Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da ti to uopste ne treba... To je samo za ljude koji se ozbiljno bave ili dizu velike kilaze, spremaju se za takmicenje u SNAZI itd.
Zapitaj se sta ces da radis kad popijes to... Sta ce biti kad prestanes ili napravis pauzu posle... Kad ne budes nista uzimao i ne budes vezbao... Hoces posle sve to ponovo da uzimas kad krenes ponovo???

Ma batali ;)

Imam ideju, znaci ako hoces sto pre da ti "naraste" lepo odes u Hiporbolic Time Chamber, tamo sacekas 1 dan i eto. Mada jedna godina tamo, ti je ko jedan dan ovde..pa za jedan dan ce ti narastiti :p ali sa obzirom da samo 2 puta u zivotu tamo mozhesh uci...iskoristi ga na pametniji nachin :) po meni je bolje treniranje u kapsuli na gravitaciji 6000 + zemljine tezhe :D
I ako ti od toga ne izraste rep, onda u ku..

Svašta se priča, ide se iz krajnosti u krajnost. Negde piše da je odlično, negde piše da ne može da se prevari, ali ja ga lično nisam nikad koristio pa ništa ne mogu odgovorno da tvrdim. Mislim da nije nešto posebno. Ne znam baš da li se preradom smanjuje moć apsorpcije tih amino kiselina (kao kod prekuvanog jajeta),a drugo, verujem da bi ga već odavno profi bilderi i proizvođači fitnes preparata ubacili u svoj arsenal.
Potrebno je imati u vidu da se svime manipuliše, da svaki "ciganin hvali svoga konja", da su se pare i politika uvukle u svaku poru sistema. Piše se svašta: (lupam)......neki tim stručnjaka je zaključio..... oni su kao vršili neki eksperiment i iz toga su svašta nešto zaključili. Zna se iz nauke kako se dokazuju neke stvari, ili možda da se izvrši 200 eksperimenata sa istim ishodom, pa da se nešto iz toga odgovorno tvrdi. Ja čisto sumnjam da postoje ti timovi o kojima oni pričaju. Zar nije logično da može npr. neka fabrika ... keksa da da kintu nekom, nije bitno kakvom, timu da oni kažu: Keks je do jaja, jedite keks da biste mršavili, da biste smanjili rizik od raka creva, jezika,.......... Jbg, zaneo sam se......

Kevine dokazao si da zaista raspolazes znanjem iz svih grana BB-a, pa cu ti ukazati poverenje zamolivsi te za (jos jedan) savet ;)
Ne, ozbiljno: aj mi napises sta tacno da trazim u prodavnici "magicnih prahova"! iz tvoje i price drugih zakljucio sam da je za mene najbolja kombinacija Whay+glutamin+dekstroza
I da li mi mozes objasniti STA, KAD i KOLIKO da pijem?!

ps.Ako su potrebni podaci o meni:
Imam 19god, 2godine (neredovnog vezbanja), 189cm/81kg, nemam salo, imam jak metabolizam, ali mi nije ni preteran problem da nabijem masu...
Kreatin da ne uzimam?

Prilozi

• More04.jpg
    More04.jpg
    23,8 KB · Pregleda: 24
Ukratko:
Prvo što bih preporučio jeste visokoprocentni whey protein, a uz whey obavezno ide i dekstroza. Ako možeš da izdvojiš, kupi i glutamin. Naravno, isplativije su veće kante proteina.
Glutamin piješ obavezno na prazan stomak. Možeš da ga pije bilo kad u toku dana, ali nema potrebe da ga unosiš u nekim većim količinama. Ja sam ga obično pio kad ustanem i pre treninga (20-60min).
Whey mešaš s dekstrozom u odnosu 1:2-3.5 tebi, pošto imaš ubrzani metabolizam je bolje da uzimaš više dekstroze.
Opet ponavljam da je to samo suplementacija, da glavni izvor proteina bude iz hrane. Kod hrane treba da ti bude zastupljeno dovoljno ugljenih hidrata, proteina i masti. Vitamini, minerali, vlakna,.... se podrazumevaju.
Anabolička formula je Ugljeni. hid.+ proteini. Bitno je da samo posle treninga imaš skok insulina, a za vreme odmora da bude stalan (da se ne bi gojio). Proteina treba da ide nekih 2g po kilogramu tel. mase, a UH-a treba da bude duplo više nego proteina. Opet, ako imaš ubrzaniji metabolizam, trebalo bi više UH-a da unosiš nego oni koji nemaju.
Nejjeftiniji i najzdraviji izvor proteina je riba. Računaj da bi ti za početak trebalo nekih 160g proteina.
...........Najveći problem je odabrati namirnice..............pozz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back