mozes pravilo uraditi vezbu sa 8-10 ponavljanja,neces se prepumpati,za tako nesto u potrebne godine i godine rada. :) Samo se opusti i uzivaj u treningu. ;)

У теретану се иде да би се пре свега радило са великим оптерећењем (оптерећењем које се може подићи 1-10-так пута у серији). Овај начин вежбања пре свега активира хормонски систем човека, убрзава метаболизам и повећава тонус мишића.
Наравно, није забрањено ради промене и шокирања мишића одрадити и покоју "кардио" серију са већим бројем понављања, 20-60, али у принципу то није оно што се ради у теретани, аеробни трениинг и тренинг с оптерећењем су два различита типа тренинга..

Jako su me obradovali vasi odgovori, jer sam i sama primetila da mi mnogo vise odgovara takav rezim treninga nego besomucno ponavljanje kako je bilo obicaj da se radi i dok sam svojevremeno isla na aerobik (koji je makar za mene bio potpuno gubljenje vremena, s obzirom da sam mnogo produktivnija i lepse se osecam kada vezbam sama - uz pomoc u vidu saveta, ofc, pa cak i kad samo vozim rolere ili setam), a i sada u teretani medju zenskim svetom. Znam da vi tako vezbate, ali kod devojaka oko sebe primecujem suprotno, zato sam za svaki slucaj istakla da sam zensko, gradju itd.

Divno, onda ubacujem u redovan nacin vezbanja samo "vece tezine-manje ponavljanja". Iako sam tako i pocela, ubacivala sam po koju "ponovi 20 puta" seriju, vise se necu mlatiti time i drago mi je zbog toga.

Inace, kardio radim svaki put, a sto se tice tezina koje podizem to zavisi od misica koje radim tj. koliko mogu, a ne koje su boje. Dosta vremena potrosim i na istezanje, kako za vreme vezbanja tako i na samom kraju (btw, to mi je omiljeni deo treninga i verujem jedan od razloga sto nemam stravicne upale kakve vidim da devojke imaju, pa ne dolaze po nekoliko dana, mada sam primetila da i kada imam upalu (a volim taj osecaj), cim krenem da vezbam sve je ok).

Odgovaram ovako grupno da ne bih sve citirala, hvala vam svima. :)

ovako krenula u teretanu i sve je to fino i ok, gledam da radim sa sto vecim tezinama, jer sam se obavestila da je to mnogo bolji nacin, a i meni psihicki vise odgovara manji broj ponavljanja, a vece tezine. medjutim, imam problem sa kolenom, koje je jednom davno bilo povredjeno. posto se palsim za koleno (neprekidno mislim na njega :roll:) samnjila sam tezine za noge. sad ne znam dal da pijem nesto za podrsku ligamentima, zglobovima i tetivama i nastavim sa vecom tezinom, dal da pijem to i radim na manjim tezinama (sto me smori, jer znam da mogu vise, a i dugo traje) ili sta da radim.

meni to ne smeta kada radim kardio, sta vise kada radim kardio bude mi odlicno. dok sam samo trcala nije mi smetalo nista. problem nastane kada radim tezine. :( i na hladnoci nastane problem, iako ga utoplim. :(

sta bih mogla da pijem, ili jos bolje da mazem na koleno, s obzirom da mi zeludac cesto lose reaguje na lekove koji se uzimaju oralno?

Пре него што посегнеш за било каквим медикаментима, пробај да добро загрејеш колена, ако већ ниси то радила.
Пре било које друге вежбе за ноге одради нпр. 4 серије ножног шутирања (екстензије) са умереном тежином у неких 15 понављања. То је вежба која је изванредна за учвршћивање лигамената колена и загревање зглобова.
Знам вежбаче који сваки тренинг ногу почињу овако.

Пре него што посегнеш за било каквим медикаментима, пробај да добро загрејеш колена, ако већ ниси то радила.
Пре било које друге вежбе за ноге одради нпр. 4 серије ножног шутирања (екстензије) са умереном тежином у неких 15 понављања. То је вежба која је изванредна за учвршћивање лигамената колена и загревање зглобова.
Знам вежбаче који сваки тренинг ногу почињу овако.

hvala.
uradim zagrevanje na steperu npr. ali nisma radila noznu extenziju na pocetku, nego je ostavim kasnije. probacu tako sa nekom umerenom tezinom da vidim sta ce biti.
postane mi frka na leg press, posto je vertikalna, da radim, jer pomislim - sta ako mi nesto popusti, i sruci se na mene. a za zensko ne radim noge uopste na malim tezinama, pogotovo zensko pocetnika.

Zavisi od povrede kolena,zavisi sta si povredila,ali za tetive i zglobove najbolji suplement je Glukozamin. :) On bi mogao da ti pomogne,a pored toga naravno vezbe za jacanje celih nogu a naravno i kolena,a to moras uraditi tako sto ces poceti sa tezinama kod kojih ne osecas bol i nemas nikakve negativne efekte,a i kad pocinjes prve 2 serije treba da radis sa manjim tezinama da bi se dobro zagrejala,tako da je neizbezno da radis sa "malim" tezinama dok se ne utreniras dovoljno da mozes da radis sa maksimalnim opterecenjem.

Zavisi od povrede kolena,zavisi sta si povredila,ali za tetive i zglobove najbolji suplement je Glukozamin. :) On bi mogao da ti pomogne,a pored toga naravno vezbe za jacanje celih nogu a naravno i kolena,a to moras uraditi tako sto ces poceti sa tezinama kod kojih ne osecas bol i nemas nikakve negativne efekte,a i kad pocinjes prve 2 serije treba da radis sa manjim tezinama da bi se dobro zagrejala,tako da je neizbezno da radis sa "malim" tezinama dok se ne utreniras dovoljno da mozes da radis sa maksimalnim opterecenjem.

saplela sam se i pala u toku trcanja. a trcala preko nekog kamenja i tako se razbucala i to sve kao super proslo. godine od tada prosle. pojavio se problem prosle godine i ja sepala jedno dve nedelje. i nista od tad nije bilo, i sad opet. znaci kada trcim nista. mozda je do zagrevanja, jer prosle godine sam se budila sa ukucenim kolenom, pa mi neki tip objasnio da se tetive sporije zagrevaju od misica i da je to od toga. a inace sam primetila da mu toplo prija.

ako nista drugo, ici cu da ga snimim da vidim tacno sta mu je. mada je snimano posle pada i nije mu bilo nista strasno tj. povredjeno je bilo samo meso.

saplela sam se i pala u toku trcanja. a trcala preko nekog kamenja i tako se razbucala i to sve kao super proslo. godine od tada prosle. pojavio se problem prosle godine i ja sepala jedno dve nedelje. i nista od tad nije bilo, i sad opet. znaci kada trcim nista. mozda je do zagrevanja, jer prosle godine sam se budila sa ukucenim kolenom, pa mi neki tip objasnio da se tetive sporije zagrevaju od misica i da je to od toga. a inace sam primetila da mu toplo prija.

ako nista drugo, ici cu da ga snimim da vidim tacno sta mu je. mada je snimano posle pada i nije mu bilo nista strasno tj. povredjeno je bilo samo meso.
Ako si iz Bg-a idi u Zemun kod Dr. Gorana Golubovica,covek ima ordinaciju na Gardosu,jedan od boljih Fiziotarapeuta kod nas a nije skup. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back