Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad biraš preparate, ekonomski je najopravdanije da uzmeš one sa najboljim odnosom kvaliteta i cene. Oni baš najkvaliteniji (neture's best, weider,...) su samo za nijansu bolji od ostalih kvalitetnih preparata, a znatno su skuplji.
Kombinacija uz koju ćeš dobiti kvalitet za nižu cenu je:
Optimum nutrition (hydrowhey mi se čini da se zove preparat)
California nutrition (glutamine)
Pogledaj, u nekom mom prethodnom postu piše koje sam proteine koristio, svi su izuzetni.
Whey ti je najpotrebniji posle treninga, ali bilo bi lepo da ga popiješ i pre spavanja (odmor = rast). Obavezno doručkuj, ali ako nemaš vremena onda i tad skrkaj whey+dex. Posle noćnog sna ide period intenzivnog katabolizma, tako da to treba izbeći.
Nemoj da se prežderavaš! Podeli hranu u više dnevnih obroka!

Ono što je izuzetno važno jeste pravilno izvođenje vežbi! Svrha treninga u BB je da ostvariš tenziju na mišiću, a ne da se takmičiš sa ostalima u teretani u dizanju tegova. Ne sme telo, šipka da se ljulja da se cima, skoncentrisano treba da se diže. Koliko je bitna koncentrična, toliko je bitna i ekscentrična kontrakcija. //koncentrična = dižeš teret, ekscentrična = spuštaš ga// Ekscentrična uvek treba da bude duža od kon. Znači lagano se spušta teg! Time, em što ne možeš da se povrediš, em bolje stimulišeš mišić. .................................................

E ovako ja bih htio da znam sta je to dekstroza i koliko je dozvoljeno da se puta uzima dnevno i koliko??? i na kraju meni treba nesto da mi daje malko snage a da ne dobijam masu ni pod razno, vec ako mogu da smrsam koje kilce... kakva je kombinacija ta dekstroza i L-karnitin 500?

idza:
E ovako ja bih htio da znam sta je to dekstroza i koliko je dozvoljeno da se puta uzima dnevno i koliko??? i na kraju meni treba nesto da mi daje malko snage a da ne dobijam masu ni pod razno, vec ako mogu da smrsam koje kilce... kakva je kombinacija ta dekstroza i L-karnitin 500?
Ako ti je cilj samo da smršaš, onda zajebi dekstrozu i baci se na dijetu i kardio! Pričali smo o karnitinu. Znači, on ti samo masti iz krvi transportuje do mišića na sagorevanje. Masti iz krvi, ne telesne masti! Imaće efekta da ga koristiš tek ako si na strogoj dijeti bez ugljenih hidrata, i sa izuzetno smanjenim mastima!

izda:
Dextroza je secer iz grozdja. Jedan od kvalitetnih secera. Brze udje u krv nego obican secer itd itd.
Ukoliko ti je cilj da oslabis..trcanje i cardio (bicikli,plivanje,preskakanje konopca, biciklizam itd)
kao sto je Levrone rekao.
Posle kad oslabis, mozes krenuti da izgradjujes masu. Ne salo vec, misicnu masu.
Naravno ako zelis.
Da bi ubrzao postupak skidanja kg, potrebno je da se odreknes (ili regulises od) odredjenih jela..
cokolade
torte
cips, kola itd
Naravno ne moras, ali to te sve usporava... Po meni, najbolje je jedan sat trcanja, svaki dan.

E ovako, citao sam dosta ovih postova, ali sam odlucio da ipak zamolim nekoga za savet oko ishrane. Visok sam 177 i imam 78 kg. Imam 19 god i od ove godine sam student, sto mi je znacajno poremetilo ishranu jer samo jedem peciva, i neke gluposti koje samo goje a nista ne valja. Uostalom znate i sami kakav je studentski zivot. Ako bi neko mogao da mi napise namirnice koje se lako nabavljaju, da nisu preterano skupe, Ono ako bi mogli po obrocima, ili da mi date neki koristan link, ali napominjem nesto sto se relativno lako sprema, jer ne znam skoro nista da spremam, mada sam voljan da naucim. I da, zeleo bih da skinem malo kilaze, i da istovremeno krenem u teratanu da definisem misice. Hvala unapred!

Srecna nova godina, da dozivljavate vase snove i fantazije :)

Obicno, kvalitetnija hrana je skuplja...
Recimo sto vise pileceg mesa da jedes (barenog). Voca da ne spominjem.. to je osnova.
Sardine, tunjevine jedi..Gledaj sto manje hleba i slatkog da jedes.. Ako je moguce da ne jedes uopste to.
Bezveze mi je da ponavljam 100 x jednu stvar, svakome ko postuje u forum.

Gledaj ovo da jedes svaki dan:
  • Mleko
  • Riba
  • Banana
  • Jabuka
  • Jagode
  • Beli luk
  • Zeleni caj

Kilazu skidas cardio treningom.
Ako hoces, trening program za pocetnike. Mogu ti i to napisati. Ustvari, idi na "pretraga"
Taj post je vec postavljen. Samo ga procitaj.

Ali mene zanima bas bukvalno dali je to dobro da uzimam ta dva preparata (L-canitine 500 i dekstrozu) za obicno treniranje ili neki drugi preparat koji mi daje snagu i(li) izdrzljivost za treniranje od dva treninga dnevno???

idza:
Ali mene zanima bas bukvalno dali je to dobro da uzimam ta dva preparata (L-canitine 500 i dekstrozu) za obicno treniranje ili neki drugi preparat koji mi daje snagu i(li) izdrzljivost za treniranje od dva treninga dnevno???
Misliš li na bodi-bilding trening dva puta dnevno?
Retko ko, čak i u predtakmičarskom periodu, radi dva treninga dnevno. Kevin Levrone ih npr. radi, ali on ne krije ni da koristi steroide. On ima tu neku njegovu šok taktiku, ali ima uslove koje ti sigurno nemaš.
....
Snaga na treningu = kreatin+ dekstroza (30-60 min) pre treninga. Kreatin mešaš sa dekstrozom i VODOM u odnosu 5:40:500.
Karnitin je najreklamiraniji, ali i ne baš toliko efikasan preparat za mršavljenje.
.....

idza:
Dekstroza je prosti šećer (monosaharid) koji je po hemijskom sastavu identičan glukozi (grožđanom šećeru), fruktozi (voćnom šećeru),....C6H12O6, ali je sintetički oblik šećera. Čitaj dekstroza = glukoza!
Dekstroza se uzima zato što bez gubljenja vremena na varenje ulazi u krv i podiže nivo šećera (INSULINA). Šećer u takvom obliku (BB) je pogodan samo posle treninga i kad uzimaš whey protein ili kreatin. .... Možeš da je piješ koliko god hoćeš, ali stvarno nema svrhe da je piješ osim u ovim gore slučajevima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back