CAFE PUSTOLOV

E bas sam se iznervirala sinoc zbog Beovizije, stvarno mi je muka više od ovih nameštanja. Moram sad da se napijem.

Jednu tekilu molim. Ajd ziveli

Popiću jednu tekilu u tvoje zdravlje !

Jedino ....ja tekilu smatram isključivo muškim pićem, pa se tako i ophodim prema njoj.
Volim je ''strejt'' , bez onih kerefeka sa limunom i soli ....

8187~Tequila-Posters.jpg

Tamigo,

Zasto si se iznervirala zbog "Beovizije"?

Po mom misljenju je samo nekoliko pesama zasluzilo visok plasman, ali nijedna nije bila kompletno i mocno odradjena, tako da je potpuno svejedno ko je pobedio. Pesma Cvete Majtanovic i studija Alektik "Iznad nas"je odlicna, posebno onaj uvodni deo sa violinama, ali se ona previse folira dok peva, tako da je time sve upropastila. "Zavet" grupe Beauty queens je takodje odlicna pesma, ali joj mnogo toga fali da bi zvucala dominantno (previse razvucene strofe, refren nedovoljno istaknut). "Beli jablane" Ane i Alekse mi se najvise svideo, ali i tu ima mana (Aleksa peva sve isto, bez ikakve dinamike, a ritam u pesmi je monoton i bez promena; pored toga pesma jako, jako podseca na pesmu "Lazarica" Ivane Jordan, dakle, ideja nije originalna). "Oro" Jelene Tomasevic je BLEDA kopija nekoliko Joksimovicevih kompozicija ("Lane", "Jutro", "Lejla"), ali Jelena toliko dobro peva da se sve zamerke zaborave kada njen glas zagospodari salom. Moja najveca zamerka za tu kompoziciju je glup tekst u refrenu "Nuna nej, nuna nuna nej...", totalno neinventivno. Naravno, ima tu i dosta politike - hteli su da isprave nepravdu sto zbog crnogorskih namestaljki pre dve godine nije otisla na "Eurosong" sa pesmom "Jutro", a i u ovoj novoj pesmi nastupa kao kosovka devojka, pominje Vidovdan, klasje...tako da i to, valjda, treba da bude neka poruka Evropi da Kosovo ne damo.

Dakle, sve nabrojane pesme imaju i kvalitete i ozbiljne mane, tako da je stvarno svejedno ko je pobedio i ne vidim pravi razlog za tugovanje.

Osim toga, pesme susednih drzava (Bosna, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora) su kvalitetom daleko ispod bilo koje od nasih gore nabrojanih pesama, te nemamo razloga za brigu, Jelenino "Oro" ce ih sve oduvati.

Jesi li ti mozda imala nekog drugog favorita, koga ovde nisam nabrojao?

Oduvace ih ako ljudi pre toga ne zaspe. Pesma je lepa ali za nase trziste a ne svetsko. Drugo i Beauty Queens su imale posmu koja u sebi sadrzi mit o Kosovu ("ako nas rastave, bele zastave nemoj dizati, imaj veru, da uvek ostaces tu u meni ko zar u pepelu") i daleko je jaca pesma i dok sam ih slusala i gledala sva sam se najezila, kao i mnogi drugi a to je ono sto dobra pesma radi. Posle nje mi se svidela Cveta. Mislim da je nepravedno oduzeta pobeda Beauty Queens-icama i da im je uradjeno isto ono sto su uradili Jeleni one godine sa Jutrom. Uostalom pogledajte rezultate polufinala i finala i nemojte mi reci da nije namesteno finale :rtfm: Sta, ziri je preko noci promenio misljenje, krajnje glupo.
nerviram se sto kod nas mora sve na namestanje. Eto.

Konobar, daj jos jednu

Ma kakav konobar, Tamigo ! Bucni se jednom na Egremniju :lol:.
Meni licno su najjace bile BQ, pesma stvarno izaziva jezu, Jelena ima odlican glas ali nazalost ne i harizmu. Moja prognoza (volela bih da nisam u pravu) je da Jelena nikad nece napraviti veliku karijeru, nema energije za to, suvise bezlicna. Steta, glas joj je zaista od Boga dat.

Tamigo: "Uostalom pogledajte rezultate polufinala i finala i nemojte mi reci da nije namesteno finale Sta, ziri je preko noci promenio misljenje, krajnje glupo.
nerviram se sto kod nas mora sve na namestanje. Eto."

OK, mozda i ima razloga za nerviranje, ukoliko je glasanje stvarno bilo namesteno. Medjutim, to sto kazes za ziri ne stoji, obzirom da su clanovi zirija bili razliciti na prvoj i drugoj veceri.

Licno ne bih imao nista protiv da su Beauty queens pobedile, jer kazem sve te pesme koje sam pobrojao su tu negde po kvalitetu, svaka je dobra na svoj nacin, ali isto tako svaka ima i mana. Ono sto se mora priznati je i cinjenica da su sve te pesme prakticno vec vidjene, tj. svaka lici na neki vec postojeci hit ("Zavet" = "Molitva", "Oro" = "Jutro", "Lane" i "Lejla", "Beli jablane" = "Ladarica").

Mmmmmm, kakve sam fotografije plaza Tasosa pronasao na netu. Raspametio sam se.
Koliko li se kolima putuje do Zantea i koliko se placa trajekt do tamo i nazad, po osobi i za vozilo, zna li ko?

Poslednja izmena od moderatora:
RELAX je najgora prevarantska agencija.
Nikom ne preporučujem, jer ce vas zavrnuti samo ako im se ukaze prilika.
Pozdrav svima.

e pa ja se bas ne bi slozila...imam dugogodisnje divno iskustvo sa njima, kao i vecina ljudi iz mog okruzenja kojima sam licno preporucila RELAX, i oni su kao i ja vrlo zadovoljni njihovom organizacijom. Nerazumem, sta se tu podrazumeva kao prevara? Nisu tu od juce, da bi skupili novce i zatim stavili katanac!?
Za mne je ova agencija i dalje broj 1...i ja cu morati da dam kontra savet: PREPORUCUJEM RELAX , kao jednu od najboljih i najpostenijih agencija u Srbiji !!!!!

Pozdrav!!!

Back