mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako se štiti od toga?? Pretpostavljam da frontline ili neka slična ampula nisu dovoljne?
Virbac su imali u Pet centru pre nedelju dana. Verujem da imaju i sada. Čini mi se da je koštao 389 din. To je cena za pse ispod 7kg
Pre 7 dana sam psu lutalici stavila Frontline ampulu, da bih danas nasla dva krpelja na njoj
Gde mogu da se nadju te Virbac ampule i koja je cena? Ovo je prvi put da mi Frontline zakaze![]()
I da vas pitam jos kako da skinem krpelja? Znam da se ne stavlja alkohol, ali me zanima tehnika uvrtanja i da li je bolje sa pincetom ili prstima?
Frontline je najbolje sredstvo protiv krpelja.Dvoriste treba prskati rastvorom ektanona.Nikakve vakcine ne postoje protiv babezioze (bolest koju prenose krpelji) vec to samo neki nesavesni veterinari daju lek protiv babezija preventivno.Jeste da se on moze dati preventivno ali dejstvo mu je svega 14 dana.
Kada nadjete krpelja na psu nije nikakva tragedija.Treba ga izvaditi i nema veze ako glava ostane sama ce ispasti posle.Posle toga intezivno pratiti stanje psa.Ako se primeti neki poremecaj odmah ga odvesti kod veterinara.U ranim slucajevima izlecenje je moze se reci 100 posto.Sto se vise produzava to padaju sanse jel na kraju pocne da se gubi telesna temperatura.
http://www.aveflor.cz/arpalit_neo-general_informations.php
mi to tako rijesili; za sada je ok, a smijem ih sve tretirati; psa, macora i tvorove
Eh... Zone je bar mala i kratkodlaka... lako je pregledaš kad dođe iz šetnje /što je, zapravo, jedina pouzdana zaštita- sprečiti da se krpelji "zakače"), a zamisli kako je pregledati ono dugodlako čudoUh, Zonin decko, mali westi, je jedva preziveoNisu odmah zvali veta, a i imao je netipican oblik piroplasmoze
Sva sreca, sad je ok, a za informaciju zainteresovanima, nije imao front line nego neku ogrlicu...
A ja sam zabrinuta, jer to je isto podrucje kretanja kao i nase...