Buve, krpelji i ostala gamad

Draga Alal, ja pitala veta u fishermans-sopu za tu ogrlicu, ona kaze kako je super, ali kad sam rekla da Zone spava samnom u krevetu, odmah se povukla i vrti glavom negativno i kaze mi sledece: "ipak su to znate jaki otrovi, nije dobro da ste sa tim u kontaktu". A ja se pitam, a za kuce je valjda ok da su "u kontaktu" sa jakim otrovima:sad2:

Joj ljudi ja moram da prijavim slucaj,opet! Moje zaove kuca sinoc (obratite paznju:sinoc) pokupila krpelja! U setnji koja je trajala dva minuta (higijenska setnja), na malo travnate povrsine u ulici Studentskoj (kod studentskog grada), ispred zgrade.:sad2:
Krpelji napadaju, a kad vidim sad ovo sunce napolju, prosto zamisljam kako krvopije napustaju skrovista i smestaju se na svaki slobodan cm, prave zasede:thumbdown::sad2:

pa jesu li otrovne ogrlice za nas i pse ili ne :( ?

mislim sta god uradis lose je ovako krpelji, bolest, onako otrov i za nas i za pse... pa sta treba od dva zla da biram manje????

Ma nema dileme da moramo zastititi nase ljubimce od krpelja i buva, al' me nervira sto ustvari nemamo neki izbor: trujemo se i mi i oni a sve zarad manje sanse (ne izvesnosti, samo manje sanse) da zakace krpelja i neku bolescinu koju oni prenose. Valjda ce naci nesto bolje za zastitu, a dotada, ogrlice, ampule i sl. :sad2:

Ja mislim da cu ostati pri ampulama, ogrlica mi je nesto "gruba" varijanta za ovakve malisane kao sto je moja Zone. Za velike pse ogrlica je mislim ok. A mislim da moze i da se skine kad je pas u kuci, nocu i sl.pa bar mali predah da se napravi i pas posteno izmazi:)

Ma nema dileme da moramo zastititi nase ljubimce od krpelja i buva, al' me nervira sto ustvari nemamo neki izbor: trujemo se i mi i oni a sve zarad manje sanse (ne izvesnosti, samo manje sanse) da zakace krpelja i neku bolescinu koju oni prenose. Valjda ce naci nesto bolje za zastitu, a dotada, ogrlice, ampule i sl. :sad2:

Ja mislim da cu ostati pri ampulama, ogrlica mi je nesto "gruba" varijanta za ovakve malisane kao sto je moja Zone. Za velike pse ogrlica je mislim ok. A mislim da moze i da se skine kad je pas u kuci, nocu i sl.pa bar mali predah da se napravi i pas posteno izmazi:)

Ja ne volim ogrlicu, a kako je krenulo, ima da je zavolim:dash: Inače se ogrlica po pravilu ne skida, ni u kuci.

Tačno, skidaju se samo za kupanje. Mi smo davnih dana odustali od svega osim ampulica. Ovde smo mirni što se tiče piroplazmoze tako da ne moram još uvek da mu stavljam, čekam skroz lepo, sunčano vreme pa ću onda. Naravno, Virbac. Inače, moj dragi je za magacin sa koncentratom nabavio Green protect i podesio na kombinovano. Naš Bili je stalno u kancelariji, u magacin skoro da i ne ulazi ali izlazi napolje, šeta po komšiluku i nema buve! :) Videćemo dok još malo otopli, pa se i kod nas aktiviraju krpelji, hoće li njih biti ili ovo čudo i na njih deluje.

Kad se saberu sva skorija iskustva nas forumaša, izgleda da su treutno najbolje Virbac ampule, s tim da su moguće reakcije kao kod Nenine Zone ali to je ipak i dalje suviše retko. Eventualno razmisli o Scalibor ogrlicama ali računaj na malo jaču cenu.

http://www.peteducation.com/article.cfm?c=2+2096&aid=743 Prevod je izašao nekako... :think: nelogičan tako da sam kopi-pejstovala link na engleskom. Sve u svemu, svodi se na rasterivanje komaraca. Tu bi trebalo da bude dovoljno neko sredstvo sa repelentnim dejstvom (tera, odbija insekte). Ne znam koliko su Front i VB efikasni s obzirom da se oni apsorbuju u limfotok i tako dleuju ali neka bolja ogrlica bi trebalo da je efikasna.

Stavila sam Zoni frontline i sve je proslo u redu. Inace, krpelja na N.BG-u mnooogggooo:(

Pre oko 4 ned odoh na seosko imanje gde se nalazi jedan od solidno udomljenih pasa i skidoh Rexu (tako smo ga nazvali) krpelja koji mu je bio po sred cela. A to je bio jedan od prvih toplijih dana ove g. cini mi se. Moracu da kupim frontlajn i da mu stavim za vrat iako, u sustini, nije moj pas, ali ga volim i dobar je, a selo i ljudi u njemu...znate vec i sami... Sigurno ce mu kupiti frontlajn :aha: :roll:

Back